Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skryptu / [Problem] ze skryptem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@grzesiekduch Tak, ale jeśli gracz nie ma permisji do komendy /enderchest, to nie otworzy mu się enderchest :)

A jeśli nadasz mu permisje do tej komendy, to po co mu jajko, skoro może sobie wpisać ?

Opublikowano

@Lord Loginus A nie mogę dać tego uprawnienia "egg.enderchest" tylko np. vipowi i svipowi?

Tak, aby tylko te 2 rangi mogły otwierać.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

@grzesiekduch Nie o to chodzi, jeśli zostawisz tak jak to zmieniłeś, to gracze będą mieli dostęp do komendy enderchest, a ja ci zrobiłem tak, że nie będą mieć dostępu do komendy, tylko musisz wgrać jeszcze WildSkript.

Opublikowano

@Lord Loginus No to już wgrywam :)

Opublikowano

@2up

Skrypt ładnie pięknie się załadował, ale nie otwiera enderchestu, i jajko spawnuje mobka :|

Opublikowano

@Lord Loginus Twoją wgrałem. Crafting działa, ale nie otwiera enderchestu, i spawnuje potworka :|

Opublikowano

@grzesiekduch Podaj mi na pastebin.com skrypt po przerobieniu, wiesz jak już dodałeś własne itemy na crafting, itp.

Bo to moje działa :P

Opublikowano

@grzesiekduch u mnie to działa :P

Sprawdz czy nazwa craftowanego itemu jest taka jaka powinna, jeśli nie to wpisz /reload, a potem reloaduj skrypt, powinno pomóc.

Opublikowano

@Lord Loginus Gdy craftue te jajko z Twojego skryptu, to gdy włożę 9 dirtów do craftingu obok pojawi się jajko, ale tez w tym czasie wyskakuje mi w konsoli taki błąd:

[15:49:59 ERROR]: Could not pass event PrepareItemCraftEvent to BetterEnderChest
 v2.1.4
org.bukkit.event.EventException
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.ja
va:427) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.jav
a:62) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.j
ava:481) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.j
ava:466) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.dzikoysk.wildskript.objects.recipe.ResultEvent.onInventoryClick(R
esultEvent.java:49) [WildSkript.jar:?]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0
_51]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0
_51]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1
.7.0_51]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
va:425) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.jav
a:62) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.j
ava:481) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.j
ava:466) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java
:1351) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.a(SourceFile:32)
 [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.handle(SourceFil
e:10) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:146
) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(SourceFile:134) [craf
tbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:6
55) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:2
50) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:5
45) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java
:457) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:6
17) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at nl.rutgerkok.betterenderchest.eventhandler.BetterEnderEventHandler.on
PrepareCraftItem(BetterEnderEventHandler.java:273) ~[?:?]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0
_51]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0
_51]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1
.7.0_51]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
va:425) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
        ... 22 more

Opublikowano

@2up Jaki ja głupi jestem, zmieniłem nazwę przedmiotu tylko w jednym miejscu :D Teraz dobrze działa skrypt, ale czy można go połączyć z pluginem Better Ender Chest?

Opublikowano

Czy jest możliwość aby w tym skrypcie zrobić, że gracz ma w enderchescie 27 slotow,, vip 36 a s vip 54?

Lub dodać jakoś premissie z pluginu BetterEnderChest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...