Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdalny mbot - wybór VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu testuje "mbota" na zdalnym vps (na osobnej maszynie). Zaznaczam ze vps został zakupiony w firmie ovh."mbot" łączy sie z serverem docelowym lecz ma straszne opóźnienia a częściej w ogolnie nie działa albo dziala to z dużym opóźnieniem. Rozmawiałem z dystrybutorem "mbota" powiedział ze nie ma problemów z vps zdalnym i powinno wszystko bez problemu powinno działać. Coraz bardziej jestem przekonany ze vps ovh maja limity połączeń i przez to to sie dzieję. Nie wiem czy mam kupować kolejna maszyne ale z polskiej i pewnej hostowni czy cos zle robię. Ktos ma jakis pomysł ?

Opublikowano

@_Piotr_ Piotrze jakbym cie posłuchał i kupił bym vps z ovh to pewnie już nie miał bym serwera. Chodzi mi o zdalny "mbot". To że się na jednej maszynie stawia to oczywiste. Testuje inną opcje.

Bot działa lecz ma opóźnienia kilkanaście sekund:

<10:24:24> "(Bot Helper) Commander": [!adminsonline]
<10:25:41> "(Bot Helper) Commander": [!ch]
<10:26:47> "(Bot Helper) Commander": [!channellist]
<10:27:43> "(Bot Helper) Commander": [!checker]
<10:28:28> "(Bot Helper) Commander": [!clientlist]
<10:29:05> "(Bot Helper) Commander": [!commands]

Opublikowano

Up. Nie wiesz a piszesz. Bocik stawia się na tym VPS co serwer ts. Jesli cos to juz postaw ts na vps z ovh i bota na innym vps z ovh.

kolego dla twojej świadomości TS3 mam na dedyku a boty na VPS i wszystko działa, więc kogo w błąd wprowadzasz?

Opublikowano

W ts siedze od hohoho... a cb dobrze znam ambrozjak i wiem jaki jestes(czekam jeszcze na ddosy). A poza tym kumasz ze fire wall ograniczaja + lokalizacja ... a ovh et jednym z lepszych no chyba ze tak jak Wy zwali się coś a potem to nieja.

@topic

Vps moze miec albo obciaztnie albo firewalle sie blokuja wzajemnie.

Opublikowano

Wszystkie vps w hosteam mają ograniczenia łączności na portach tcp, stad "zamulone" działanie mbot-a, podobnie jest jakbym wytworzył prosty scrypt na łączenie do query, także informacje będą się wczytywały w nieskończoność lub będą niepełne. A ze mam vps w hosteam mój mbot nie działa jak powinien.

Temat do zamknięcia !

Opublikowano

W ts siedze od hohoho... a cb dobrze znam ambrozjak i wiem jaki jestes(czekam jeszcze na ddosy). A poza tym kumasz ze fire wall ograniczaja + lokalizacja ... a ovh et jednym z lepszych no chyba ze tak jak Wy zwali się coś a potem to nieja.

@topic

Vps moze miec albo obciaztnie albo firewalle sie blokuja wzajemnie.

Kotku tutaj Cannzas nie żaden Ambrozjak :) taki nick na mpc od miecha tylko :) wiec tam skróć łancuszek.

Już all śmiga normalnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...