Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto - Storm 4, filmy, nowa manga......

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem... xD haha

Naruto skończyło się tragicznie wręcz.. Taki happy end pasowałby do Fairy Tail raczej, po Naruto spodziewałam się czegoś w stylu wooooooow :O Naruto zostaje mędrcem i zabiera wszystkim zdolność do tworzenia czakry ;d żeby nie było więcej wojen, przemocy, zabijania itp itd booo przecież miał być "zbawicielem" czy coś w tym stylu ;d
wracając do tematu, zakończenie było tak słabe i niedopracowane że Kisiel musi teraz przybliżyć oburzonym fanom swoją wizję ;d
z drugiej strony tak czy siak do Naruto mam wielki sentyment i na pewno obejrzę/ przeczytam wszystko co wejdzie;d

Kiti ♥

Opublikowano

Co do mnie to mam mieszane uczucia. Jedno wyjdzie lepiej, drugie gorzej. Wszystko ma swoje plusy i minusy jak to mawiają. Zważywszy na mój wielki sentyment (dzieciństwo <3) obejrzę wszystko co wyjdzie...To co się dzieje obecnie.. no nie jestem do końca zadowolony, aczkolwiek nie mogę się doczekać tych walk które teraz mają za jakiś czas nastąpić, a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać spin-off'u z dziećmi, filmu kinowego

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dawno nic w tym temacie nie było pisane. Pora aby go odświeżyć ;)

Nie mogę się już doczekać na 2 filmy kinowe jak i Storm'a 4 ^^ Mam nadzieję że tego nie spiep* ( Storma 4 pewnie kupię na PC ) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kogoś w ogóle interesuje naruto po zakonczeniu mangi? Mangi nie czytalem, co najwyzej kilka/kilkanaście chapterów + zakończenie. Zakończenie oceniam jako beznadziejne. Ponoć to cało naruto gaiden również dupy nie urywa. Film naruto last movie skupia się głównie na romansie. Naruto ogladalo sie jak sie mialo mało lat, potem się wznowiło serie, generalnie bylo czuc klimat i sentyment do czasu aż tego nie spieprzyli.. Nie czuje juz zadnego sentymentu, zeby czuc sentyment, trzeba czuć klimat, a ten anime juz stracilo. Masa błędów logicznych, slabych wątków również przyczyniła sie tego, ze z mojej serii, którą lubialem i mile wspominalem stalo się coś, co po prostu powoduje, ze czekam aż te słabe fillery się zakończą, zebym mial okazje w koncu zblizyc sie do zakonczenia i w koncu naruto zakonczyć. a moglo być tak fajnie.. Od czasu upadku akatsuki, czyli walki z painem naruto to juz nie to samo. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Kogoś w ogóle interesuje naruto po zakonczeniu mangi? Mangi nie czytalem, co najwyzej kilka/kilkanaście chapterów + zakończenie. Zakończenie oceniam jako beznadziejne. Ponoć to cało naruto gaiden również dupy nie urywa. Film naruto last movie skupia się głównie na romansie. Naruto ogladalo sie jak sie mialo mało lat, potem się wznowiło serie, generalnie bylo czuc klimat i sentyment do czasu aż tego nie spieprzyli.. Nie czuje juz zadnego sentymentu, zeby czuc sentyment, trzeba czuć klimat, a ten anime juz stracilo. Masa błędów logicznych, slabych wątków również przyczyniła sie tego, ze z mojej serii, którą lubialem i mile wspominalem stalo się coś, co po prostu powoduje, ze czekam aż te słabe fillery się zakończą, zebym mial okazje w koncu zblizyc sie do zakonczenia i w koncu naruto zakonczyć. a moglo być tak fajnie.. Od czasu upadku akatsuki, czyli walki z painem naruto to juz nie to samo.

Kto był mały, ten był mały, jak zacząl oglądać naruto :p co do gaidena, cięzko jest cokolwiek według mnie powiedzieć na podstawie jednego chaptera.

igNMhIy.png

Opublikowano

Naruto bardzo lubię.. no okej bardzo lubiłem - lepsze określenie ( sentyment z dzieciństwa ) Jedno z moich ulubionych anime - pierwszych anime. Może jakbym  teraz się o tym anime dowiedział ( to może bym się tak nie jarał, nie polubił + nie chciałoby mi się oglądać pewnie od początku tyle odc. Kto wie ) 

Minusy? : 

- zakończenie mangi ( ale do tej pory nawet fajnie się oglądało + poziom po walce Naruto vs Pain trochę spadł )

- za dużo filerów 

- za długo wojna trwa ( wojna w HxH która mogła się wydawać długa to nic w porównaniu do Naruto  )

Chyba wszystko inne to dla mnie plusy... ale mimo tego oglądam / czekam nadal ( na grę, 2 filmy. Dobrze właśnie że 1 film skupia się na romansie. Ponadto to raczej będą 2 najlepsze filmy jakie powstały w Naruto ) Zacząłem nową mangę. Fajnie widzieć nowe pokolenie, dalsze przygody. Poza tym jestem ciekawy jak zrobią w anime to co było w mandze pokazane. 

Każdy lubi co innego / ma inny gust, ale to dobrze że każdy ma swoją własną opinie / zdanie ;)

Opublikowano

Naruto bardzo lubię.. no okej bardzo lubiłem - lepsze określenie ( sentyment z dzieciństwa ) Jedno z moich ulubionych anime - pierwszych anime. Może jakbym teraz się o tym anime dowiedział ( to może bym się tak nie jarał, nie polubił + nie chciałoby mi się oglądać pewnie od początku tyle odc. Kto wie )

Minusy? :

- zakończenie mangi ( ale do tej pory nawet fajnie się oglądało + poziom po walce Naruto vs Pain trochę spadł )

- za dużo filerów

- za długo wojna trwa ( wojna w HxH która mogła się wydawać długa to nic w porównaniu do Naruto )

Chyba wszystko inne to dla mnie plusy... ale mimo tego oglądam / czekam nadal ( na grę, 2 filmy. Dobrze właśnie że 1 film skupia się na romansie. Ponadto to raczej będą 2 najlepsze filmy jakie powstały w Naruto ) Zacząłem nową mangę. Fajnie widzieć nowe pokolenie, dalsze przygody. Poza tym jestem ciekawy jak zrobią w anime to co było w mandze pokazane.

Każdy lubi co innego / ma inny gust, ale to dobrze że każdy ma swoją własną opinie / zdanie ;)

Ja też sie ciesze, że w last movie bedzie ciut romansu. Powiem nawet, że wreszcie i pewnie pomysli tak reszta damskiuej części, ktora śledziła ta mange i anime. Co do gaidena po przeczytaniu pierwszego chapa-mam nadzieje,m że Kisiel nie zrobi z tego melodramatu i gatunku okruchy zycia :-)

igNMhIy.png

Opublikowano

Więc tak... Naruto było można powiedzieć, że bardzo dobrym tasiemcem do czasu walki Naruto vs Pain, potem jak dla mnie poziom spadł i to mocno. To co Masashi odpierdolił po tej walce to magia, ta cała wojna to dla mnie co najmniej bardzo c*****y pomysł, a z tą Kaguyą to w ogóle... Fillery to ratujcie, płakałem gdy były fillery co płynęli statkiem gdzieś tam do wioski chmury. Były tak denne, że ja p******e. Ogólnie druga seria Naruciaka to według mnie na więcej niż 6 nie zasługuje... Gdybym miał oceniać tylko do walki z Painem to myślę, że na 7-8 by wyszło, ale tak to... Szczerze to tej "trzeciej" serii nawet zbytnio nie planuję czytać/oglądać, dla mnie Naruto już się skończyło.

Tak w ogóle pokazał Masashi twarz Kakashiego i można na wbijam sprawdzić. ;)

Btw.

Zobaczymy, dobiję do 10 kont zbanowanych w tym roku, czy nie... 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAyahime nie wiedziałem twojej wcześniejszej wypowiedzi. Wielkie dzięki za napisanie o 1 filmie. Nie mogłem się doczekać. Jakość troszkę słaba ale da się nawet obejrzeć ^^­

W końcu po tylu latach wiadomo jak Kakashi wygląda bez maski xD 

Opublikowano

­Po obejrzeniu Last Movie mam mieszane uczucia. Z jednej strony historia była słodziutka i przesiąknięta romantyzmem, aż do bólu, z drugiej strony jakoś za bardzo mi to do Naruto nie pasowało :P Mimo to, fajna odskocznia i inne spojrzenie na ten tytuł zyskałam.

Na pewno fani NaruHina są wniebowzięci :D

igNMhIy.png

Opublikowano

Masashi jakby się wściekł xD Koniec mangi, koniec Naruto a tu nagle - nowa manga, nowe 2 filmy, twarz Kakashiego, spin-off nowego pokolenia itp. Oczywiście jestem z tego zadowolony

Jestem właśnie po filmie. Czy trochę zanudzał, czy nie? ( można się spierać ) Co prawda nie widzę za bardzo Naruto - jako głównej postaci w romansie, ale się cieszę że takie coś miało miejsce ( mogło być nawet tego więcej.  ) W końcu po około 629 odcinkach ( wliczając w to filery ) akcji także dużo dużo. Szkoda, że nie pokazali nieco więcej Konohy ale retrospekcje, wspomnienia nie były całkiem takie złe. 

Zamiast krótkiego spin-offu nie miałbym chyba nic przeciwko nowej serii z Naruto xD Uważam że film "Boruto" będzie najlepszy ze wszystkich. Naruto jako Hokage ( marzenia się jednak spełniają :P ) historia jego dzieci + dziecko Kurenai itp. Sarada - czyżby kobieta z Sharinganem? ... Naruto jako okruchy życia? :P

Chyba szybko Naruto nie skończą do póki to nie będzie opłacalne. 

­

Opublikowano

Bo fillerów się nie ogląda ;) teraz czekam, aż spowrotem będą odcinki oparte na mandze, mimo że przeczytałem do końca i wiem co będzie. Naruto obejrzałem całe, od 1 odcinka, teraz jestem na bieżąco (oczywiście bez fillerów). Mimo wszystko będzie to anime, do którego mam sentyment.

W6iB9H1.png

Opublikowano

­

Bo fillerów się nie ogląda ;) teraz czekam, aż spowrotem będą odcinki oparte na mandze, mimo że przeczytałem do końca i wiem co będzie. Naruto obejrzałem całe, od 1 odcinka, teraz jestem na bieżąco (oczywiście bez fillerów). Mimo wszystko będzie to anime, do którego mam sentyment.

A to zależy. Czasami filery są wymogiem i tworem studia, które wydaje anime, a czasami specjalnym dodatkiem autora mangi, by uzupełnić historie. W przypadku Naruto nawet pisano, że właśnie jest to ta druga opcja :)

igNMhIy.png

Opublikowano

Nie jest przypadkiem tak, że te od twórcy mangi są opisywane "oparte na specjalnym rozdziale mangi"? (Jakaś nazwa na to była, nie pamiętam) W każdym razie obejrzałem tylko parę fillerów i zaraz pożałowałem. Hm, nie wiem, może teraz lecą lepsze. Nie oglądam ich już od pierwszej serii, to nie wiem :)

W6iB9H1.png

Opublikowano

Masashi jakby się wściekł xD Koniec mangi, koniec Naruto a tu nagle - nowa manga, nowe 2 filmy, twarz Kakashiego, spin-off nowego pokolenia itp. Oczywiście jestem z tego zadowolony

Jestem właśnie po filmie. Czy trochę zanudzał, czy nie? ( można się spierać ) Co prawda nie widzę za bardzo Naruto - jako głównej postaci w romansie, ale się cieszę że takie coś miało miejsce ( mogło być nawet tego więcej.  ) W końcu po około 629 odcinkach ( wliczając w to filery ) akcji także dużo dużo. Szkoda, że nie pokazali nieco więcej Konohy ale retrospekcje, wspomnienia nie były całkiem takie złe. 

Zamiast krótkiego spin-offu nie miałbym chyba nic przeciwko nowej serii z Naruto xD Uważam że film "Boruto" będzie najlepszy ze wszystkich. Naruto jako Hokage ( marzenia się jednak spełniają :P ) historia jego dzieci + dziecko Kurenai itp. Sarada - czyżby kobieta z Sharinganem? ... Naruto jako okruchy życia? :P

Chyba szybko Naruto nie skończą do póki to nie będzie opłacalne. 

­

W koncu kto by porzucił łatwy hajs. 

a co do cieszenia to nie wiem czym tu się cieszyć. Kishimoto nie umie robić okruchów życia, czy romansów, a to wlasnie teraz chce robić.. NO i ogolnie naruto juz jest dla mnie skonczone, bez sensu patrzeć na tych wszystkich gówniarzy co są podobni do rodziców i się uczą pewnie teżtego samego, skoro 1. juz to widzielismy, 2. naruto i sasuke osiągnęli taki poziom umiejetnosci, ze wszelkie treningi tych nowicjuszy są dla mnie wręcz śmieszne i niepotrzebne

XrgAYyk.png

Opublikowano

­Jakby się postarał to nie taki dobry by zrobił :D Po tych wszystkich latach mogło to już mu się trochę znudzić - rysowanie  ( no ale za robotę dostanie kasę ) / anime w rytmie shounenów ale ma już doświadczenie w tym i dlatego może chce wykombinować coś nowego? lepszego?

Naruto aż do tej pory był typowym shounenem z malutką domieszką okruchów, no było kilka scen jak Hinata była zauroczona Naruto ( dzieci ) Minato x Kushina. Nic więcej. Naruto nie był robiony aż tak pod te gatunki. Taki pewnie był zamysł od samego początku, żeby dopiero teraz zamieniło to się wszystko w romans....  Nie miałbym nic przeciwko aby dodali więcej romansu ( trochę dali i nie wyszło aż tak źle chociaż przez te wszystkie odcinki nic a tu nagle w ciągu 1,5h Naruto bierze ślub z Hinatą. Nie za szybko?.. jednakże zaś z drugiej strony to się gromadziło od pierwszych odcinków, kiedy byli dziećmi. Teraz są już dorośli. Raczej wiedzą co robią ( przynajmniej coś nowego. Bo do tej pory widziałem same "miłości" gimnazjalistów - licealistów ) Fajnie widzieć jak postacie dorastają, stają się silniejsze, jakieś tam zmiany wewnętrzne zachodzą. 2 strony medalu. Zależy co komu pasuje. To samo tyczy się nowego pokolenia we filmie BORUTO MOVIE +

1. Chciałbym właśnie zobaczyć jak dzieci Sasuke i Naruto trenują ( to na pewno Karin nie jest matką Sarady? haha )  

2. Czy Naruto i Sasuke się trochę zmienili, jeśli tak to w jakim stopniu

3. Jak się zmieniły inne postacie 

4. Zobaczyć może jakieś nowe techniki, umiejętności

.... trochę tego jest 

"Umiejętności Sasuke i Naruto" Nie ma to jak mieć 2 osoby na poziomie Hagoromo w wiosce :P + Sakurę ( Co teraz trzeba zrobić? Stworzyć jakiegoś nowego zaje**** silnego przeciwnika... Orochimaru znowu coś odbije?  ) Naruto jako TOTAL okruchy życia? Walki tylko podczas treningów? haha, jakoś trudno mi sobie to wyobrazić ale zobaczmy. Dopóki Naruto leci będę oglądał. 

Opublikowano

­Jakby się postarał to nie taki dobry by zrobił :D Po tych wszystkich latach mogło to już mu się trochę znudzić - rysowanie  ( no ale za robotę dostanie kasę ) / anime w rytmie shounenów ale ma już doświadczenie w tym i dlatego może chce wykombinować coś nowego? lepszego?

Naruto aż do tej pory był typowym shounenem z malutką domieszką okruchów, no było kilka scen jak Hinata była zauroczona Naruto ( dzieci ) Minato x Kushina. Nic więcej. Naruto nie był robiony aż tak pod te gatunki. Taki pewnie był zamysł od samego początku, żeby dopiero teraz zamieniło to się wszystko w romans....  Nie miałbym nic przeciwko aby dodali więcej romansu ( trochę dali i nie wyszło aż tak źle chociaż przez te wszystkie odcinki nic a tu nagle w ciągu 1,5h Naruto bierze ślub z Hinatą. Nie za szybko?.. jednakże zaś z drugiej strony to się gromadziło od pierwszych odcinków, kiedy byli dziećmi. Teraz są już dorośli. Raczej wiedzą co robią ( przynajmniej coś nowego. Bo do tej pory widziałem same "miłości" gimnazjalistów - licealistów ) Fajnie widzieć jak postacie dorastają, stają się silniejsze, jakieś tam zmiany wewnętrzne zachodzą. 2 strony medalu. Zależy co komu pasuje. To samo tyczy się nowego pokolenia we filmie BORUTO MOVIE +

1. Chciałbym właśnie zobaczyć jak dzieci Sasuke i Naruto trenują ( to na pewno Karin nie jest matką Sarady? haha )  

2. Czy Naruto i Sasuke się trochę zmienili, jeśli tak to w jakim stopniu

3. Jak się zmieniły inne postacie 

4. Zobaczyć może jakieś nowe techniki, umiejętności

.... trochę tego jest 

"Umiejętności Sasuke i Naruto" Nie ma to jak mieć 2 osoby na poziomie Hagoromo w wiosce :P + Sakurę ( Co teraz trzeba zrobić? Stworzyć jakiegoś nowego zaje**** silnego przeciwnika... Orochimaru znowu coś odbije?  ) Naruto jako TOTAL okruchy życia? Walki tylko podczas treningów? haha, jakoś trudno mi sobie to wyobrazić ale zobaczmy. Dopóki Naruto leci będę oglądał. 

1. Ja nie. Co tu się jarać, te dzieci nie zapowiadają się na żadne ciekawy charaktery. Raczej podróbki swoich rodziców, tylko nieuzasadnoine. O ile naruto mial jakieś powody, by zachowywać się tak jak zachowywał się w przeszlosci, tak jgo syn, który jest otoczony miłością i nie ma problemów z samotnością i braku uznania takowych powodó moim zdnaiem nie ma. Więc dzieci sasuke i naruto mnie w ogóle nie interesują. Same treningi również. Co tu ciekawego by mogli pokazać. Klony? Rasengana? Chidori? To już widzieliśmy.

2. O ile obserwacja zmian charakterów moim zdaniem zawsze jest ciekawa, bo interesuje się psycholgią, tak nie pokładam wielkich nadziei na to, że kishimoto ten temat potraktuje odpowiednim naciskiem. 

3. Cóż, tu raczej teżnie ma sie czego wielkiego spodziewać. Naruto nie jst logiczną i sensowną historią od czasu calej wojny

4. Może to by bylo ciekawe, ale wątpie, by ktoś się popisał czymś nowym. Tak jak mowilem, dzieci bohaterów pewnie będą zgapiać techniki po rodzicach, a sami rodzice nie mają raczej potrzeby umieć cos więćej niż umieją. Jest pokój, naruto i sasuke są na poziomie bogów. Nikomu nie grozi utrata bezpieczeństwa

Wlasnie dzięki faktowi jakoby naruto z sasuke razem stanowiliby niepokonalną przeszkode na drodzę zunicestwienia ogólnie rozumianego pokoju, czy chociażby konohy, ciekawi mnie, czy "Kisiel" nie zrobi tak, że atak nastąpi ze strony orochimari i będzie miał charakter taktyczny, a nie walki typowej na siłę, bo jeśli chodzi o takową, to tutaj jak wiadomo oro niemialby szans. Sama postać wspomnieanego wężowego mistrze jest ciekawa, enigmatyczna. Jakby autor mangi się na nim jakoś fajnie skupił być może wyszloby coś dobrego. Aczkolwiek mu jakoś  bardzo nie ufam.

Imo te wszystkie sequele, które są robione dla kasy są w sam raz dla fanów. Ja fanem naruto niestety nie jestem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

"Tak jak mowilem, dzieci bohaterów pewnie będą zgapiać techniki po rodzicach, a sami rodzice nie mają raczej potrzeby umieć cos więćej niż umieją. Jest pokój, naruto i sasuke są na poziomie bogów. Nikomu nie grozi utrata bezpieczeństwa" - Po krótkim namyślę, to raczej nie byłoby najlepszym chyba pomysłem. Co tutaj by ciekawego mogli zrobić? Innego niż dotychczas? Autor musiałby się naprawdę wysilić... Bardziej mi się teraz widzi ( aż trochę trudno uwierzyć ) okruchy życia. Ponadto został zapowiedziany krótki spin-off a nie nowy cały sezon. Tylko pokazać jak żyją bohaterowie po wojnie, jak się to skończyło...JEDNAKŻE nie ważne co by to było, to więcej przygód z Naruto - to mi wystarczy raczej do szczęścia :P

Btw. Jak to powiedział 1 Hokage - Wojny są zawsze. Niezależnie od epoki

Sasuke w 1 filmie powiedział

"Jeżeli go nie będzie w wiosce" - pewnie chodziło o Naruto, raczej na pewno. "To Ja jestem od jej chronienia". Coś takiego

Czy to ma jakiś związek? 

1. Nawet jakby Boruto używał chidori xD i rasengana to i tak to te same techniki, które widzieliśmy do tej pory. 

2. Sarada wyruszy na poszukiwanie ojca? xD hasztag HxH... Boruto jej w tym pomoże?

3. Nie widzi mi się Sasuke jako kogoś nauczyciel... może Boruto :P... a może od razu Mitsuki'ego, Sarady i Boruto? ale na początku musi

do wioski przyjść a nie gdzieś sobie łazić. Szukać czegoś. Przybędzie jak będą znowu jakieś kłopoty?

4. Akademia > egzaminy na chuunina, jounina itp. w wykonaniu dzieci ^_^

5. .... Może Mei w końcu sobie znajdzie jakiegoś faceta... ee jest już stara xD ( ale nie tak jak Tsunade, która i tak wygląda jak młoda laska )

..........

Snucie teorii zawsze fajne ^^ 

PS. Wrzuciłem na początku zmiany jakie zachodzą w nowym Stormie - grze

BUKI - nie zgadzam się z tym wszystkim co powiedział

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolona z tego, co robi kisiel. Wiele wspanialych serii po ich zakończeniu pozostawia niedosyt i mnóstwo, nawet tak glupich, jak "co dalej z ich życiem" pytań pozostaje nierozwiązanych. W ostatnim filmie i spin offach mamy coś, co ma właśnie lekko przeciągnąć tą historie. Mimo, że to shouen, to mnóstwo kobiet to oglądało i myślę, że coś innego, niż tylko napierdzielanie się wszelkiego rodzaju jutsu będzie dobrym zakończeniem. Takie trochę pokazanie normalnego życia i w jakiś sposób "cieszenie się ze szczęścia" bohaterów, ktorych przecież przez tyle lat oglądaliśmy :)

Wcześniej paflo dosć glupie zdanie odnosnie rysowania dalej mangi, że jest to łatwy hajs... Obejrzyj sobie anime Bakuman, a zobaczysz, że nie jest to łatwa sprawa, a to co osiagnął Kisiel spotyka jednego na kilka tysiecy mangaków :)

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...