Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek FPS w MC z 180 do 27

michal043

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Intel core i3 3110M 2.40GHz

Ilość ram: 4

Karta graficzna: Intel® HD graphics 4000     /       Nvidia GeForce GT720M    

Wersja sterowników karty graficznej:

Wersja Javy:Intel 10.18.10.3958     / Nvidia  9.18.13.4475

System operacyjny:  8
- - -
Zainstalowane mody:Optifine

Posiadane łącze internetowe: 40mb pobieranie 4mb wysyłanie

Opis błędu: Grałem w minecrafta na początku miałem 180 fps a za dwa dni 29 fps

Opublikowano

Możliwe, że przez te 2 dni bardzo szybko kurz dobrał się do Twojego komputera, najlepiej oczyść go od środka z kurzu. Dodatkowo instalowałeś Javę 7, ale, czy najnowszą Javę update 67? Również jest to możliwe, że Twoja karta graficzna już nie wyrabia, ponieważ swoje przeżyła i stąd ten problem. 

Opublikowano

Możliwe jest również to, że gdy coś instalowałeś twoje ustawienia się zmieniły, na najwyższe lub na dosyć lagujące twój komputer.
Spróbuj zajrzeć, a jeżeli NAWET gdy ustawienia masz takie same, zrób je na najmniejsze.
Prawdopodobnie, może to także być spowodowane przez jakiś program, który obciąża twój komputer.
Czy przed tymi dwoma dniami, instalowałeś jakiś program? grę?

Pozdrawiam ~ vCastir

Opublikowano

tf2 ets2 + mp  , gta sa , fifa world , lol , wot, simscity

Nie jestem za bardzo specem, ale wydaje mi się że albo LOL albo WOT bo sam kiedyś usuwałem je, ale nie pamiętam dlaczego :)

Opublikowano

wota właśni usunelem bo nie gram a przez lola to raczej nie bo mialem go przed minecraftem i wszystko dzialolo

Proszę o jakiś kontakt ( napisałem do ciebie na wiadomość na PW odpisz ;) )

Spróbujemy rozwiązać zagadkę ;p

Opublikowano

Komputery mają głupią tendencję do lagowania się na 1 ustawieniu :p niestety ...

Sprawdź po kolei ustawienia może coś jest za wysoko ustawione i komputer nie wyrabia na 1 ustawieniu....

U siebie mam że nie mogę dać za słabych ustawień bo mam lagi ;-; więc sprawdź również to

TEMAT

Opublikowano

bardzo ciekawa dyskuja. oby tak dalej

Totalnie nie wiem, co ten komentarz ma wnieść do tego tematu. ._.

@Edit

XDDDDDDD Moderatorze ja nie wiem, czy jesteś taki tępy czy Ci za to płacą, po prostu to jest kolejna zagadka XXIw. Normalnie jak zobaczyłem to, to po prostu z podłogi nie mogę wstać, XDDDDDD I za ch*ja nie rozumiem dlaczego ja go dostałem, parę postów wcześniej napisałem. Kabaret, dawno się tak nie uśmiałem z kogoś ; D.

Opublikowano

Znaff cy minecrafta... Ctrl+Shift+ESC i pokaż zakładkę procesy oraz wydajność, zobacz czy gra na pewno uruchamia sie na karcie nvidii oraz czy komputer nie jest ustawiony na oszczedzanie energii (tak dla prostego czlowieka)

Opublikowano

Я извиняюсь, но, по-моему, Вы ошибаетесь. Могу это доказать. Пишите мне в PM, обсудим.

Ссылкa http://криодом.рф

Вы допускаете ошибку. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим.

У меня страх покраснеть - Профессиональный психолог отвечает на вопрос

информация о подаче социального обеспечения по страхованию и решений

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...