Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mam problem z kilkoma rzeczami m.in. problem z połączeniem się z serwerami dzięki którym gry się update'ują (w kilku grach), problem podczas włączania komputera kiedy przed ukazaniem się wyboru kont użytkownika pokazuje się błąd systemowy (jeżeli będzie trzeba zamieszczę go tutaj), otwierająca się czeska strona (mogę podać link), kiedy korzystam z przeglądarki (najczęściej kiedy otwieram strony w nowej karcie, wtedy czeska strona otwiera się razem z nią). Generalnie komputer mimo wyczyszczenia 70% pojemności dysków (poza dyskiem na którym mam system, tam mi zostaje jakieś 4-6gb) jest lekko przymulony, ale nie wiem czy jest się czym dziwić skoro jest to komputer który ma prawie 10 lat :D

Zamieszczam logi:

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzam, za kilka minut po obiedzie napiszę co i jak.

//widzę, że na komputerze jest kilka hacków, dobrze widzę?

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Okej, jest mała infekcja, zaraz ją usuniemy.

Pobierz ADWCleaner, zainstaluj, kliknij Szukaj, a następnie Usuń. Następnie ściągnij MBAM i po instalacji kliknij Scan Now. Po użyciu drugiego programu ponownie zrestartuj komputer i wykonaj jeszcze raz logi FRST. Kolejnym krokiem będzie przejście do Dodaj lub Usuń Programy i odinstalowanie wszystkie co w swojej nazwie ma "toolbar". Może tam widnieć coś takiego jak conduit toolbar/search protect, tego się od razu pozbądź. Przejdź do swojej przeglądarki internetowej, poszukaj w niej dodatków i zobacz, czy nie ma czegoś niepokojącego (dziwne dodatki z nazwą conduit, toolbar, search protect etc.). Przejdź na pulpit i jeżeli masz na nim skrót do przeglądarki. Jeżeli tak, kliknij na niego prawym, następnie Właściwości i zobacz czy w Element Docelowy nie ma czegoś po ścieżce do programu (czyli po ").

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

[code]http://speedy.sh/QWQHp/bez-tytulu2.bmp[/code]

PUP.Optional.OpenCandy, C:\Documents and Settings\Admin\Moje dokumenty\Downloads\DTLite4481-0347.exe, , [3b1db0b2fb81ad89b484dfb4ac598a76],

Trojan.FakeATI, C:\Documents and Settings\Admin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\ATI Technologies\atiedxx.exe.inst_, [de7a560c89f3d0668be084effc05f808],

^ To są te zainfekowane pliki, tam bodajże w tym drugim nie widać do końca ścieżki docelowej.

Teraz restart, logi z FRST i usuwanie toolbar'ów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...