Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parowanie szyb w aucie

Linaxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem z parowaniem szyb może ktoś miał taki przypadek, szyby parują po każdym odpaleniu auta, zakupiłem preparaty przeciw parowaniu szyb ale nic nie daje, włączam zawsze nawiew na szybę do puki para nie zejdzie, możliwe że mam uszkodzoną uszczelkę i woda zbiera mi się w samochodzie ale sprawdziłem nigdzie nie ma przecieku, nie wiem co się dzieje, czytałem na ten temat , piszą ludzie że trzeba włączać klimatyzacje w zimie również bo posiada ona filtr osuszania powietrza, fakt pomaga, szybciej szyby odparowują, ale po ponownym postoju dzieje się to ponownie, słyszałem również że mogę mieć uszkodzoną nagrzewnicę i płyn chłodzący może dostawać się z powietrzem do kabiny samochodu.

Opublikowano

Widziałem w jednym filmie ze pomoga wyczyszczenie pianka do golenia wtedy tak szybko nie parują ;) 

1388363882-U262029.png
Opublikowano

No znam to, też moja dziewczyna tak robi w łazience z lustrem żeby nie parowało, ale ogólnie do tego są preparaty które zakupiłem, tylko że one też nie dają rady, za to w domu sprawują się jak pianka do golenia.

Opublikowano

Spróbuj położyć gdzieś w samochodzie worek z ryżem lub pudełko z solą - Może pomoże.

Sprawdź czy nie masz gdzieś pod dywanikami wody i połóż pod nimi jakąś starą gazetę lub ręcznik papierowy - cokolwiek co wchłonie wodę.

Ogólnie to na necie masz dużo tematów związanych z tym problemem poczytaj, popróbuj a może się uda zlikwidować problem.

Opublikowano

Ogólnie mam pochłaniacz wilgoci " taka poduszka " tylko że z jakimś specjalnym proszkiem chemicznym.

No ale i tak jak widać rezultat mizerny, moje auto po postu tonie...

Od dłuższego czasu zauważyłem że gdy fest leje deszcz to czujnik parkowania mi szwankuje i ciągle piszczy, więc może być jakiś przeciek.

Ale czujnik jest pod zderzakiem więc to nic nie ma wspólnego z kabiną środkową.

Opublikowano

jakie masz to autko? masz filtr kabinowy?

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Filtr powietrza dobry? Bo najczęściej wymiana pomaga.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...