Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nowy.

DasteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chciałbym was prosić o złozenie komputera, komputer ma być bardzo wydajny aby uszła gra typu BF4 na ulta i nowsze gry ktore wyjdą w 2015, chciałbym aby JAK JAK najtaniej wyszedł ten komputer jak się da i aby te wszystkie gry ruszyły da radę ? takie coś złozyć ?

Opublikowano

Budżet?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

A nie jest lepszy gigabyte gtx 760 OX z 4gb albo GTX 770 ?

Nie, nie jest lepszy. Po co Ci 4gb? Nigdy ich nie wykorzystasz. A no tak, szpan przed kolegami będzie bo masz kartę cztery giga!

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

zdecyduj sie kiedy kupujesz kompa bo o zestawy piszesz od wakacji

Tak masz racje . Ale nie tylko do siebię biorę, ja te wszystkie zestawy sobię zapisuję i własnie sporo osob się pyta jakie kompy im pomoć ,wybrać w danym budrżecie i wtedy im zaproponuje zestaw jakiś ktory mam zapisany. Dzieki za uwagę :)  

Nie, nie jest lepszy. Po co Ci 4gb? Nigdy ich nie wykorzystasz. A no tak, szpan przed kolegami będzie bo masz kartę cztery giga!

Ale nie tylko, ostatnio na jakimś teście chyba BF3 albo BF4 zostało wykorzystane 1700MB pamieci w karcie.

Opublikowano

Tak masz racje . Ale nie tylko do siebię biorę, ja te wszystkie zestawy sobię zapisuję i własnie sporo osob się pyta jakie kompy im pomoć ,wybrać w danym budrżecie i wtedy im zaproponuje zestaw jakiś ktory mam zapisany. Dzieki za uwagę :)

to masz na gorze podpiety temat z zestawami proponowanymi i jak tam jakiegos braknie to dopiero napisz temat

Opublikowano

Ale nie tylko, ostatnio na jakimś teście chyba BF3 albo BF4 zostało wykorzystane 1700MB pamieci w karcie.

no to ponawiamy pytanie, po co ci 4gb skoro jak sam sobie odpowiedziales bf wykorzystuje 1700mb?

­

Opublikowano

No właśnie, 1,7 gb, a nie 4... Czterech nie wykorzystasz grając w FHD, a te karty nie nadają się do wyższych rozdzielczości więc jest to zupełnie zbędne.

KLIK!

Opublikowano

No właśnie, 1,7 gb, a nie 4... Czterech nie wykorzystasz grając w FHD, a te karty nie nadają się do wyższych rozdzielczości więc jest to zupełnie zbędne.

A widze ta karta co dałeś w zespole za 2800 Karta graficzna MSI Radeon R9 280X 3GB DDR5 (384 Bit) DVI, HDMI, 2xminiDP (R9 280X GAMING 3G LE) nie ma jej już na morele masz inna w zastępstwo ?

Opublikowano

A widze ta karta co dałeś w zespole za 2800 Karta graficzna MSI Radeon R9 280X 3GB DDR5 (384 Bit) DVI, HDMI, 2xminiDP (R9 280X GAMING 3G LE) nie ma jej już na morele masz inna w zastępstwo ?

Możesz ją zastąpić wersją od Asusa: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-280x-dc2-3gb-384bit-ddr5-dp-hdmi-dvi-r9280x-dc2-3gd5-615586/

KLIK!

Opublikowano

szkoda tylko że za 40zł więcjej już masz referenta r9 290 a za 100zł więcej Z chłodzeniem od MSI

Wyjdź z tego forum człowieku. Szkoda tylko, że referenty to totalny syf, jak ktoś nie może dorzucić tej stówki do 280x jest nadal dobrym wyborem.

KLIK!

Opublikowano

Na tej karcie kazda gra na full detlach ?

Tak, poniżej 30 fps nie będzie praktycznie w każdej produkcji. (Oczywiście to 30 fps to wszelkie Unity/Crajsisy z wszelkimi wygładzaniami itp.)

KLIK!

Opublikowano

Między 4460 a 4590 nie ma dużej różnicy, praktyczniej jej nie odczujesz.

jak budzet pozwala to niech doplaci zawsze to jakas wieksza wydajnosc

Opublikowano

Między 4460 a 4590 nie ma dużej różnicy, praktyczniej jej nie odczujesz.

Chłodzenie jakiegos dodatkowego nie trzeba bo już procesor ma chłodzenie BOX ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...