Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

64 Bit i 32 Bit Pytanie

Tibson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głównie temat został stworzony bo nie mam zielonego pojęcia o takich sprawach ! o,0

Na początku powiem tak że koledzy mówią że żeby mięc 64 Bit trzeba dokupić ram czyli:

2GB - 32Bit

Od 3gB Do iluś tam gb to - 64 Bit

Z tego powodu że mam kupkowaty komputer to i też pomyślałem o ulepszeniu go i mam pytanie oczywiście tak mam 2 gb

Nie śmiej się ;c ! xD

Czy jeżeli dodam kostkę 4 Gb Ramu DDR2 To z 32 Bit zmieni mi się na 64 Bit czy po prostu kupić nowy system iTP

Tak jestem zielony

Ssij Kupkę ciulku <3

Opublikowano

64 bit obsługuje większą ilość pamięci ram. 64-bitowy lub 32-bitowy jest procesor. Na 32 bitowym procesorze nie zainstalujesz 64 bitowego systemu.

Opublikowano

Po co mu kazecie zmieniać system? Jak ma 32 bitowy procesor to tylko wywali kasę i na ram i na system. A pamięci ram nie możesz dokupic byle jakiej, tylko albo taka sama kość, albo o takim samym taktowniu i (chyba) opóźnieniu (CL).

Opublikowano

Ile kosztuje 64 Bit System proszę o informacje itp

Tyle samo co 32 bit, zresztą jak masz klucz do 32 bitowej np. Siódemki to 64 bitową zainstalujesz z tego samego klucza.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tyle samo co 32 bit, zresztą jak masz klucz do 32 bitowej np. Siódemki to 64 bitową zainstalujesz z tego samego klucza.

Uff czyli hajsu już nie musze wydawać na kolejny system :) ?

Gdy zainstaluje 64Bit będe musiał wymieniać części np;PROCESOR? jestem jak wcześniej pisałem ZIELONY

Ssij Kupkę ciulku <3

Opublikowano

64 bit obsługuje większą ilość pamięci ram. 64-bitowy lub 32-bitowy jest procesor. Na 32 bitowym procesorze nie zainstalujesz 64 bitowego systemu.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Twoja teoria jest błędna.

Uff czyli hajsu już nie musze wydawać na kolejny system :) ?

Gdy zainstaluje 64Bit będe musiał wymieniać części np;PROCESOR? jestem jak wcześniej pisałem ZIELONY

Nie, po prostu instalujesz. System windows 7 64bitowy zadziała ci nawet na procesorze Pentium III i starszych

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

To Ty nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeżeli jego procesor nie obsługuje 64 bitów, to nie zainstaluje 64 bitowego systemu. Autor niech najpierw sprawdzi czy jego procesor obsłuży 64 bity.

Uczeń
Opublikowano

To Ty nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeżeli jego procesor nie obsługuje 64 bitów, to nie zainstaluje 64 bitowego systemu. Autor niech najpierw sprawdzi czy jego procesor obsłuży 64 bity.

w takim razie nie pisz o "64 bitowym procesorze" tylko o "procesorze ktory obsluguje 64 bity"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...