Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytan na ktore nikt nie zna odpowiedzi - pluginy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

wiele razy pisalem ale bylo zero odzewu to pomyslalem ze wszystko uloze w jedną całość

1.

Jak zabezpieczyc wypadanie z item frame'ow przedmiotow? entity-item-frame-destroy deny nie dziala.  A gracz moze sobie wyciagac itemy jak chce..

2.

Jak zrobić aby na strefe vip nikt sie nie dostal oprocz vipa? tzn jak wylaczyc tam ustawianie home i tpa(allow-cmds deny wolalbym nie ustawiac ze wzgl na logowanie i kupowanie domow tam)? bo jesli zwykly gracz sie tepnie do vipa to dalej po regionie z flaga entry deny moze chodzic, da sie jakos go wyrzucic z tego regionu lub zablokowac na rejonie uzywanie komend home tpa?

3.

Jak zrobić aby 1 gracz mogł tylko jeden raz wcisnac jakis guzik na 10minut? Robie kolejke i jesli ktoś ją zapcha wagonikami to będzie zle.. Dispenser refill mam ale nie wiem jak zrobic aby mogl tylko 1 raz wcisnac na 10min.

4.

Czy da sie polaczyc citizens2 z otherdropsem? tzn czy da rade aby z npc wylatywaly np diaxy po zabiciu?

Pewnie i tak nikt nie bedzie wiedział ale zawsze warto probować najbardziej mi zależy na pytaniu 3 i 2.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

2.

/rg flag entry deny

/rg addmember g: vip lub /rg addmember g:vip

p.s nie zapomnij o dodaniu nazw regionów na jaki nie mają wejść :) 

(serio tworzysz serwer nie znając podstaw?)

3. Plugin lub skrypt lecz jak ktoś zrobi sobie np guzik to będzie to lipne... nie lepiej dać kita z wagonikiem co 10 sekund?

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@gredier

z vipami juz ogarnałem sprawe dawno lecz czesto plugin sie bugowal i tepal tam ludzi, teraz po zmianie na nowszy nie wystepuja tego typu problemy.

10 minut, w sumie dobre rozwiazanie ale jesli ktos przyniesie 1000 takich wagonikow i bedzie chcial je postawic? no bo kit od razu daje wagonik do ekwipunku to trzeba dac flage sr na kladzenie pojazdow, a tymczasem dispenser kladzie od razu za kliknieciem.

Wgram epicbossa

zrobilem jednak tez drop z citizens :D udalo sie :P ominalem granice i teraz zamiast eq tylko dropi zloto

pozostaja

1 i 3

Opublikowano

1.... zaktualizuj WG do najnowszych wersji, WG sobie świetnie radzi z ramkami, tylko trzeba włączyć w konfiguraci i mieć nową wersję (ja od dawna używam testowej 6.0, teraz chyba jest już nawet oficjalna 6.0)

1438614356923701010629.png

Opublikowano

plugin frameprotector !

________________________________________________________________________________________________________________________

WELCOME!!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

1. Możesz wgrać plugin FrameProtect albo ItemStay.
2.
Wpisujesz //wand zaznaczasz budynek /wejście potem wpisujesz //expand 256 256 up (ja tak robię :) ) a później /rg define vip 

/rg flag nazwacuba entry deny
/rg addmember g:Vip

3.Nie wiem ;(

4.Także nie wiem ;(

eJxLLkpMK0nNS9EryOEyMjU1M-NyBom4QkSCSxKL 
Daj też lajka na mcliście :) 

http://www.mclista.pl/4587
Opublikowano

1.

Pobierz plugin FrameProtect

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/frameprotect/

Gdy już wgrasz, wpisz /fp protect i kliknij prawym na jakaś ramkę.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Kurde na serio nikt nie wie o tym 3 cos?

Da sie ustawic moze intervalla w dispenser refill jakims sposobem?

Opublikowano

Co do punktu 1 nie wiem, po co ściągać jakieś FrameProtectory itd... Wystarczy pobrać WorldGuarda 5.9 lub 6.0.0 BETA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...