Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inwestycja w obstawianie?

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taa, tak jak wyżej. Warto? W tą sobotę z 8 dolarów zrobiłem 28. Szkoda, że dzisiaj odbiło mi obstawiać na bardzo niepewny mecz Szwecja - Polska, no i przegrałem. Warto spróbować jescze raz? Tym razem z większym kapitałem, ale bardziej rozsądnie. Takie 25 euro, hm?

Opublikowano

Taa, tak jak wyżej. Warto? W tą sobotę z 8 dolarów zrobiłem 28. Szkoda, że dzisiaj odbiło mi obstawiać na bardzo niepewny mecz Szwecja - Polska, no i przegrałem. Warto spróbować jescze raz? Tym razem z większym kapitałem, ale bardziej rozsądnie. Takie 25 euro, hm?

To jest po prostu sam ryzyk , albo wygrasz albo przegrasz musisz zaryzykować bez ryzyka nigdy nie będzie wygranej.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

No tak, racja., ale ja przegrałem bo jak debil obstawiłem mecz 50/50, który był wielką niewiadomą i tu nawet nie jest ten ból o to, że wow lepszy team przejebał, tylko zwyczajnie nie powinienem tego w ogóle obstawiać.

Legenda
Opublikowano

Jeżeli przeanalizujesz scenę to warto. Ja na docie obstawiałem przedmioty warte średnio 500$ po czym rozkur*iłem to w życiu realnym i teraz wracam na cs'a z tym. Ogółem warto.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Dobra rozumiem. Jeśli teraz będę betował to zamierzam faktycznie spokojnie i rozsądnie do tego podchodzić. Sam fakt tego, że z 8$ zrobiłem 28$ tak mnie cieszył, że jakoś nie zważałem uwagi na to jakie ryzyko jest na każdym z meczów. Macie do tego obstawiania jakieś porady? I amm pytanie też w pewnym sensie związane z obstawianiem - kiedy w CSie będzie jakiś duży lan, na którym będą topowe drużyny? Uważam ustawianie lana za pewniejsze, niż online, na których różnie może być ;).

Opublikowano

sam miałeś okazję przekonać się jak to jest i tak naprawdę już sam sobie odpowiedziałeś. Betowanie  to czasami ruletka. Wystarczy 1 runda, głupi błąd zawodnika i tracisz wtedy wszystko. Dlatego trzeba wypracować sobie środki, które pozwolą na ewentualne pozostanie "w grze" i nie dokładanie do interesu. Z Mojego doświadczenia wiem, że nie warto stawiać całej swojej puli na mecz w którym każdy może wygrać. To taka pierwsza rada. Kolejna to oczywiście polecam rozeznać się przed zabetowaniem jak gra dana drużyna i mniej więcej jaki trzyma poziom w danym turnieju (jakie mają realne szanse) i poczytać rad ludzi, którzy w tym sporo siedzą, a nie ludzi np. ze streama. No i co najważniejsze nie kierować się value, patriotyzmem i innymi pierdołami. Betuj sobie na spokojnie mecze. Jak widzisz duże szanse na wygranie meczu np. dziś Francja z Polską to zabetuj sobie midem. Przy ryzykownych meczach low itd. Jak stracisz swój postawiony low, to odrobisz na pewniejszych meczach.

Co do lanów to dziś skończył się ESEC i pewnie po nowym roku pojawią się jakieś większe turnieje. Musiałbym jednak dokładniej poczytać, bo gdzieś widziałem taką rozpiskę na temat spotkań.

Opublikowano

Chcesz wygrywać ?

Słuchaj się płatnych analiz możesz takie owe znaleźć albo sam analizuj , jeśli nauczysz się analizować ze wszystkich źródeł to masz 90% winów na csgl.

A i zapamiętaj te słowa "Nigdy all in" .

Ja tak przegrałem mój majątek 3 x 40$, a teraz mam 10$

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...