Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera - max. 1000zł

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamierzałem sobie kupić taki zestaw:

i5 intel Core 2500k

r9 280x

ram 4gb

płyta główna h61/p67

stary temat.

ale jednak środki, które mogę na to przeznaczyć to tylko ok.1000zł. Tak więc co mógłbym z tych podzespołów zamienić abym mógł zmieścić się w tej kwocie?

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Nie dało by się jeszcze trochę taniej? :F Bo to obecnie jeszcze jest trochę drogie, a do tego jeszcze trzeba kupić ram ;c Poza i5 2500k nie ma na allegro innych aukcji i5 od 2300 w górę, no chyba, że jestem ślepy albo coś źle wpisuje. 

btw. Co myślicie o tej karcie?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=GTX+650Ti&bmatch=seng-v6-p-3-e-1209

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie mam już procesor i5 2500. Teraz chciałbym kupić płytę główną i ram. Ta h61 na 100% bedzie pasowac? i do tego ram, ale jakiej firmy najlepiej kupować? czy jeżeli kupie ram 4gb firmy GoodRam, a kolejną 4gb innej czy będzie to razem działać? A i do tego zamierzam za jakiś czas wziąść r9 280x, ale to dopiero jak uzbieram pieniądze. Na razie pomęczyć sie będe musiał z moją gtx 460 :P

8can.png

Opublikowano

8can.png

Opublikowano

A polecacie jeszcze jakieś dobre kamerki? Czytałem, że najlepsze są z Logitecha.

8can.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...