Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4 kafelki - komputer

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

kolega mi mówił, że kupuje kompa. No to wiadomo, mówię mu żeby nie zamawiał jeszcze nic, to napiszę na forum, to się coś lepszego złoży.

Za 4.000zł złożył sobie R9 290X  (tutaj chyba lepiej gtx), i5 4690k, jakiś zasilacz 750W. Nie dostałem linku do niczego.

Złóżcie mu jakiś dobry, pewnie będzie OC, skoro jest procek z k. Bez systemy, tylko buda.

Granie, nagrywanie, codzienny użytek.

343731479829004887779.png

Opublikowano

RAM DDR3?

550W starczy? Czy może jednak dokupić lepszy?

Ogólnie nie chcę koledze samych szkód narobić i chciałbym dla niego jak najlepszego kompa. ;)

On mówi, że gtx 970 jest 100/200zł droższy od R9 290X, a ma tylko 5fps więcej.

Nie wiem na jakim przykładzie mu udowodnić, że tak nie jest?

Opublikowano

GTX 970 jest wydajniejszy (w BF 4 o jakieś 10-15 fps) i obsługuje DirectX 12. Sporo gier działa lepiej na kartach od zielonych. Zasilacz starczy bez problemu. Sprzęt pod DDR4 jest obecnie nieopłacalny wg mnie.

Opublikowano

Tfu, mi się pomyliło, że DDR3 to są te słabe ramy, a w tej cenie się kupuje 5. Nie wiem skąd to wytrzasnąłem, hehe ;p

Spróbuje go namówić do gtxa, ale myślisz, że to dobry zestaw? Bo jemu składał zestaw ktoś kto żyje ze składania, tak mi mówił niedawno.

Ma SSD tam, zasilacz 730W (lol).

Ten będzie dobry, czy SSD dowalić? Bo on mi pisał, że SSD by chciał, dałbyś radę coś z tym zrobić?

Opublikowano

Gorsza pamięć RAM i o OC może kolega zapomnieć. Zamiast Sandiska lepszy będzie Crucial MX100. Moim zdaniem najlepiej będzie jak zrezygnuje z Grandisa (zakupi do OC w późniejszym czasie) i weźmie zamiast niego SSD. GTX 970 od MSI można zastąpić JetStream'em, ale Palit jest głośniejszy i bardziej ciepły.

http://www.morele.net/inventory/info/VWodXB/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...