Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MacBook Pro 13'' warto?

Deerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zawitałem na stronie Apple i spodobały mi się MacBooki, tak więc pomyślałem żeby sobie takiego zakupić, tylko tutaj moje pytanko czy warto? Osobiście podoba mi się system OS bo mam iPhone, jednak czy nada się np. do gry w League of Legends?

Będę wdzięczny za odpowiedź!

Opublikowano

LOL'a jakoś da radę uciągnąć, ale nie warto (głównie płacisz za jabłko). W tej cenie kupisz znacznie lepszego laptopa z Windowsem.

Opublikowano

@NeVdi

Do gier takich jak League of Legends tak, bo ich luncher został wypuszczony na Mac OS, lecz do większości gier się nie nadaje.

Co do samej jednostki, cena jaką idzie zapłacić za nią jest dużo wyższa, gdyby kupić komputer o tych parametrach bez systemu.

Przy zakupie sprzętu, który ma być wydajny nie zawsze wygląd jest najważniejszy. 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

LOL'a jakoś da radę uciągnąć, ale nie warto (głównie płacisz za jabłko). W tej cenie kupisz znacznie lepszego laptopa z Windowsem.

Podyskutowałbym na temat japka, jednak odpuszczę. Ale zgodzę się, można kupić coś lepszego w tej kwocie, tylko mam parcie na tego MacBooka, tylko wolę się zapytać! :)

@NeVdi

Do gier takich jak League of Legends tak, bo ich luncher został wypuszczony na Mac OS, lecz do większości gier się nie nadaje.

Co do samej jednostki, cena jaką idzie zapłacić za nią jest dużo wyższa, gdyby kupić komputer o tych parametrach bez systemu.

Przy zakupie sprzętu, który ma być wydajny nie zawsze wygląd jest najważniejszy. 

Ogólnie nie chodzi mi o nowy egzemplarz tylko na używany np. z OLX.

Byłbyś w stanie złożyć jakiś komputer do 3.000,- aby większość gier wchodziły bez problemu?

Opublikowano

Byłbyś w stanie złożyć jakiś komputer do 3.000,- aby większość gier wchodziły bez problemu?

Bez żadnego problemu, nawet na pc za 2k już można pograć ;) 

Zajrzyj do tematu by zobaczyć przykłady.

http://www.mpcforum.pl/topic/1316442-proponowane-zestawy-komputerowe-na-grudzien-2014/

Zawsze możemy złożyć PC indywidualnie pod zapotrzebowanie użytkownika ;) 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A nie lepiej laptop za 3000 zł dostaniesz juz całkiem przyzwoity sprzet :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Bez żadnego problemu, nawet na pc za 2k już można pograć ;)

Zajrzyj do tematu by zobaczyć przykłady.

http://www.mpcforum.pl/topic/1316442-proponowane-zestawy-komputerowe-na-grudzien-2014/

Zawsze możemy złożyć PC indywidualnie pod zapotrzebowanie użytkownika ;)

W takim razie, chyba kupię komputer stacjonarny, a w przyszłości może na urodziny zdecyduje się na coś od Apple! :)

Widzę ten dobry sprzęt, będę gadać z tatą! xD

http://www.morele.net/inventory/info/X9j1H/

Bardzo dziękuje za pomoc @wakc34 , jeśli miałbyś coś jeszcze do dodania to proszę pisz! :)

A nie lepiej laptop za 3000 zł dostaniesz juz całkiem przyzwoity sprzet :)

Właśnie aktualnie mam laptopa za 2k (2 lata) no i chcę coś nowego! :)

Opublikowano

W takim razie, chyba kupię komputer stacjonarny, a w przyszłości może na urodziny zdecyduje się na coś od Apple! :)

Widzę ten dobry sprzęt, będę gadać z tatą! xD

http://www.morele.net/inventory/info/X9j1H/

Takie małe sprostowanie ode mnie, jak chcesz kupić sprzęt w tych okolicach cenowych to celuj w coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/Y2WXyw/

Jest niewiele drożej, a karta sporo wydajniejsza.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

MacBook fajna sprawa, jeśli potrzebujesz sprzętu mobilnego, który ma długo trzymać, a jednocześnie ograniczasz się tylko do LoLa i innych, mało wymagających tytułów. To nie jest sprzęt do gier i nigdy nie będzie. 

Można też złożyć PC, który bez problemu uciągnie legalnie zakupionego OSX. Jak masz iP powyżej 5, to wyłącznie Yosemite, synchro jest genialne. 

Opublikowano

MacBook fajna sprawa, jeśli potrzebujesz sprzętu mobilnego, który ma długo trzymać, a jednocześnie ograniczasz się tylko do LoLa i innych, mało wymagających tytułów. To nie jest sprzęt do gier i nigdy nie będzie. 

Można też złożyć PC, który bez problemu uciągnie legalnie zakupionego OSX. Jak masz iP powyżej 5, to wyłącznie Yosemite, synchro jest genialne. 

Właśnie będzie taki czas kiedy zakupię tego MacBooka jednak będę polować na wersję 15''. Teraz zakupię ten komputer stacjonarny. :)

Mam iP5S! :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy, czego oczekujesz oraz o których MB mówimy.

Cóż, po prostu nie chciałbym żałować. Bardziej tutaj uważam że kupno używanego sprzętu wchodziłaby w grę.

Komputer stacjonarny do gier, a laptop (MB) do łóżka czy tam w podróże. :)

Opublikowano

mac book Air na minimalnych 60-80 FPS w lol'u, nie wiem jak z PRO jednak pewnie nawet tego nie będzie  :D

Opublikowano

@Sweet Jesus można powiedzieć że cenie sobie jakość, podają mi się te laptopy jednak pytam się ogólnie który z nich byłby lepszy. 

@Wapphat czyli wychodzi na to że Air jest lepszy? Nie pogardziłbym na MacBooku pograć sobie w LoLa. :D Podoba mi się jego "grubość" a raczej cienkość! ;)

Opublikowano

@Sweet Jesus można powiedzieć że cenie sobie jakość, podają mi się te laptopy jednak pytam się ogólnie który z nich byłby lepszy. 

@Wapphat czyli wychodzi na to że Air jest lepszy? Nie pogardziłbym na MacBooku pograć sobie w LoLa. :D Podoba mi się jego "grubość" a raczej cienkość! ;)

Proponuję Air 13. "Jakość" ma nawet dell za 1500zł.

Opublikowano

Nie znam sie na macbookach, w Air masz hd 5000 natomiast Pro hd 4000 (5k lepsze xD). Swoją drogą wydaje mi się, że lepiej kupić "coś" z dedykowaną grafiką w tej cenie. W apple płacisz tylko za firme, a to że się nie tną jest sprawą systemu (gorzej w grach)

Opublikowano

Nie znam sie na macbookach, w Air masz hd 5000 natomiast Pro hd 4000 (5k lepsze xD). Swoją drogą wydaje mi się, że lepiej kupić "coś" z dedykowaną grafiką w tej cenie. W apple płacisz tylko za firme, a to że się nie tną jest sprawą systemu (gorzej w grach)

Gówno prawda z tą firmą. Podaj mi notebooka za 4k, który trzyma tak długo, ma dobry ekran i dla większości nie potrzebuje myszy (naprawdę dobry touchpad), niewielkie wymiary i waga to kolejne plusy.

Są dużo lepsze notebooki biznesowe, ale to nie ta cena ;).

Opublikowano

Gówno prawda z tą firmą. Podaj mi notebooka za 4k, który trzyma tak długo, ma dobry ekran i dla większości nie potrzebuje myszy (naprawdę dobry touchpad), niewielkie wymiary i waga to kolejne plusy.

Są dużo lepsze notebooki biznesowe, ale to nie ta cena ;).

• Lokacja:OS X :3
  • Steam:OS X :3
  • Hobby:OS X :3

Twoja wypowiedź mnie nie dziwi, laptopy apple'a są dobre pod względem programów i przeglądania internetu a to za sprawą dobrze zoptymalizowanego systemu, jednak do gier się nie nadają dlatego pisze, że w tej cenie lepiej znaleźć coś z dedykowaną grafiką skoro autor mówi o grze. Chyba, że chodzi mu właśnie o prace w programach itp wtedy się zgodze, apple jest lepszy :)

Opublikowano

Proponuję Air 13. "Jakość" ma nawet dell za 1500zł.

Mam laptopa z Acera z Windowsem, wystarczy mi takie coś w przyszłym komputerze stacjonarnym, a w iOS się wręcza "zakochałem". 

Wiesz o co chodzi. ;)

Są dużo lepsze notebooki biznesowe, ale to nie ta cena  ;).

Jeśli mam kupować kolejny laptop to zdecydowanie jestem pewny że chcę te z Apple.

Twoja wypowiedź mnie nie dziwi, laptopy apple'a są dobre pod względem programów i przeglądania internetu a to za sprawą dobrze zoptymalizowanego systemu, jednak do gier się nie nadają dlatego pisze, że w tej cenie lepiej znaleźć coś z dedykowaną grafiką skoro autor mówi o grze. Chyba, że chodzi mu właśnie o prace w programach itp wtedy się zgodze, apple jest lepszy :)

Do gier ogólnie miałbym komputer stacjonarny, na wakacjach czy gdzieś tam raczej się nie gra cały dzień tak więc zbędne mi to. :P

Wiem że na iOS LoL pójdzie i dobrze wiedzieć że nawet w 60 fpsach na Air. Do innych gier będę mieć stacjonarny. 

Opublikowano

A niby w czym jest lepszy ? XDDDDD

Też mnie te argumenty rozwalają.

Jeśli dobrze widzisz, mam wypisane "OSX", a nie APPLE, takiego iMaca bym kijem nie tknął.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...