Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dostęp do konsoli - jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnego dnia siedzenia na swoim tsie wszedł typek na serwer , i zaczął mi wysyłać screeny z konsoli [cmd]  że posiada dostęp do mojego serwera w tym funkcji  Query . Jakim sposobem on wszedł przez konsole do Querego ? skoro port querego mam zablokowany . I moje pytanie brzmi jak wejść przez konsole w funkcje TS3 ( Query) . 

Opublikowano

Czy to na 100% były screeny z konsoli (zalogowany na twoim serwerze)?
Możliwe, że podesłał Ci SS, ze swojego serwera a wkręcił Ci, że jest to twój ^^. ( Wielu teraz takich się kręci po ts'ach, nawet mnie już w podobny sposób straszyli :))

Zmień hasło serveradmin na inne niż te, które Ci wygenerowało, jeżeli możesz wgraj bota np. jts3servermod i skonfiguruj ochronę grup, tak abyś tylko Ty mógł mieć rangę Querego.
Jeżeli chcesz mogę Ci pomóc w konfiguracji tu lub na pw/gg :)

Opublikowano

Adres Ip był mojego serwera , querego zabezpieczylem tak jak się możliwe da . Mnie chodzi o to jak oni to robią że wchodzą przez konsole do wszystkich funkcji na ts3 :) 

Opublikowano

Hasło dość silne bo 35 znaków i prot logowania też zmieniony , ale nic się z ts3 nie stało najwidoczniej chciał mnie ostrzec że ktoś może tak wejść od tamtej pory spokój i hasła na wszelki wypadek pozmieniałem . 

Ale mnie interesuje jak on to zrobił bo nie pojmuje jak przez konsole cmd można wejść na tsa komuś ...  :D 

Jak ktoś wie , jak to zrobić proszę tutaj w temacie napisać lub na pw :) 

Opublikowano

Możliwe że Chciał Cię nastraszyć i po prostu te screeny robił w jakimś programie aby widać było że wszystko jest z Twojego serwera a tak na serio było z jego prywatnego serwera. To jest moje zdanie bo inaczej by ni mógł do Cb wbić. Ustaw sobie jeszcze że z VPS możesz się łączyć tylko Ty(Chodzi o putty).

Opublikowano

Ok , to bym prosił o to żebyś mi napisał co dokładnie zrobić żeby zablokować ten dostęp przez inne osoby do Quergo po przez konsole etc , żeby nic nie mogli zrobić z konsoli ani niczego innego , chce mieć tylko ja i tylko ja dostęp do querego żeby nikt się na niego nie wbił   :) Będę bardzo wdzięczny . 

Opublikowano

Najprostszy sposób aby zabezpieczyć vpsa przed dostepem innych a jednocześnie bez dużej wiedzy i ogarnięcia to vps z pełną virtualizacją z dostepem po KVMie. Wtedy blokujesz każdy port, ssh, query itd na KAŻDy ruch przychodzacy, dodatkowo dodajac odpowiednie wyjątki możesz banowac adresy ip, które próbują się podpiąc, przeskanować porty.

A jeśli chodzi o takie vpsy to zależy. Jaki masz serwer, jaka liczba osob, itd. Z fusów nie powróżymy

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Otwórz plik /etc/hosts.allow

Dodaj :

sshd: twójadresip/255.255.255.0

Otwórz plik /etc/hostsny

Dodaj:

sshd: ALL

restart w konsoli gotowe.

Będę miał chwile czasu to sprawdzę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...