Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Zygus00

Silnik będzie za free do gry na localu, płatna będzie wersja do serwerów publicznych.

Silnik robię już od ponad miesiąca i nie jest to łatwa robota. Projektu nie porzucę, zresztą jak już wspomniano silnik jest udostępniony i możecie widzieć postępy w pracy.

Co do aktualizacji to będą one darmowe i będą działać na zasadzie podmiany zaktualizowanych plików (Wyjątkiem są konfiguracje).

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak zmieniając temat . Bartek czy ty się wyrobisz jednak puścić ten silnik do 31 Grudnia. Bo na obecną chwilę , masz jeszcze dużo pisania ogólnie . Ja w to nie wnikam czy bd silnik na czas , oraz czy terminu dotrzymasz . 

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

@Only Head Shot

Mam nadzieję że najważniejsze rzeczy dokończę do końca roku, teraz mam o wiele więcej czasu (Wolne od szkoły :D ), pierwsza wersja będzie głównie do testów :)

Jak na razie zrobiłem już przeglądanie profili (Z działającą minimapką :) ), zabrałem się za mapę świata (Już prawie gotowa) oraz jest teraz zupełnie nowy system akcji :)

Można edytować już swoje profile, mam nadzieję że jeszcze dziś uda mi się zabrać za przegląd wioski :)

Opublikowano

Bartek nie wiem czy to rozsądne sprzedawanie plików serwerowych których nie jesteś autorem . Z tego co mi wiadomo cały .css pobierasz bezpośrednio z serwerów plemion więc teoretycznie kradniesz czyjąś pracę. hmm jak by to była jakaś mała działalność to może odważył bym się sprzedawać cudze pliki. Ale nie takiej firmie jak InnoGames. Nie życzę ci źle bartek ale na twoim miejscu nie pchał bym się do zarabiania na cudzej pracy (nie możesz powiedzieć że jesteś 100% autorem silnika jako iż jak wcześniej wspomniałem część plików pobierasz bezpośrednio z serwerów tribal wars) Jako iż nie jesteś pełno letni możesz narobić sobie jak i rodzinie sporo problemów prawnych. Na pewno zwrócisz na siebie uwagę sprzedając idealną kopię ich silnika więc na twoim miejscu 2 razy bym się zastanowił zanim zdecydujesz się na tego typu sprzedaż . InnoGames ma grono prawników więc nawet jeśli nie doczepią się do samego silnika w ten sposób to doczepią się w inny. Z nimi na twoim miejscu bym nie zaczynał 

Pozdrawiam :D

EDIT: zresztą oczywiste jest to że InnoGames Mają wykupione Prawa Autorskie do plików i tylko oni są uprawnieni do sprzedawania SWOJEGO AUTORSTWA SILNIKA) 

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

@kamilek757

No trochę racji masz i nie masz :D

Nigdzie nie zaznaczam że jestem do końca autorem silnika :)

No i "sprzedaż" silnika nie będzie polegała na sprzedawaniu jakichś dodatkowych elementów gry czy innych takich rzeczy.

Silnik będzie miał ograniczenia do stawiania na nim serwerów, będą one działały na zasadzie sprawdzenia czy domena z której korzysta serwer znajduje się w konfiguracji silnika, jeśli nie będzie występowało przekierowanie na domyślną stronę - http://mytwplay.tk:)

W skrócie - Silnik jest darmowy tylko posiada jedno ograniczenie które można "wyłączyć" wykupując dodatkowy plik konfiguracyjny, nie zawiera on żadnych rzeczy których autorem jest InnoGames lub ktoś inny niż ja, a po za tym zysk z tego i tak będzie mały bo plik nie będzie kosztował więcej niż 5 zł SMS`em :P

Opublikowano

zrób jak uważasz . ale zysk mimo wszystko masz z samego silnika . A za samo stawianie serwera plemion mogą się do ciebie doczepić a co dopiero za pobieranie opłat za cokolwiek . to jest tak samo jak byś postawił darmowy serwer plemion . ale aby móc grać pobierał byś opłaty .  a pobieranie opłat na plikach których NIE JESTEŚ 100% autorem a ponadto prawa autorskie do tej gry posiada InnoGames (samym pisanie silnika łamiesz prawo) łamiesz prawo . wszystko będzie kwestią czasu aż zrobi się o tobie odpowiednio głośno . na mnie nałożono mandat za kopię strony głównej z sfgame.pl (a nic nie sprzedawałem tylko zapowiedziałem że piszę silnik który udostępnię do użytku własnego) chcesz to na pw dam ci linka do zdjęcia ze świtkiem który mi przysłali. Nie zabronię ci tego typu działania ale próbuje ci uświadomić że łamiesz prawo samym pisaniem silnika (jest to kopiowanie cudzych plików "copyright" zabezpiecza przed kradzieżą takich plików więc masz gwarancję że w pewnym momencie zainteresują się twoją pracą i bedziesz miał lipe 

EDIT: masz tu linka i uświadom sobie w jakim momencie łamiesz prawa autorskie http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_autorskie

Opublikowano

Fajnie że robisz te pliki, mam zamiar otworzyć serwer gry ale właśnie zastanawiałem się nad grą, czy może sfgame czy może coś innego. Dzięki twoim pliką chyba już wiem jaki serwer postawię :)

UGBPHQ1B.png

Opublikowano

no ja też jeśli to będzie tylko 5 zł .. ale żeby nie było że nie ostrzegałem :) 

Opublikowano

To jego sprawa , że bd go ścigać nie cb jak chcesz to nawet możesz iść z tym na policje .Zgłosić kradzież praw dotyczących silnika plemion. Jeszcze ciebie , żeby na policji nie wyśmieli za takie coś . 

Ps . Bartek Kiedy ogarniesz przegląd graficzny . Na razie jak go wgrałeś to tylko poziomy budynków widzę , że zedytowane ,Po za tym wszystko z tamtego świata jest . 

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

No cóż miałem pewien problem z internetem i na nowy rok mnie dodatkowo w domu nie było (Przepraszam za to bo sam się nie spodziewałem :D )

Wracam jak najszybciej do pracy nad silnikiem, już poprawiłem CRONa (O godzinach : 24, 06, 12, 18 będzie obliczana ilość punktów gracza) oraz generator elementów na mapie (Krzaki będą występowały kilkanaście razy częściej niż jeziorka i górki), teraz dokończę przegląd wioski :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...