Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem gry z psx na ps3

RzN

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam, ostatnio kupiłem na ebayu zza granicy gre na PSX. Samej konsoli PSX nie mam, ale wszystkie stare gry które posiadałem z tej konsoli działały normalnie na PS3, tylko ta z ebaya nie działa i wyskakuje komunikat o zabezpieczeniach regionalnych. Czy wie ktoś może jak można zdjąć zabezpieczenia regionalne (jeśli w ogóle się da) albo wie gdzie mógłby mi ktoś z tym pomóc?

Rekrut
Opublikowano

A kiedyś przypadkiem nie banowali konsol za przerabianie PS3 jak się grało w sieci? I czy jest możliwość przerobienia sobie samemu konsoli? Bo słyszałem, że ponoć można.

Opublikowano

Banowali i pewnie banują cały czas przy jakiś kiczowatych przeróbkach, w tym temacie to więcej Ci powie @miszkurkam lub @razor3254 którzy graja po sieci na przeróbce, wiedzą na pewno na ten temat więcej niż ja, którą należy wybrać.

Konsole możesz sam przerobić. Jednak to nie jest łatwa robota jeśli konsola ma oprogramowanie wyższe niż 3.55. Wtedy trzeba zrobić downgrade przy użyciu E3 Flasher albo ProgSteet. Dopiero po udanym zabiegu będzie można wgrać CFW. Poszukaj sobie na necie jak wygląda downgrade przy użyciu E3 Flasher'a.

Jeśli konsola nie nadaje się do dowangrade'u, to CFW już nie wgrasz. Będziesz musiał użyć jakiegoś emulatora dysku optycznego np. Cobra ODE.

Jeśli nie miałeś wcześniej zamiaru przerabiać, to sobie odpuść... dla jednej gry z PSX'a się nie opłaca.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Na konsoli przerobionej MOŻNA grać przez sieć. Wystarczy homebrew(taki jak by program, tylko, że na konsoli) o nazwie SEN Enabler. Co do konsol, to za pomocą CFW można przerobić wszystkie FAT'y, oraz niektóre SLIM'y. Reszta SLIM'ów i Super Slim'ów to tylko przeróbka ODE. Zauważyłem, że SONY jakoś przestało zależeć na tym, by banować ludzi ze zmodowaną konsolą. Ale nadal banują.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...