Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kalendarz eventów: grudzień 2014 i styczeń 2015

LittleBlack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

589561418586062737114.png

W poniższym temacie możecie zapoznać się z graficzną rozpiską wydarzeń w grudniu i styczniu,

przygotowanych przez GameForge na europejskich serwerach Aiona.

271081418590966369478.png

868811418587960369478.png

Dodatkowo, możemy spodziewać się w grze następujących buffów:

03.12. do 10.12. +50% dropu
17.12. do 22.12. -50% utraty PO
17.12. do 24.12. +50% PD, +50% craftingu
24.12. do 31.12. +50% PO
31.12. do 07.01. +50% Kinah

147891418586062737114.png

683931418586063737114.png- Dekoracje świąteczne w stolicach obu ras: drzewka świąteczne, pierniki, cukrowe laski. - Od 3.12. do 7.01.

193381418586063737114.png - Loteria Solorius, czyli kolekcjonowanie kart do gry. - Od 3.12. do 31.12.

802521418586063737114.png  - Monety Solorius. Monety te można wydropić z reniferów (z których dropią także inne cenne przedmioty) pojawiających się w Północnym i Południowym Katalam. Otrzymujemy je także za aktywność w grze - co pół godziny 1 moneta, maksymalnie 5 monet w ciągu doby. Monety można wymienić u Pandarinrinerk (Sanctum, Pandemonium). - 10.12. do 31.12.

849701418586063737114.png - Buffujący Bałwan . Odwiedzając Bałwana, otrzymujemy od niego skrzynię z cennymi przedmiotami. Bałwan będzie się znajdował w stolicach obu ras, przy wielkim drzewie Solorius. - 6. i 7.12. oraz od 24. do 26.12.

526541418586063737114.png  - Płatki Śniegu . Każdego dnia trwania eventu, od Shugo, znajdującego się przy wielkim drzewie Solorius (w stolicach obu ras), można otrzymać 2 Płatki Śniegu. Można je ulepszać do +10, klikając na nie PPM. Mogą zostać ulepszone o +1,+2 lub +3 jednocześnie. Mogą także zostać zniszczone, wtedy otrzymujemy Kryształ Szansy i w zależności od poziomu ulepszenia Płatka, różne przedmioty, np. Antyczne Monety.

Otwierając Płatek +10, otrzymujemy Kryształ Śniegu i Fragment Aury, które po połączeniu dają nam np. skrzynię z bronią Władcy Balaurów, suplementy lub boskie kamienie. Event dostępny dla graczy o poziomie większym lub równym 30. - od 10.12. do 31.12.

372561418586064737114.png  - Obóz Uzdrowienia. Wszystkim znany event - codziennie można odebrać darmowe zwoje, sera i potiony. - od 17.12. do 07.01.

819261418586064737114.png- Opowiadanie Solorius. W każdą niedzielę adwentu oraz w Wigilię będą wysyłane przez ankietę w grze fragmenty tegorocznego opowiadania Solorius.

Więcej informacji o eventach:

http://pl.aion.gameforge.com/website/news/event_solorius_2014/

http://pl.aion.gameforge.com/website/news/event_news_solorius_2014/

Za grafikę serdecznie dziękuję @Maupa.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Na obóz uzdrowienia czekałam :D Trzeba wbić do środy każdą postacią 30lv i czerpać korzyści xD

Wydaje mi się, że na Płatkach Śniegu najłatwiej będzie można zarobić.

Ja mam już 4 Płatki +8, liczę na to, że zejdą po przynajmniej 20kk. Jeszcze kilka dni temu po 30 chodziły, ale już ceny zaczęło ostro spadać.

Szkoda, że dodali je do Aion Shopu. :/

Opublikowano

Na obóz uzdrowienia czekałam :D Trzeba wbić do środy każdą postacią 30lv i czerpać korzyści xD

Scrolle i potki sa untradeable z tego co kojarze, wiec po co ??Chyba, ze czegos nie pamietam o.O

Nie czaruj.

Opublikowano

Wydaje mi się, że na Płatkach Śniegu najłatwiej będzie można zarobić.

Ja mam już 4 Płatki +8, liczę na to, że zejdą po przynajmniej 20kk. Jeszcze kilka dni temu po 30 chodziły, ale już ceny zaczęło ostro spadać.

Szkoda, że dodali je do Aion Shopu. :/

Normalne. Przecież to dla nich zarobek, mam w legionie osobę, która kupiła chyba już z 200 płatków w Aion shopie xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Normalne. Przecież to dla nich zarobek, mam w legionie osobę, która kupiła chyba już z 200 płatków w Aion shopie xD

Wth. :unsure: GF psuje w ten sposób wszystkie eventy. Monety Solorius też są w Aion Shopie.

Mogliby chociaż umożliwić zdobycie kostiumów w grze, wybaczyłabym im te eventy-niewypały.

Opublikowano

Scrolle i potki sa untradeable z tego co kojarze, wiec po co ??Chyba, ze czegos nie pamietam o.O

Co? Od kiedy? W ostatnim tym evencie, mogłam je przenosić w magazynie konta, a to mi wystarczy ;) Zaoszczędzę na potkach, bo póki co wydaje na to grubą kasę :s

Wth. :unsure: GF psuje w ten sposób wszystkie eventy. Monety Solorius też są w Aion Shopie.

Mogliby chociaż umożliwić zdobycie kostiumów w grze, wybaczyłabym im te eventy-niewypały.

Niestety... Oni nie myślą o nas, graczach, tylko żeby im się hajs zgadzał ;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Przypominam, że jutro zostanie aktywowany event Obóz Uzdrowienia.

Dodatkowo włączone zostaną buffy:

+50% PD, +50% crafting, -50% straty PO/AP.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety, większość eventów się już skończyła. Przez tydzień możemy jeszcze korzystać z usług lekarzy w obozach, a także podziwiać dekoracje świąteczne w miastach.

Jakie macie odczucia po ubiegłych eventach? Ja osobiście sporo na nich zarobiłam, szczególnie na płatkach, dlatego jestem zadowolona. ;)

Opublikowano

15 dni zbierałem wszystko co było do zbierania z najpierw 3, a w ostatnim tygodniu 4 kont, łacznie na koniec 13 postaci do obskoczenia i wszystko wysyłałem na alt shop chara, który sprzedawał co ciekawsze rzeczy. Event z płatkami oceniam na "w porządku" - co prawda trochę smutny jest fakt, że byle nup może mieć extenda (o na przykład taki jak ten tu: http://www.mpcforum.pl/topic/1122069-ss-prezentacja-naszych-postaci/page-2#entry11390068) ale było to osobiście dla mnie lepsze niż ubiegłoroczny zbugowany event z alchemikiem o którego wszyscy płakali. Zwłaszcza Elyosi ponieważ mogli stawiać kiski bezpośrednio pod drzwiami do instancji, co idealnie nagrał pewien polski gracz:

Nie miałem chęci ani czasu farmić wtedy, wątpię więc bym je znalazł tym razem.

Podsumowując event:

+ masa (nawet nie chce mi się liczyć) potek fine recovery serum i stigma shardów. Nie ważne, że mam na pecie odłożone około 12k potek i 40k stigma shardów, po prostu:

589421420183177251442.jpg

bo może kiedyś mi zabraknie... W 6.0 czy kiedyś.

+ zarobiłem około 1kkk na sprzedaży płatków i różnych rzeczy z eventu.

+/- wydałem około 2kkk na 3 skrzynki z extend broniami z których dostałem wszystkie możliwe dla mojej klasy, z czego 2 przerobiłem na wersje lvl 63-68. W tych 2kkk jest jeszcze parę mniejszych rzeczy jak materiały do morpha i tak dalej.

Teoretycznie jestem na plus. Jak do tej pory nie mogłem dorwać żadnego extenda (Lannoka nie licze, Athany się na Nexusie z takimi Elyosami się nie da) tak teraz mam GSa, mackę i czekającego na swoją kolej sworda - bo a nuż kiedyś postanowię się i nim zająć. W sumie mam większość materiałów ale chyba nie będę załamywał ludzi po raz trzeci spamując po Asmo legionach posiadających fortece w Abyssie i Bassen z pytaniem: "Hej, crafcę trzeciego extenda, mógłbyś mnie zaprosić na chwilę do legionu?"

Opublikowano

co prawda trochę smutny jest fakt, że byle nup może mieć extenda (o na przykład taki jak ten tu: http://www.mpcforum.pl/topic/1122069-ss-prezentacja-naszych-postaci/page-2#entry11390068)

Oj tam. Nie każdy mógł sobie pozwolić na taki zakup.

Swoją drogą, zauważyłeś, że z dniem zakończenia eventu ceny płatków momentalnie skoczyły w górę? Miałam nadzieję na taki zwrot akcji, dlatego zostawiłam sobie jeszcze 2 płatki +9, których cena za sztukę wynosi obecnie 40kk. Chyba sobie je jeszcze trochę potrzymam, a gdy ktoś zaoferuje mi GP za 1 płatek, to się wymienię. :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...