Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nasus

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Po co? Nasus nie jest jakis op, latwo go pokonac, odciac od farmy np Zedem ktory ma haras, Rito nic nie mowil wiec sobie poczekasz :p

Opublikowano

LoL to totalnie nie zbalansowana gra. Nasus w początkowej fazie gry jest bardzo słaby, za to w minucie ~40 ma każdego na 1/2 'Q'.

Wydaje mi się, że najwcześniej znerfią go w ~marcu i będzie to zwiększenie mana costów, aczkowiek na 100% zostanie znerfiony w sezonie 5.

Opublikowano

Po co? Nasus nie jest jakis op, latwo go pokonac, odciac od farmy np Zedem ktory ma haras, Rito nic nie mowil wiec sobie poczekasz :P

Co z tego że jak go odetne,poharassuje to i tak predzej czy później moje miniony dojdą mu pod wieże gdzie nabije z 20 stacków ,będzie tak z 5-10 razy i gówno sie mu potem zrobi jak zlozy rękawice i ulta odpali ...

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie cierpię Nasusa, nawet jeśli gram jakąś Riven albo Darkiem to to gówno i tak się wystackuje pod towerem a z pasywnym lifestealem nawet cofać się nie musi...

Opublikowano

Nie cierpię Nasusa, nawet jeśli gram jakąś Riven albo Darkiem to to gówno i tak się wystackuje pod towerem a z pasywnym lifestealem nawet cofać się nie musi...

O tym dokładnie mówie,jak ja go odetne to nabije i tak 100-200 stacków pod turretem,wtedy to od farmy odcina,ale on mnie ...

79160594027661829163.png

Opublikowano

Dlatego jak grasz przeciwko Nasusowi to musisz kończyć grę wcześnie, dużo pushować, zabierać objectivy. On do 30 minuty jest barankiem i gra się toczy 4vs5. Jeśli nie potrafisz wygrać gry 4vs5 jak Nasus się stackuje na topie i nie schodzi to wasz problem :< Wygrasz grę wcześnie to fednięty nasus spłynie bo łatwo go kite'ować

Opublikowano

Dlatego jak grasz przeciwko Nasusowi to musisz kończyć grę wcześnie, dużo pushować, zabierać objectivy. On do 30 minuty jest barankiem i gra się toczy 4vs5. Jeśli nie potrafisz wygrać gry 4vs5 jak Nasus się stackuje na topie i nie schodzi to wasz problem :< Wygrasz grę wcześnie to fednięty nasus spłynie bo łatwo go kite'ować

Ej no sry ale nasus na którego grałem w 20 minucie miał juz 320 stacków i tyle po grze

79160594027661829163.png

Specjalista
Opublikowano

Co z tego że jak go odetne,poharassuje to i tak predzej czy później moje miniony dojdą mu pod wieże gdzie nabije z 20 stacków ,będzie tak z 5-10 razy i g****o sie mu potem zrobi jak zlozy rękawice i ulta odpali ...

Na srodku linii uzywasz tylko AA zeby jak najmniej spushowac Nasusa jednak gdy twoje minionsy sa pod turetem nasusa, i jak tylko podejdzie je zfarmic uzywasz na niego combo z W E Q a z fali Nasus zfarmi max 2 miniony :}
Odkrywca
Opublikowano

gra się toczy 4vs5. Jeśli nie potrafisz wygrać gry 4vs5 jak Nasus się stackuje na topie i nie schodzi to wasz problem

No chyba ze podczas tego stackowania farmi też na nim xD to wtedy jest gra 4 vs 4 xD

Opublikowano

Na srodku linii uzywasz tylko AA zeby jak najmniej spushowac Nasusa jednak gdy twoje minionsy sa pod turetem nasusa, i jak tylko podejdzie je zfarmic uzywasz na niego combo z W E Q a z fali Nasus zfarmi max 2 miniony :}

Nie gram zedem ...

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jeśli Ci tak zależy na tym, żeby znerfić Nasusa, to poczekasz długo, aczkolwiek możesz go kontrować Zedem, z full combo i Nasus będzie taki op, jak soraka pod tanka w dżungli. :)

lTN12zv.jpg

Specjalista
Opublikowano

Nie gram zedem ...

Spoko, ale nie tylko zed ma haras możesz grać panth ryzem shyv vladim trundle moze go troche odfarmic, czy nawet uwielbiany przez wszystkich teemo

Opublikowano

Pierdolicie i tyle. Co wam da odetnięcie go od farmy i zgnojenie? Zgnoiłem nie raz Nasusa do 0/9 i go zostawić musiłem na topie by pomóc innym robić objectivy itp. I frajer się wystackował i gg. Powinny mu stacki spadać po śmierci.

Opublikowano

Bierzesz pantheona i nasus w early ci może naskoczyć. Ale to prawda w late i tak jest nie do zabicia a i tak sie wystakuje powinien mieć zdecydowanie inną mechanikę. Mimo że będziesz go obijał to jak miniony dojdą pod wiezę to sie i tak wylifestealuje i nasze trudy nie mają najmniejszego sensu.

Opublikowano

Jak przez tyle lat takiej postaci nie znerfili a lee sina który tylko w early był dobry dostał nerfa? Co to ma byc?

79160594027661829163.png

Opublikowano

Bo moim mainem nasusem nikt nie gra na lcsach i dlatego go nie nerfią, a naprawdę jest co nerfić u niego, najlepszą kontrą na niego w early to postacie z range.

Specjalista
Opublikowano

Jak przez tyle lat takiej postaci nie znerfili a lee sina który tylko w early był dobry dostał nerfa? Co to ma byc?

to jest rito, malo zbalansowane postacie

problemy z serwerami

graczami

cheater'ami

patchami

postaciami np rek sai czy azir czy WW ktory przez długi okres czasu robił co chciał w grze i nowej jungli

Opublikowano

Bo moim mainem nasusem nikt nie gra na lcsach i dlatego go nie nerfią, a naprawdę jest co nerfić u niego, najlepszą kontrą na niego w early to postacie z range.

Co da kontra na early jak tak czy siak sie nafarmi i wygra gre?

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ja p******e ale jestes ciezki czlowieku. Na nasusa pickuj postacie ktory nie polegaja na dmg z AA. Ogółem nie pickuj AD topa vs nasus, bo cie k***a zgnoi. Rash frozen heart + w i masz 0.50 as. Pickuj rumbla, kassadina, maokaia, malphite'a, a nie jakieś squishy gowna. Coś czym mozesz go przytrzymac w teamfighcie lub wypeelowac ADC/APC, a nie płaczesz, ze Cie zabija na Q :v  Nie zawsze sie gra pod siebie. J****y cymbale.

Opublikowano

Push? Predzej Roam, spushowanie Nasusa to najglupsza rzecz ktora mozna zrobic-free farm.

///

W takim razie naucz sie tez nim grac i keruj poki nie ma tego 'nerfa'

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja p******e ale jestes ciezki czlowieku. Na nasusa pickuj postacie ktory nie polegaja na dmg z AA. Ogółem nie pickuj AD topa vs nasus, bo cie k***a zgnoi. Rash frozen heart + w i masz 0.50 as. Pickuj rumbla, kassadina, maokaia, malphite'a, a nie jakieś squishy gowna. Coś czym mozesz go przytrzymac w teamfighcie lub wypeelowac ADC/APC, a nie płaczesz, ze Cie zabija na Q :v  Nie zawsze sie gra pod siebie. J****y cymbale.

To nic nie da jeśli nasus weźmie full magic resist runy i specjalizacje tank, owszem będzie wolniej stacki nabijał ale w zamian za to utrzyma się na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...