Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt: Prywatny serwer

Elesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9935614184274731287817.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Na wstępie wypadałoby się przedstawić. Mój nick to Elesis, jestem nowa na MPCForum. Jak zapewne niektórzy się domyślają, zagorzała fanka Elsworda. W wolnym czasie poklikam sobie w C++, teraz chcę robić już coś więcej, coś, co będzie miało sens. Przedstawiam wam mój projekt. Żeby nie było, to nie jest żaden WAAT, broń Boże inny gotowiec. To jest mój własny wytwór, który stale dopieszczam, gdy tylko znajdę wolną chwilkę.

Zaczęłam pisać serwer niedawno, może kilka dni tygodni temu. Postanowiłam w tym oto momencie o nim opowiedzieć, aby każdy mógł śledzić jego losy. Co prawda nie jestem w tym jakimś mistrzem, ale też nie początkującą. Programowanie to moje hobby, które wielbię.

Serwer tworzę z myślą o graczach, mam tutaj na myśli komunikację administracja->reszta świata gry i system rozgrywki. Na Polskich serwerach tego brakuje. Kontakt z administracją ubolewa i to niezwykle bardzo, a rozgrywka? Jeżeli rozgrywką nazywają niektórzy LoD od poziomu 55 do... bardzo długo... to ja nie wiem. Ja już mogłam od tego zwariować i z tego powodu sprzedałam swoje konto. Nigdy tam nie wrócę. 

Komunikację z administracją gry wystawiam na plan pierwszy. Support tutaj nie wystarcza, administracja MUSI być aktywna również i w grze! Nie mówię tutaj o 15 minutach na niewidzialności, mówię tutaj o czatowaniu z graczami, pomagać im, zachęcać po prostu do dalszej rozgrywki. Sobą. 

Dobra, koniec tej bezsensownej paplaniny.

Proszę nie pytać o datę otwarcia bety/serwera oficjalnego gdyż najzwyczajniej w świecie nawet

ja tego nie wiem. O wszystkim będziecie na bieżąco informowani na naszym fanpage'u.

To właśnie tam będą ukazywać się sporadycznie filmiki i zdjęcia przedstawiające stan gry.

Lista rzeczy, które zostały ukończone, w trakcie, i tych, które są planowane:

Serwer logowania [UKOŃCZONE]

​- Jeden świat i cztery kanały gry 

(trzy dla każdego, jeden dla administracji) 

- Konserwacja 

- Zbanowany 

- Używane ID 

- Nieaktualna wersja klienta gry 

Co do świata gry, na pierwszy ogień idą podstawy, dopiero potem duperele

Świat gry [TWORZENIE]

- Czatowanie 

[szept & Grupa]

- System PŻ i PM 

- Teleporty 

- System grupy 

- Pojazdy 

- Złoto 

- System reputacji 

- Zmiana klasy bezpośrednio w grze

[Póki nie ma NPC dostępna pod komendą, działa bez zarzutów]

- System ekwipunku 

[wciąż dopieszczany]

- System przedmiotów ×

[Częściowo tak, między innymi eliksiry i przekąski]

- System NPC ×

- System potworów ×

- System walki [PvM] ×

- System walki [PvP] ×

- Karty specjalisty 

[prototyp]

- Arena walk PvP ×

- Noskumple ×

[tu pojawią się nowe plany]

ZDJĘCIA

8387914184274731287817.jpg

2567114184274741287817.jpg

2429714184274741287817.jpg

9762414184274741287817.jpg

8933614184274751287817.jpg

4114614184274751287817.jpg

Na koniec pragnę dodać, że zrozumiem oburzenie niektórych ludzi w stosunku do prywatnych serwerów.

Zawiedzenie; złe wspomnienia związane właśnie z nimi, obiecanki cacanki, potem kradzieże kont.

Proszę podawać własne pomysły pod tym tematem i na fanpage'u,

nie ominiemy obojętnie żadnej propozycji dotyczącej gry.

BeFunkyxd_whpeqax.png

Opublikowano

wejdę jak wszystko bedzie skończone a jak narazie to + za checi do robienia tego ;d

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Trzy dni i takie postępy? Bardzo ciekawe ile Ci zajęło napisanie funkcji kodującej i dekodującej pakiety, eh? Może napisz, że korzystasz z tego starego source WAAT, w którym to wszystko jest gotowe, bo inaczej nie uwierzę w tak szybkie postępy.

Powiedziałam już - około. 4 dni temu zaczęłam pisać funkcje do gry, takie podstawy zaczęłam robić już dawno, bo około 3-4 tygodnie temu, miałam z tym problem. Mogę nawet wstawić zdjęcia kawałku kodu jak tak bardzo tego potrzebujesz.

Z resztą.. jak wyjaśnisz brak mobów, ekwipunku? Bo chyba gdybym korzystała z tego waata to bym to miała już gotowe.

No i nie ukrywam, że z funkcją kodującą i dekodującą pomógł mi trochę erni na skejpie.

A teraz pozwól - nie czepiaj się mojego projektu, bo do twojego mogłabym mieć również jakieś wyssane z dupy zastrzeżenia, ale zwyczajnie tego nie robię, bo po co? Pozwól człowiekowi robić i tyle. No i życzę powodzenia.

Fast update

- zmieniono system reputacji, teraz to punkty są przeliczane na rangę

- Usuwanie przedmiotów z ekwipunku

teraz zajmuję się zakładaniem przedmiotów na postać, trochę to zajmie.

W międzyczasie będę wstawiała zdjęcia postępów.

Dziękuję

BeFunkyxd_whpeqax.png

Opublikowano

Hej, witaj. Mam wiele fajnych pomysłów na rozwinięcie tego serwera. Nie mam tu na myśli kodowania czy czegoś związanego z programowaniem, bo moja wiedza na ten temat ogranicza się do kodu :

cout<<"i tak nie zdam"<<endl;

. W NosTale grałem ok. 4 lat. Początkowo UK, następnie Avalon i Finezja (z przerwą na 99Nos). Mimo, iż czynnym graczem nie jestem od prawie 1,5 roku (gram w LoL'a) to bacznie śledzę poczynania programistów w tworzeniu prywatnych serwerów. Podobnie jak Ty na Polski Serwer Nostale nie mam zamiaru powracać. Community jest fatalne. Od dawna nastawiałem się tylko na PvP. Siedząc na arenie w swoim warku 99+13 i 65 lvl nie miałem szans z większością "noobów" i kozaków z 95lvl i sp +15. A niestety oni myślą że są Bogami w tą grę i biją każdego jak popadnie. Przez to właśnie skończyłem grę w NT.

Czy byłaby jakaś opcja kontaktu z Tobą? mam kilka pomysłów i chciałbym się nimi z Tobą podzielić. Mógłbym o nich napisać tutaj, jednak chciałbym aby dyskusja była dialogiem a nie monologiem. Nie wiem jak do końca opisać w jedym poscie to co mam na myśli, więc wolałbym porozmawiać z Tobą w konwersacji poza miejscem publicznym (może pomysły by się spodobały i gracze byliby mile zaskoczeni jakby taki serwer wystartował). serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym programowaniu

*przepraszam za składnię tekstu jednak dopiero wstałem i nie wszystkie części mózgu pracują na 100%

dragonslayer_vayne_sig_by_hardy14hun-d58

Opublikowano

Hej, witaj. Mam wiele fajnych pomysłów na rozwinięcie tego serwera. Nie mam tu na myśli kodowania czy czegoś związanego z programowaniem, bo moja wiedza na ten temat ogranicza się do kodu :

cout<<"i tak nie zdam"<<endl;

. W NosTale grałem ok. 4 lat. Początkowo UK, następnie Avalon i Finezja (z przerwą na 99Nos). Mimo, iż czynnym graczem nie jestem od prawie 1,5 roku (gram w LoL'a) to bacznie śledzę poczynania programistów w tworzeniu prywatnych serwerów. Podobnie jak Ty na Polski Serwer Nostale nie mam zamiaru powracać. Community jest fatalne. Od dawna nastawiałem się tylko na PvP. Siedząc na arenie w swoim warku 99+13 i 65 lvl nie miałem szans z większością "noobów" i kozaków z 95lvl i sp +15. A niestety oni myślą że są Bogami w tą grę i biją każdego jak popadnie. Przez to właśnie skończyłem grę w NT.

Czy byłaby jakaś opcja kontaktu z Tobą? mam kilka pomysłów i chciałbym się nimi z Tobą podzielić. Mógłbym o nich napisać tutaj, jednak chciałbym aby dyskusja była dialogiem a nie monologiem. Nie wiem jak do końca opisać w jedym poscie to co mam na myśli, więc wolałbym porozmawiać z Tobą w konwersacji poza miejscem publicznym (może pomysły by się spodobały i gracze byliby mile zaskoczeni jakby taki serwer wystartował). serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym programowaniu

*przepraszam za składnię tekstu jednak dopiero wstałem i nie wszystkie części mózgu pracują na 100%

Rozmowy i propozycje - prywatna wiadomość; facebook i mpcforum

Dzięki wszystkim za ciepłe słowa.

BeFunkyxd_whpeqax.png

Opublikowano

Życzę powodzenia w dalszym tworzeniu serwera . Jednego tylko nie rozumiem . Dlaczego ludzie tak hejcą serwer xeno ? Dlatego , że jeszcze na nim nie można grać ?

To ja mam jedno pytanie  ;) Czy damage został naprawiony? (żeby nie walić po 63k w moba na 1lvlu  -.-)

Na co damage skoro nie ma jeszcze mobów ani pvp ?
nostaleh.png
Opublikowano

Z resztą.. jak wyjaśnisz brak mobów, ekwipunku?

Może tym, że system wprowadzony w WAAT był upośledzony i jakbym miał brać się za jego edycję to od razu bym go wywalił?

Nie mam zastrzeżeń, tylko chamstwem jest napisać "pracuję od 4 dni", żeby wywołać efekt "wow" na forum, a po chwili stwierdzić, że jako takie prace trwają od 3-4 tygodni. gg wp

Opublikowano

Może tym, że system wprowadzony w WAAT był upośledzony i jakbym miał brać się za jego edycję to od razu bym go wywalił?

Nie mam zastrzeżeń, tylko chamstwem jest napisać "pracuję od 4 dni", żeby wywołać efekt "wow" na forum, a po chwili stwierdzić, że jako takie prace trwają od 3-4 tygodni. gg wp

Nie chcę z tobą dyskutować o tym dalej w tym temacie. Chcesz dalej się kłócić, dajesz PW. Mimo że dalsza dyskusja na ten temat nie miałaby najmniejszego sensu.

TY masz swój serwer, JA mam swój serwer. Żegnam.

BeFunkyxd_whpeqax.png

Opublikowano

Powodzenia w dalszym tworzeniu tego serwera. Wszyscy powinni się cieszyć, że nasz naród usiłuje stworzyć serwer, a nie wyzywać z czego się korzysta a z czego nie ;)

Opublikowano
Patch
- Launcher zaktualizowany do najnowszej wersji gry (0.9.3.3038)
- Korekta: Poświata ekwipunku
- Korekta: System logowania [Te ID jest aktualnie używane]
- NOWOŚĆ: Prototyp kart specjalisty [Przemiana, jeżeli karta po stronie mysql]

Aktualnie
- Wróżki i widoczny atrybut
- Poprawa teleportów
- Poprawa komend dla Mistrza Gry

Po więcej informacji zapraszam na FB:

https://www.facebook.com/pages/Projekt-Prywatny-serwer

Pozdrawiam

Elesis

BeFunkyxd_whpeqax.png

Opublikowano

z fanpage:

Otwieram "bramę testerów". Co jakiś czas będzie organizowane te oto wydarzenie. Tworzę sieć na hamachi, podaję tutaj jej dane, i osoby, które ją zapełnią (4 wolne sloty) mogą uczestniczyć w testowaniu nowych funkcji na serwerze. Gotowi? Zaczynamy od teraz!

Nazwa sieci: Serwer_bez_nazwy (GATE 1)
Hasło: 123

Powodzenia! 
Opublikowano

Hmmm, serwer może wystartować...

Tylko PROSZĘ! Zmiencie nazwe serwa! Bo jak to czytam nazwe to po prostu

9421214185828801010629.jpg

Opublikowano

Hmmm, serwer może wystartować...

Tylko PROSZĘ! Zmiencie nazwe serwa! Bo jak to czytam nazwe to po prostu

9421214185828801010629.jpg

Elesis pisała na FP że zrobi konkurs na nazwę serwera :)

Opublikowano

Elesis nie wchodzi na skype, hamachi i nie pisze nic na facebooku jak i mpc. Geografia aż taka trudna? ;/

Czekam cierpliwie na jakiś odzew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...