Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega nie może wejść na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko otóż zrobiłem serwer by derin i ja sobie mogę wchodzić na serwer i wszystko robić ale jak ma na jego kolega wejść ?

Pobrał on klienta ale mu się nie chce włączyć ten klient co mam zrobić  ?

Opublikowano

Portmap włączone 

zapora wyłączona 

Czy gdzie ma ip z normalną końcówką?

A on am mieć tego klienta którym ja włączam ? Czy trzeba jakieś spolszczenie robić ?

Specjalista
Opublikowano

Portmap włączone 

zapora wyłączona 

Czy gdzie ma ip z normalną końcówką?

A on am mieć tego klienta którym ja włączam ? Czy trzeba jakieś spolszczenie robić ?

Kolega ma mieć root-y z normalną końcówką.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Rooty z normalną końcówką oraz  w cliencie serverinfo.py z normalną końcówką. No i musisz u siebie mieć wyłączoną zaporę, bo inaczej kolega nie połączy się z serwerem. Nie musi mieć czasami także launchera z głową sury?

Opublikowano

To tak polecam żeby odpalał jako admin . Dla niego rooty i serwerinfo z normalną końcówką . A po 2 ludzie jest tyle poradników że masakra ,

Opublikowano

Okej już wszystko mu działa ale teraz pojawia mu się "Błąd podczas łączenia z serwerem"

To tak polecam żeby odpalał jako admin . Dla niego rooty i serwerinfo z normalną końcówką . A po 2 ludzie jest tyle poradników że masakra ,

Ok teraz wszystko działa ale jak się loguje pojawia się "Błąd podczas łączenia z serwerem"

Rooty z normalną końcówką oraz  w cliencie serverinfo.py z normalną końcówką. No i musisz u siebie mieć wyłączoną zaporę, bo inaczej kolega nie połączy się z serwerem. Nie musi mieć czasami także launchera z głową sury?

Teraz mam problem z logowanie wyskakuje "Błąd podczas łączenia z serwerem"

Opublikowano

Okej już wszystko mu działa ale teraz pojawia mu się "Błąd podczas łączenia z serwerem"

Ok teraz wszystko działa ale jak się loguje pojawia się "Błąd podczas łączenia z serwerem"

Teraz mam problem z logowanie wyskakuje "Błąd podczas łączenia z serwerem"

Napewno pozmieniałeś root'y i serverinfo.py ? Tą końcówkę .100 musisz na swoją zmienić i dopiero mu clienta wysłać, albo niech sam sobie zmieni.  ;d

PortMap musi być on.

Zobacz, czy w portmapie nie blokuje Ci portów. Np. nie sa na czerwono, oznacza to, że są w użyciu i są blokowane, np. przez aplikacje ( Skype itp. :) )

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Napewno pozmieniałeś root'y i serverinfo.py ? Tą końcówkę .100 musisz na swoją zmienić i dopiero mu clienta wysłać, albo niech sam sobie zmieni.  ;d

PortMap musi być on.

Zobacz, czy w portmapie nie blokuje Ci portów. Np. nie sa na czerwono, oznacza to, że są w użyciu i są blokowane, np. przez aplikacje ( Skype itp. :) )

Wszystko już działa można zamkąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...