Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klony i niewidzialność

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, chcialem sie was zapytac jak kontrowac klony i niewidzialnosc. Gralem dzis na postac chyba sie chaox nazywal i robil ciagle milion klonow i nie wiedzialem ktory to jest prawdziwy i przez to przegrywalismy, jest jakis sposob na to? Drugi problem to niewidzialnosc, kupuje zawsze dusta ale jak nie mam miejsca w ekwipunku to co wtedy?

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

1. Nie klony (klony to ma Meepo) tylko iluzje. Rozprawić się z nimi łatwo i nie łatwo. Te chaos knighta wcale nie są takie silne, gorzej już z tymi Phantom Lancera. Anyways, na wszystkie iluzje kontrami są skille aoe (area of effect). Taka QoPka, tiny czy Ember Spirit są idealnymi przykładami.

2. Od noszenia w late game (wtedy zazwyczaj pojawia się problem braku miejsca w ekwipunku) jest support bo i tak już wszędzie kupą łazicie. ;) Gem of True Sight lub necronomicon (warrior ma true sight ale nie jestem pewien czy nie dopiero na lvlu 2 albo 3 necro) są też dobrym rozwiązaniem. Jeśli jeszcze nikogo nie picknąłeś a w przeciwnym teamie jest Riki, nyx (na shit brackecie sniper lub drowka z SB) bierz bounty huntera, jego ult kompletnie kontruje te postacie (chyba że zainwestują w mante, w co raczej wątpię).

I to chyba tyle, mam nadzieję że pomogłem. ;)

Legenda
Opublikowano

1. Musisz patrzeć jeśli jesteś w tf, który może być właściwy. Da się to zobaczyć okiem, ale trzeba dobrze popatrzeć i wyczuć. Ogółem każde AoE zadaje obrażenia iluzjom i łatwo stwierdzić gdzie musimy bić.

2. Jeśli grasz np spirit breakerem to dusta nosisz jak rashujesz, ale do 25min to maks na carry, sami carry. Od tego masz supporta, offlana. Ewentualnie jak jesteś Lycanem to przy pomocy necrobooka możesz odsłonić niewidzialne jednostki i wardy.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...