Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Garść porad?

getsuga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacząłem gre w Tibie po jakiś 6-7 latach. Grałem w to jakoś w pierwszej połowie lub drugiej podstawówki. Jestem jeszcze na rookgardzie, mam 6 lvl, będę grał knightem. Widzę że zmieniła się mapa, ma ktoś może jakieś przydatne rady nim opuszczę rooka co do gry?

Opublikowano

Grasz na serwerze pvp czy non-pvp       po pierwsze jak będziesz miał zamiar grać knightem po wyjściu z rooka poskilluj sobie skille baaaardzo ci sie przydadzą bez tego sie nie ruszaj jeśli masz pacca to będzie luźno w dzień expisz na noc stawiasz postać na off-training takie statuły w miastach klikasz prawym i postać offline skilluje (nie możesz wtedy do gry wchodzić ja kwejdziesz postać przestaje skillować) jeśli masz pac po niecałych paru nocach będziesz mógł spokojnie sobie expić jeśli masz facca sprawa wygląda inaczej trudno sie bez off treningu wyskillać przez ten czas skillowania na faccu poczytaj se poradniki do najnowszej tibi pamiętaj o tym że teraz każdy tibijczyk chyba używa bota przynajmniej kazdy kogo znam boci więc prędzej czy później zaczniesz bocić :P kolejna sprawa to porób se questy , rób pooloć jakieś itemki i sprzedawaj zarobisz na pierwsze eq jeśli to serwer pvp ubij se jakiegoś bota//afkera może coś zloocisz fajnego a na tym 8lvl po rooku nic nie stracisz ja tak robiłem i nie raz mi się poszczęsciło np wypadły bohy warte 3cc czy inne duperele :P , jesli masz inne pytanka to pisz chętnie pomogę.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Co do tego bocenia, to tak nie jest np. @Spaxor Nigdy nie użył na swojej głównej postaci bota (pamiętam, że chciał na noob charach, ale nie wiem jak wyszło).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Co do tego bocenia, to tak nie jest np. @Spaxor Nigdy nie użył na swojej głównej postaci bota (pamiętam, że chciał na noob charach, ale nie wiem jak wyszło).

Przykład Heross, Xene Olaton [obaj z harmonii], którzy nie używali i nie używają bota. Stricte w temat, jeżeli masz zamiar grać jedną postacią na jednym serwerze, to graj ręcznie. Skille 65/65 na 10-20 lvlu są w porządku a czas skillowania to około 1-2 dni [zależy od czasu ile na to przeznaczysz], później tylko 0.5 - 2h dziennie na slime i do 50 lvla masz 75/75 co w zupełności wystarcza.

Temat gry knightem jest teraz ciężkim tematem ze względu na to że na każdym serwerze inaczej botują, ale polecam do 70-100 lvla trzymać się w kazz z kilku powodów:

- blisko na hunt spoty [dwarfy, dragony, minotaury, mini tomb, cyclopy, gobliny, orc'owie],

- dobre miejsca do skillowania [dwarfy, slime'y]

- mało ludzi.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Szczerze to polecam zakupic teraz PAcc na miesiac jesli znowu zaczynasz gre.  Wedlug mnie lepiej dac te 35 zl i w pelni cieszyc sie gra. Expic w nowych miejscach  z dodatkowym bonusem expa  , skilowac gdy sie nie gra , dostep do nowych czarow itp.

Ja nie jestem zwolennikiem wydawania pieniedzy w gre ale z Pacem ta gra jest przyjemna a bez paca strasznie sie nudzi. Sam kupilem paca za zlotowki a po tygodniu uzbieralem kase na nastepnego paca i dalem go bratu zeby gram ze mna :)

Teraz w tibi jest znacznie latwiej niz kiedys. Ludzie teraz posiadaja ogrom gp w Tibi wiec gra wyglada troche inaczej. Duzo ludzi nie patrzy na waste podczas expa.

u1lc.png
Opublikowano

Mam teraz 9 lvl knightem, nie ogarniam tego skillowania, grałem te xlat temu dość krótko, mogliście wyciągnąć wniosek że gre ogarniam, ale to nie do końca prawda.

Wybrałem miasto na V chyba, przeniosłem się jakoś do Thais chyba, nie mam pewności czy to zrobiłem w końcu czy nie xD Nie wiem gdzie moge expić, jakie questy robić etc :s

@Edit Gram na Elysii

Opublikowano

Mam teraz 9 lvl knightem, nie ogarniam tego skillowania, grałem te xlat temu dość krótko, mogliście wyciągnąć wniosek że gre ogarniam, ale to nie do końca prawda.

Wybrałem miasto na V chyba, przeniosłem się jakoś do Thais chyba, nie mam pewności czy to zrobiłem w końcu czy nie xD Nie wiem gdzie moge expić, jakie questy robić etc :s

@Edit Gram na Elysii

Elysia ;) podaj name na prv to pogadamy ;p mam tam kilka[naście] postaci ;p

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

@Edit Gram na Elysii

Na V to Venore , Jeśli nie wiesz czy przeniosłeś sie do Thais id do śwatyni jest to taka świątynia na środku miasta u góry jest teleport wejdz w niego i wtedy cie tepnie gdzieś obok i będzie pisało po angielsku że zmieniłeś miasto  :) Na 9 lvl thais to idz sobie na rotwormy od thaiś w góre uważaj na orci, a jak masz słabe skille idz na trolle od thais w prawo pod ziemią i se na trollach poskilluj

Trolle http://www.tibia-wiki.net/wiki/Trolls%27_Cave

Rotwormy http://www.tibia-wiki.net/wiki/Venore_Rotworms#Venore_Rotworms

Jak coś to pisz :)

xmMfHrm.png
Opublikowano

Xenobot jest bardzo łatwy ale płatny jest pełno cracków coś źle zrobiłeś że nie działa co dokładnie ci nie działa ? to pomoge

xmMfHrm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...