Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam GGO

xOstateczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamiast zachęcać ludzi do oglądania anime w wysokiej jakości (ściąganie) to wy podajecie adresy stronek do shitowatych anime online.

Anime online są dla ludzi bez żadnych wymagań, czyli zadowoli ich byle co.

Opublikowano

Zamiast zachęcać ludzi do oglądania anime w wysokiej jakości (ściąganie) to wy podajecie adresy stronek do shitowatych anime online.

Anime online są dla ludzi bez żadnych wymagań, czyli zadowoli ich byle co.

przeciez wszystkie odcinki sa w HD, a po 3h od premiery mozna juz znalesc online odcinek z ang napisami w HD, no chyba ze ciebie zaspokaja tylko 4K

Opublikowano

No, to widać jak się znasz na oglądaniu anime :D

Znam się i oglądanie online jest dla ludzi bez praktycznie żadnych wymagań (dla takich co nie potrafią znaleźć napisów i ściągnąć anime) co do jakości (dźwięku, obrazu) i komfortu oglądania (oglądanie w przeglądarce ma być fajne?)

przeciez wszystkie odcinki sa w HD, a po 3h od premiery mozna juz znalesc online odcinek z ang napisami w HD, no chyba ze ciebie zaspokaja tylko 4K

Takie HD online to poza rozdzielczością żadne HD (zawsze gorsza jakość). A od kiedy czas obejrzenia anime jest istotny? Najlepiej oglądać anime jak już wyjdzie cały serial, a jeszcze lepiej poczekać na wersję Blu-Ray (około 4-8 miesięcy od zakończenia pierwszej emisji telewizyjnej).

Opublikowano

Skąd ta niby wojenka? Większość stron poza online oferuje hardki. Tak też robi wbijam i możecie dostać wersje dla obrazofilów.

Takie HD online to poza rozdzielczością żadne HD (zawsze gorsza jakość). A od kiedy czas obejrzenia anime jest istotny? Najlepiej oglądać anime jak już wyjdzie cały serial, a jeszcze lepiej poczekać na wersję Blu-Ray (około 4-8 miesięcy od zakończenia pierwszej emisji telewizyjnej).

No tak. Bo na większości monitorów wśród użytkowników widnieją bajery przybliżające jakość do 4K i więcej. Lub może powiedz, że jeszcze możesz liczyć ilość pikseli? Ken-chan... Na jednym forum nie przyjęli za dobrze twoich teorii, a już zaczynasz na drugim? ;/<pisz dalej, ale weź pod uwagę innych>

Skończcie(/my) offtop, bo moderat wleci i odpowiednio po nagradza.

Opublikowano

No tak. Bo na większości monitorów wśród użytkowników widnieją bajery przybliżające jakość do 4K i więcej. Lub może powiedz, że jeszcze możesz liczyć ilość pikseli? Ken-chan... Na jednym forum nie przyjęli za dobrze twoich teorii, a już zaczynasz na drugim? ;/<pisz dalej, ale weź pod uwagę innych>

Skoro tak piszesz to znaczy, że nie masz porównania (ja oglądam anime po prostu na telewizorze LED 32 cale) i nie wiesz jak duża jest różnica między powiedzmy 1280x720 online, a 1280x720 BD. Różnica jest ogromna (ostrość, kolory, brak widocznej kompresji w szybszych scenach). Już nie mówiąc o czymś tak istotnym jak brak cenzury, reklam czy wiele innych zalet.

Opublikowano

Skoro tak piszesz to znaczy, że nie masz porównania (ja oglądam anime po prostu na telewizorze LED 32 cale) i nie wiesz jak duża jest różnica między powiedzmy 1280x720 online, a 1280x720 BD. Różnica jest ogromna (ostrość, kolory, brak widocznej kompresji w szybszych scenach). Już nie mówiąc o czymś tak istotnym jak brak cenzury, reklam czy wiele innych zalet.

Gdybym nie miał takiego porównania, to bym Ciebie nie uzmysławiał, że większość robi inaczej niż "obrazofil"... Skończ ten offtop.

Co do tematu, to podobno J-Tample ma zrobić hardki. Więc tu nie będzie jakiejś fuszerki.

Opublikowano

Znam się i oglądanie online jest dla ludzi bez praktycznie żadnych wymagań (dla takich co nie potrafią znaleźć napisów i ściągnąć anime) co do jakości (dźwięku, obrazu) i komfortu oglądania (oglądanie w przeglądarce ma być fajne?)

Właśnie c**ja się znasz... Jesteś kolejnym idiotom pokroju Rhide, który próbuje każdej osobie wcisnąć swoje g****o warte zdanie i wypowiadasz się na temat na którym c**ja się znasz. Jeśli twierdzisz, że oglądanie anime jest tylko dla ludzi bez żadnych wymagań to jesteś skończonym kretynem. Jeśli wiesz na jakich stronach oglądać, a nie na jakimś jebanym shindenie, czy innym gównie to jakość wtedy niewiele odbiega od tej którą masz, kiedy dane anime ściągniesz...

"(dla takich co nie potrafią znaleźć napisów i ściągnąć anime)"

Rzeczywiście to jest strasznie k***a trudna rzecz, powinieneś dostać medal i dodatkową rangę na forum za specjalne umiejętności!

"(oglądanie w przeglądarce ma być fajne?)"

A czemu k***a by nie? Wyjaśnisz mi to? Jak napisałem wcześniej... Jeśli oglądasz na jakiejś ogarniętej stronie w jakości 720p lub 1080p to jakość anime jest niewiele gorsza w porównaniu do tej po pobraniu + nie trzeba szukać nigdzie... Wchodzisz po prostu na stronę, 2 kliknięcia i oglądasz... Jeśli miałbym się p******** za każdym razem kiedy chcę sobie daną serię oglądnąć z pobieraniem odcinków z neta, kiedy czasem z jednego sezonu oglądam 10 anime, dopasować do każdego napisy, pobrać wszystko tak, żeby pasowało to by mnie chyba kurwica strzeliła, a tak wbijam sobie na zajebistą stronę wbijam.pl gdzie są ogarnięci tłumacze/uploaderzy, którzy nie odpierdalają maniany jak inni i z przyjemnością mogę oglądać daną serię. Nie pierdol, że wbijam jest shitowską stroną, bo prawie każda osoba, która coś się zna i ma jakieś porównanie odpowie ci, że jest to aktualnie pewnie najlepsza polska strona z anime na którą są uploadowane odcinki w bardzo dobrej jakości...

"Takie HD online to poza rozdzielczością żadne HD (zawsze gorsza jakość). A od kiedy czas obejrzenia anime jest istotny? Najlepiej oglądać anime jak już wyjdzie cały serial, a jeszcze lepiej poczekać na wersję Blu-Ray (około 4-8 miesięcy od zakończenia pierwszej emisji telewizyjnej)."

Dla niektórych osób czas obejrzenia anime jest istotny, np. dla mnie, bo chęć na oglądanie po ~8 latach mam raz na jakiś czas, a gdybym miał się p******** w pobieranie to ta chęć by mi "uciekła" 10 razy... Z tym się zgodzę, najlepiej się ogląda gdy wyjdzie już całe anime, ale niektórym(jak mi)nie chce się czekać, aż dane anime wyjdzie całe i woli oglądać na bieżąco...

Tak się wkurwiłem, że nie jestem w stanie składać normalnych zdań... Wyczuwam % za offtop, ale c**j.

W dużym skrócie próbujesz gadać na temat w którym c**ja się orientujesz i taka prawda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...