-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
Xshiq
Xshiq
Witam.
Procesor: Intel Core 2 Duo E7500
Płyta Główna: Asus P5Q-E
Grafika: NVIDIA GeForece 9800 GT
Słuchawki: Logitech G35. Mają ponad rok, może nawet dwa.
Sterowniki: Najnowsze do wszystkiego
Windows 8 Pro 64-bitowy
Pierwsza sytuacja: odpalam komputer, wszystko załadowane. Wybieram sobie jakąś muzykę w AIMP-ie, po czym włączam przeglądarkę i standardowo po jakimś czasie mam działające 4-7 karty. Gdy się od razu odpalają albo już później się ładują, słychać nagle trzeszczenie w słuchawkach (czasami dźwięk muzyki znika, szum przez 0,5-2s i wraca do normalności), czyli jakieś pojedyncze cyki, tyki czy jak to tam nazwać.
Druga sytuacja: Gram w jakąś grę. I nie ważne czy jest włączona muzyka (której prawie nie da się słuchać, bo są crashe co chwilę i jest przerywana), gdy dużo dzieje się na ekranie, spadają mi fps-y, znowu słychać te szumy (trzaski są cały czas). Dzieje mi się tak już od dwóch miechów.
Odłączyłem słuchawki, gra dalej ma te zwiechy i się przycina. Gdy nic nie robię, muzyka ma normalną jakość.
Dodam jeszcze, gdy podczas rozmowy z kimś przez TS/Skype, czasami słychać "ssssssssss" jak ktoś nie mówi, ale gdy tylko ktoś się odezwie - szum (zamiast głosu), po chwili wraca do normalności. Ta sytuacja jest gdy nie słucham muzyki, ani nic nie mam odpalonego, co by generowało dźwięk (powiadomienia etc.)
Wiecie co może to powodować? Macie jakieś pytania? Dzięki za jakąkolwiek pomoc.
EDIT: Nie wiem czy trzeba podawać wam logi, ale jeśli tak, to dodam je jutro.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.