Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna z procesorem 350 zł

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

liczyłem raczej na... aukcje na allegro/olx lub czyms podobnym niz na jakies przebudowy... nie mam zamiaru sie bawić w takie rzeczy z moim szczęściem to najprawdopodobniej cos spierdziele i tyle będzie :P

Opublikowano

Za 350zł spokojnie wyrwiesz i3 2100 z płytą lub Phenoma II x4 (np. 955BE) z płytą, która zniesie O/C. 

Nikt nie poda linków, musisz sam czekać i szukać, bo co chwilę pojawiają się kolejne oferty. Najwyżej wstaw, to ktoś oceni, czy warto. 

Opublikowano

Czyli tyle, co za i5 sandy. 

Za 450zł można szukać np. i5 2300 + MOBO na H61. 

chciał najlepszego quada, podałem

o jego opłacalności nic nie wspomniałem

to juz lepiej iść w phenoma i oc, chyba ze znajdziesz jakas i5 sandy co ostatnio do latwych nie nalezy

­

Opublikowano

chciał najlepszego quada, podałem

o jego opłacalności nic nie wspomniałem

to juz lepiej iść w phenoma i oc, chyba ze znajdziesz jakas i5 sandy co ostatnio do latwych nie nalezy

Za 400zł bez problemu można znaleźć. 

Opublikowano

up. Amd to dobry wybór ? z tego co słyszałem to pierwszy lepszy intel jest lepszy od naj. amd... nwm czy to prawda

W tym budżecie nie masz dużego wyboru jak chcesz cztery rdzenie. Albo i5 albo coś od Amd.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Nic od AMD.. Ci co się nie znają patrzą tylko na ilość rdzeni! Zobaczą, że ma więcej rdzeni i myślą, że lepsze osiągi w grach. Intel lepszy, mniej zżera prądu, lepsza wydajność!!

Opublikowano

Nic od AMD.. Ci co się nie znają patrzą tylko na ilość rdzeni! Zobaczą, że ma więcej rdzeni i myślą, że lepsze osiągi w grach. Intel lepszy, mniej zżera prądu, lepsza wydajność!!

Tylko zrozum, że w tym budżecie i5 będzie ciężko znaleźć... Więc jedynym wyjściem jest pójście w Amd.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

co jak co, phenomy > fx, patrzac na phenomy i ich mozliwosci do oc po prostu nie mozna przejsc obok tego obojetnie

­

Opublikowano

Tylko zrozum, że w tym budżecie i5 będzie ciężko znaleźć... Więc jedynym wyjściem jest pójście w Amd.

Co jest ciężko znaleźć ? Za 500zł mam komplet i5 2400 + MOBO na H61 bez problemu. Nie ma na ogłoszeniach, to trzeba czekać. Na pewno za taką kasę nie bierze się Phenoma. 

Opublikowano

ok,ok to powiedzcie mi tylko jeszcze jaki jest najlepszy quad core i xeon 4 rdzeniowy... i który z nich jest lepszy(chodzi mi o te starsze... do 400 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...