Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na ip?

aleker8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim, mam do was takie pytanie iz mam 2 knighty i chcialbym se na nich pobocic (juz wczesciej byly bocone), mam tez maina 90lvl i nie chcialbym na nim dostac bana a tylko  dorobic troche kasy tymi botami(main jest innym koncie,mailu), i teraz mam dylemat czy zaryzykowac i bocic, iz jak czytalem temat "Delete wave 18k acc" ziomek pisal tam ze bocil 10 kontami i ze nie odpalal bota na mian acc i kiedy  boty mu polecialy to razem z main acc . Czyzby cipsoft banowal teraz na ip? czy mogl dostal bana za mc? z gory dzieki za odp. :D

Opublikowano

Siemka wszystkim, mam do was takie pytanie iz mam 2 knighty i chcialbym se na nich pobocic (juz wczesciej byly bocone), mam tez maina 90lvl i nie chcialbym na nim dostac bana a tylko  dorobic troche kasy tymi botami(main jest innym koncie,mailu), i teraz mam dylemat czy zaryzykowac i bocic, iz jak czytalem temat "Delete wave 18k acc" ziomek pisal tam ze bocil 10 kontami i ze nie odpalal bota na mian acc i kiedy  boty mu polecialy to razem z main acc . Czyzby cipsoft banowal teraz na ip? czy mogl dostal bana za mc? z gory dzieki za odp. :D

Ban? Chyba delete.

Delete można dostać w mass banach między innymi za:

- ingerencja w pliki klienta

- bot

- zdarzyły się przypadki delete za przesyłanie parcelem/transferem banku pieniędzy zarobionych przy pomocy bota.

Więc zgaduje, że miał mc (dozwolone, ale ingeruje w pliki o ile nie był to flash).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Ludzie skończcie z tymi banami na IP bo to już nie jest śmieszne tylko głupie. Teraz taka króciutka lekcja na temat sieci:

Twój komputer "wysyła adres ip" jaki mu wybrałeś [np 192.168.0.10] do AP [Access Point zwany inaczej routerem modemem etc.] ten AP "wysyła swój adres ip" do serwera [np. 72.115.212.57]. Czyli w sieci jesteś widoczny [nie ważne czy na tablecie,srajpadzie czy innym urządzeniu] jako [72.115.212.57] a nie jako [192.168.0.10]. W takiej sytuacji ban na IP jest zwykłą głupotą i debilizmem ze strony twórców gry. [Nawet pomijając fakt istnienia VPN]. Zanim ktoś się wypowie w stylu "no tak ale mogą tak banować bo... ] to szybko odpowiem.. NIE NiE MOGĄ! Weź pod uwagę  chociażby internet publiczny [poznań, warszawa, zielona góra etc. ] jest tam rozprowadzany sygnał radiowy [WI-FI], z którego korzysta masę osób, przez takie banowanie mogli by się dorobić jedynie fali pozwów sądowych [tak możesz pozwać CipSoft za zbanowanie postaci w grze, do póki przestrzegałeś zasad tej gry], co skończyło by się dla nich bankructwem z powodu wypłacania odszkodowań. Tak więc jeżeli ktoś jeszcze twierdzi że banują na podstawie adresu IP... to brak mi słów...

Co do samego botowania i banów. Botuję od 7.4 [albo minimalnie później], używałem głównie TibiaAuto, Redbot Pro, iBot a teraz także swojego bota i Xenospammera. Nie dostałem ani jednego bana/delete, nie używałem MC itp. Jedyna podstawa jaką tutaj widzę to jest fakt używania MC. Jeżeli ten program jest programem typu singleinstance to najprawdopodobniej stąd biorą się wasze problemy z banami deletami. Zamiast używać MC [mamy XXI wiek], zacznij używać VM [google.pl -> oracle VM]. Jesteś o tyle bezpieczniejszy że:

1. Spam boty nie blokują się i nie denerwują zmieniającym się kursorem czy przeskokami myszki,

2. Każdej maszynie możesz nadać indywidualny HWID,

3. Każdej maszynie możesz nadać indywidualny adres MAC,

4. Zużywa praktycznie tyle samo zasobów co MC.

5. Nie dostaniesz hacka na main acc, kiedy na VM ściągniesz jakieś "evil haksy"

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

ogladalem ten poradnik,ale nie wiem ale jestem w c**j nieogarniety jesli chodzi o takie zeczy, moglby ktos mi to wytlumaczyc ? bede bardzo bardzo wdzieczny :)

Opublikowano

ogladalem ten poradnik,ale nie wiem ale jestem w c**j nieogarniety jesli chodzi o takie zeczy, moglby ktos mi to wytlumaczyc ? bede bardzo bardzo wdzieczny :)

Czego ty nie ogarniasz? Kliknięcia w dalej, dalej czy może dalej?

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Włżączasz VM klikasz new, ustawiasz distro [win xp / win 7] klikasz dalej dalej dalej i masz vm

pozniej zaaczasz obraz systemu i odpalasz maszyne

proste

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

Opublikowano

ok,ale moglbys mi to wytlumaczyc  krok po kroku :D? jak to zrobic itd. naprawde jestem nieogarnienty w te tematy. gdy juz mam ta maszyne co mam dalej zrobic ??

Opublikowano

@bleblable

gdzie to wyczytałeś ? to nie jest żadna złośliwość tylko jestem ciekawy.

CipSoft, jako firma świadczy usługi internetowe [w tym przypadku dostęp do gry]. Zakładając konto, akceptujesz wewnętrzny regulamin tej usługi [jest to prawna umowa między użytkownikiem/graczem a dostawcą usługi]. W tym regulaminie[umowie] musi być wspomniana kara za nie przestrzeganie tego regulaminu[uowy], którą w tym wypadku jest usunięcie konta. Jako że każda umowa [nawet słowna] jest tak samo ważna w świetle prawa, możesz sądzić się o nie uzasadnione odcięcie od usługi [w tym wypadku gry].

Jestem programistą i muszę wiedzieć takie rzeczy chociażby dlatego że sam pisze programy, gry i aplikacje internetowe. Weźmy teraz przykład [kompletnie z "czapy"], facebook. Jeżeli kupisz sobie walutę facebooka, a następnie [pomimo przestrzegania regulaminu] dostaniesz  bana, delete czy chociażby będzie błąd serwera, który uniemożliwi Ci wykorzystanie tej waluty, masz prawo sądzić się o odszkodowanie z tytułu poniesionych strat [oczywiście starty kogoś kto nie kupił nic są znikome i najprawdopodobniej sprawa została by umorzona].

Tak więc podsumowując, jeżeli przestrzegałeś regulaminu i jesteś w stanie to potwierdzić [99% tibijskich graczy nie jest], to w momencie kiedy dostaniesz delete, możesz zgłościć sprawę do sądu. Nie jako usunięcie konta ale jako nie uzasadnione odcięcie od usługi, za którą zapłaciłeś. Proste.

lWxix4K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...