Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika pod mc

Maticxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio grałem w minecrafta jakieś 2 lata temu teraz jest inna wersja i wymagania sprzętowe się zmieniły.

Jaka tańszą kartę grafiki polecacie pod najnowszego mc?

Opublikowano

Określ budżet i podaj resztę sprzętu (Łącznie z zasilaczem marka, moc)

I czy ten temat nie powinien być w Komputery?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dinek300 chodziło mi tylko o kartę pod mc bo nie zmieniam całego kompa. Teraz inne pytanie jak zainstaluje się mody to będą większe wymagania sprzętowe gry?

Opublikowano

Mody to pojęcie bardzo szerokie, jedne obciążają jedne nie, jezeli mod dodaje coś, np nowe moby to może obciążyć, jeżeli nowe rudy to jedynie obciąży z początku, dlatego musisz sie określić 

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Widzę, że trzeba celować w grafikę, która za dużo prądu nie bierze zadowolony.gif Dość mocna i tania (choć już stara i tylko używki są) byłaby Nvidia 9800GT, lub Nvidię GT240, trochę słabsza, ale bierze 40W mniej. Nic innego do głowy mi nie przychodzi.

Opublikowano

Polecam kartę GeForce 8800 GTX. Wydajnościowo i ogólnie jest lepsza i szybsza od przykładowo GeForce 9800, 9800GT. Ba, na tej karcie nawet w BF4 sobie na ultra pograsz - potwierdzone info. Biorąc po uwagę, że została wydana w 2006, czy tam 07 roku, jest wręcz świetna. Ona została stworzona do grania, pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Kolega wyzej ktory pisal o 8800 GTX troche przesadzil, karta moze i oplacalna pod wzgledem wydajnosc/cena ale do BF4 na ultra jednak " troche brakuje " 

Stary, do BF4 na ultra potrzeba GTX660 za kilka stow, a Ty piszesz o 8 letniej karcie , jakbys odpalil bf4 na niskich w 25fps na tej karcie to bylby sukces

A do minecrafta nie ma co przeplacac, wystarczy poszukac jakiejs karty DDR3 512mb na allegro do 100 zl.

Opublikowano

>Najlepsze są z firmy : Asus , Gigabyte.

xDDD

Ostatnio grałem w minecrafta jakieś 2 lata temu teraz jest inna wersja i wymagania sprzętowe się zmieniły. Jaka tańszą kartę grafiki polecacie pod najnowszego mc?

I znowu - minecraft to nie tylko karta graficzna, a również procesor czy ram.

Teraz inne pytanie jak zainstaluje się mody to będą większe wymagania sprzętowe gry?

Każdy mod zabiera jakąś część zasobów komputera.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...