Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam płytę główną Gigabyte Technology Co., Ltd. B75M-HD3 (Intel Core i5-3570K CPU @ 3.40GHz). Niby mam nasrane kablami w obudowie,ale nie wiem jaki jest do czego. Czy ktoś się orientuje,czy mogę tam wsadzić dysk SSD? Kompletny amator ze mnie i się na tym nie znam. Dysk do 200zł. Ma dać kopa przy włączaniu się komputera. Ma być tylko po to,aby wgrać system. Aktualnie mam zwykły dysk twardy 1 TB. Dysku SSD nie posiadam. Jakieś propozycje?

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Jeśli któryś z tych wejść jest wolne

71336512264128130641.jpg

to tak, możesz wsadzić tam dysk SSD

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

SSD wsadzić możesz, tylko czy masz w obudowie miejsce na dyski 2.5. W tej cenie proponuję: http://www.ceneo.pl/26410379#tab=click. HDD masz w SATA III?

Nie wiem co to znaczy,ja naprawdę się nie znam nic a nic..

Opublikowano

Najwyżej położy na ścierce taki slot to zbędny wydatek.

Ja nie mam i jakoś żyję. A dysk sobie wisi na jednej śróbce.

Ten http://allegro.pl/dysk-ssd-sandisk-ultra-plus-64gb-2-5-sata-i4841877748.html będzie dużo lepszy od Good ramowskiego który moim zdaniem powinien pozostać tylko przy produkcji Ramu bo reszta jakoś średnio wychodzi

Żle mnie zrozumiałeś chodziło mi że żyje bez koszyka, mam ssd komputer uruchamia się  w ok 11sekund (Całość) tylko że mój to totalna klapa która ma prędkości na poziomie hdd 64mb 7200rpm

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Najwyżej położy na ścierce taki slot to zbędny wydatek.

Ja nie mam i jakoś żyję. A dysk sobie wisi na jednej śróbce.

Ale ja potrzebuję SSD`ka. Komp jest niby z*******y,ale się włącza ok.minuty. Z SSD`kiem kilka sekund tylko :D

SSD wsadzić możesz, tylko czy masz w obudowie miejsce na dyski 2.5. W tej cenie proponuję: http://www.ceneo.pl/26410379#tab=click. HDD masz w SATA III?

Tak,mam w SATA III,tata się zna :D

Opublikowano

skoro masz dysk 1tb (jeden) to musisz miec wolne pozostale wejscia sata 3, kolega juz wyzej dal ci ss'a jakie to sa wejscia

Ale on ma tylko jedno sata 3 reszta to 2

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ale on ma tylko jedno sata 3 reszta to 2

no to zwolni mu predkosc ss jak podlaczy do sata2 i tyle, albo podmieni hdd na sata 2 a ssd da na 3 chyba najlepsze wyjscie jesli chodzi o wydajnosc

­

Opublikowano

Lepiej SSD do SATA II, system i tak będzie szybciej się ładował niż ze zwykłego twardziaka, a podłączenie HDD pod SATA II spowoduje wolniejsze działanie programów, gier i innych rzeczy które nie znajdują się na SSD (chyba, że twardziel zrobiony pod S II).

Opublikowano

Lepiej SSD do SATA II, system i tak będzie szybciej się ładował niż ze zwykłego twardziaka, a podłączenie HDD pod SATA II spowoduje wolniejsze działanie programów, gier i innych rzeczy które nie znajdują się na SSD (chyba, że twardziel zrobiony pod S II).

Dużo da podłączenie SSD`ka zamiast zwykłego twardziaka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...