Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer hamachi wyłącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni mam postawiony serwer Minecraft na Hamachi. Dziś próbując go uruchomić wyskakuje mi okno z konsolą i po sekundzie wyłącza się. Próbowałem stawiać go od początku, zmieniać sieć Hamachi, ale nic nie pomaga. Macie jakieś sugestie jak to naprawić?

Opublikowano

To nie wina Hamachi, tylko serwera. Po pierwsze upewnij się, że masz spathowaną Javę (jest pełno poradników w internecie jak to zrobić). Po drugie kliknij przycisk Start, wpisz

cmd

oraz naciśnij enter. Teraz wpisz

cd TwojaLokalizacjaSerwera

oraz wpisz 

java -Xmx1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar

.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Po wpisaniu "java -Xmx1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar" wyskakuje "Error: Unable to access jarfile craftbukkit.jar". Dodam iż najpierw pobrałem świeżą jave.

Opublikowano

Wyłącz zaporę systemową. ;) Możliwe, że blokuje Ci poprawne uruchomienie serwera. 

@TheMolkaPL nie bądź taki do przodu, zawsze lepiej jest wyłączyć zaporę systemową dla pewności. 

Opublikowano

zmień w tej komendzie craftbukkit.jar na nazwę Twojego silnika (spigot?). Pamiętaj, że na końcu musi być .jar!

Wyłącz zaporę systemową. ;) Możliwe, że blokuje Ci poprawne uruchomienie serwera. 

Nie wiesz to się nie wypowiadaj. Przecież Ci pisze

Unable to access jarfile craftbukkit.jar

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...