Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się zacina podczas gry

Industreet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem otóż gdy gram w metina kilka lub kilkanaście minut mój komputer zacina się i pomaga jedynie restart ręczny. Nie można nic zrobić gdy się zatnie. Nie mam takiego problemu z rzadną grą nawet z tymi bardzo wymagającymi. FarCry, BF, CoD, TheForest czy grid działają bez problemu.

Paramaetry komputera:

Procesor: Intel pentium dual 2x3Ghz

Karta: Ati radeon hd 4870 512 mb 256 bit

Pamięć ram: 2 gb kingstone 800 mhz ddr2

Zasilacz: Modecom 420 watt

Płyta główna: Asus p5vd2-mx

Dodam również że niedawno robiłem kompletny reinstall z win xp na win 7 home premium 32 bit. Na xp miałem podobny problem lecz w trybie okienkowym było ok. Tutaj to nie działa.

Bios wskazuje temperaturę 50 stopni CPU.

Czy może to być wina przegrzewającego się procka bo już nie wiem kompletnie ocb chociaż wydaje mi się że temperatura jest ok. Proszę o pomoc. :( :( :(

Opublikowano

Cześć.

Otwórz kompa wyczyść go ładnie. I wymień paste termo. Nie będzie się przegrzewać i zacinać.

Opublikowano

Też mi się kiedyś tak robiło i robi dalej jak mam pare metków włączonych bądz przeglądarke czy cos. Może po prostu po jakims czasie zużycie ramu przekracza te całkowite 2gb i zaczyna sie ciąć. U mnie np tak jest, że jak mam włączonego metka i przeglądarke i pojde powiedzmy afk na 1h, wracam a tu komp zacięty i nic sie nie da zrobic tylko reset. Sprawdz gdy masz samego metka włączonego [bez przeglądarki,skype czy gg] czy ci zacina.

Opublikowano

Paste zmieniłem na procku, poczyściłem kompa nadal to samo. 30 min expienia i ścinka. Ramy też możliwe, jednak ten świat, moby, gracze wokół i drop. Coś musi to uciągnąć.

Opublikowano

50 stopni to może ci się przegrzewać maszyna. 

Masz wszystkie sterowniki i aktualizacje na kompie?

Nie jest zasyfiony wirusami?

Weź może puść skanowanie antivirusem i przeczyść go ccleanerem. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Niestety, komp świeżo po wgraniu wina 7. Czyściutki bez zbędnych pierdoł i wirusów. Taką temperature tylko uzyskuje graniem w metina ;/ Na lolu mam 110 fps a temperaturka 41.

Czy to może być wina zasilacza? Moja karta potrzebuje 2x 6 pin a on nie miał żadnego kabla i lece na dwóch przejsciówkach. To jest powertec firma.

Co do aktualizacji nie jestem pewien. Do karty na bank mam najnowsze.

Opublikowano

Możesz brać pod uwagę że karta może jest uszkodzona. Bo z ramem jest okej ja grałem na 512 mb i chodziło bez niczego.

Jest to wina albo zasilacza lub karty graficznej

Opublikowano

jak masz wirusy , nie skanujesz , nie czyścisz cashe'u to tak będzie , zrób skana , usuń śmieci i powiedz ile masz teraz miejsca na dysku systemowym 

e720d27ca6728113gen.jpg  Żyje przyszłością , nie przeszłością , ja się wyróżniam bo jestem inny ....

Opublikowano

jak masz wirusy , nie skanujesz , nie czyścisz cashe'u to tak będzie , zrób skana , usuń śmieci i powiedz ile masz teraz miejsca na dysku systemowym 

Cash w przeglądarce wyczyszczony? Możesz jaśniej rozwinąć co i jak mam zrobić?

Opublikowano

Czytałem w internecie o tym zasilaniu. Jeśli zasilacz który sobie nie radzi może zrobić Ci dużo problemów z pc. Radze kupić szybko i napisz czy wszystko okej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...