Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sobie radzić z nową junglą? Tutaj się dowiesz!

Gatesy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze względu na to, że bardzo mało junglerów wie, co robić i kiedy, robię poradnik.

Osobiście mainuję tą linię od sezonu 4.

Na nowej mapie, każdy wie, że najważniejszy jest sustain w jungli. Ja chciałbym wam przedstawić moją własną drogę, dzięki której uda nam się przeżyć takimi postaciami jak Jarvan, czy też Kha.

Po kolei:

Zaczynamy od Golemów, które Smite'ujemy bez względu na cokolwiek.

Mamy już 2 poziom, teraz czas zrobić RED buffa.

Idziemy na Blue, gdzie NIE używamy Smite'a

Clear zakańczamy zabiciem Ropuchy, z użyciem Smite'a oraz (jeżeli mamy około połowy życia) gankujemy midlane.

Nadchodzi czas pierwszego cofnięcia, gdzie koniecznie kupujemy buty. 

Teraz musimy gankować wszystkie linie, jednak nie po kolei, tylko losowo.

Możemy pokusić się także o Counter-Jungle

Opublikowano

dobry poradnik 2/10, dobrze ze pokazales mi wszystko co i jak, dzieki tobie na pewno w koncu przekonam sie do jungli!11!

A tak serio, smieszne, gdy grasz postaciami ktorym ciezko w early jungli (kha, jarvan jeszcze jako tako, rammus, rengar) to zaczynasz z ropucha, uzywajac na niej smite'a, pozniej robisz blue, wastujesz swoje 2 poty, i z okolo 3/4 idziesz na red buffa, gdy dojdziesz do 2/4 hp uzywasz smite'a (odnawia hp na red buffie) i z okolo 3/4+ hp idziesz robic ganka na mida... Robisz tak nie tylko gdy grasz less sustain champem ale rowniez gdy jestes na stronie na ktorej twoj bot lane moze zrobic 1 golemy zeby osiagnac 2 lvl ;) mam nadzieje ze pomoglem ci zrozumiec podstawy i tajniki tej jungli ziomek pozdro 600 na rejonie

Opublikowano

Ze względu na to, że bardzo mało junglerów wie, co robić i kiedy, robię poradnik.

Osobiście mainuję tą linię od sezonu 4.

Na nowej mapie, każdy wie, że najważniejszy jest sustain w jungli. Ja chciałbym wam przedstawić moją własną drogę, dzięki której uda nam się przeżyć takimi postaciami jak Jarvan, czy też Kha.

Po kolei:

Zaczynamy od Golemów, które Smite'ujemy bez względu na cokolwiek.

Mamy już 2 poziom, teraz czas zrobić RED buffa.

Idziemy na Blue, gdzie NIE używamy Smite'a

Clear zakańczamy zabiciem Ropuchy, z użyciem Smite'a oraz (jeżeli mamy około połowy życia) gankujemy midlane.

Nadchodzi czas pierwszego cofnięcia, gdzie koniecznie kupujemy buty. 

Teraz musimy gankować wszystkie linie, jednak nie po kolei, tylko losowo.

Możemy pokusić się także o Counter-Jungle

Jestem prawie już w platynie dzięki tobie.

A tak na serio to słaby poradnik.

xD

Opublikowano

Ja przedstawiłem drogę dzięki której mi się gra wygodniej, wiem też o tej drugiej. Do tego poradnik jest dla ludzi Brąz/Silver/Gold którzy dalej zaczynają od Blue...

Opublikowano

Kurde wielkie dzięki za ,,poradnik''.Dzięki tobie też zacznę pisać poradniki.Pierwszy mój poradnik - jak wyjść z brązu do diamentu:

-wybieramy najlepszą postać w lolu.

-idziemy na swoją linię.

-farmimy

-zabijamy

-wygrywamy grę

I tak o to w tych pięciu prostych krokach udało ci się wyjść z brązu do diamentu. KAPPA

Dziękuje pozdrawiam 

Opublikowano

Trochę mało.. 

Postaraj się coś więcej w tym zawrzeć, a będzie już lepiej. 

I mógł by dodać grafikę itemków z jakimi na kogo i tak dalej.

xD

Opublikowano

Słabo opisane, mogłeś opisać do czego służą nowe itemy itp. 3/4 postaci które zanim zaktualizowano jungle radziło sobie wyśmienicie nie poradzi sobie w tej "nowej" jungli z takim schematem jaki opisałeś. :) Także polecam inne rozwiązanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry poradnik , chociarz sam wole zaczynać od ropuchy. Po niej cała jungla idzie bardzo łatwo każdym junglerem.

You could be the corpse and I could be the killer
If I could be the devil, you could be the sinner
You could be the drugs and I could be the dealer
Everything you say is like music to my ears

Opublikowano

Od kiedy jungle nazywa się "linią"? Hmm powiem szczerze, ze nigdy nie spotkalem sie z sytuacja, zeby ktos nie wiedzial jak grac w nowej jungli, a moja rada jest prosta- potrzebujesz sustainu? kup fioletowego itema do jungli, po to on jest :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...