Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

''Swierszcze'' podczas nagrywania dzwięku - Lenovo

harnaś

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem laptopa Lenovo G505s oraz słuchawek z mikrofonem (kabel USB), marka nie ma znaczenia raczej, bo ze starymi słuchawkami (wtyczka normalna, 3.5 które podłączane do laptopa były przez adapter) też miałem ten sam problem.

Otóż... podczas nagrywania dzwięku, czy to na Audacity czy gdziekolwiek, występuje dziwny dzwięk w nagranym sprzęcie, tzw "Świerszcze". Słychać to co mówie, ale w tle to jest własnie ten dzwięk "Świerszczy".  Miał ktoś podobny problem, lub zna rozwiązanie? Kupiłem specjalnie słuchawki z kablem USB bo myślałem, że problem zniknie... ale cóż.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałam to samo, że słychać mnie dobrze, a jakieś pierdy w tle, i pomogło mi kupno nowego mikrofonu na USB, ale bez słuchawek. 

Sam mikrofon fakt - działa dobrze, ale ze słuchawkami już nie.

Opublikowano

Karta dźwiękowa.

Conexant SmartAudio HD

Wyprowadź się z tej wiochy do normalnego miasta to nie będzie świerszczy.

Wypierdalaj bezbeku.

Opublikowano

Mam tę samą kartę dźwiękową - musisz kupić mikrofon na usb(Samsona Go Mica) albo coś takiego - powód? Conexant ssie. :v

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Mam tę samą kartę dźwiękową - musisz kupić mikrofon na usb(Samsona Go Mica) albo coś takiego - powód? Conexant ssie. :v

Co za żenada. Trudno, stare słuchawki poki co beda mi robić za mikrofon, sprawdze i ciekawe czy zadziała, jak nie to kolejna inwestycja, eh

Opublikowano

Wypierdalaj bezbeku.

Bezbeku? WTF? Jakieś nowe słowo powstało?

Jezu, czułbym się obrażony, ale nawet nie wiem co to za słowo.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...