Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto zainwestować w PET'a?

VeritasTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś miesiąca gram w dark orbit. Grałem kiedyś, jak gra miała całkiem inny wygląd, ale tam byłem nikim, do tego o wiele ciężej się w to grało. Teraz sobie wróciłem zakupiłem 15 lf3 i 2 irisy jak na ten moment, ale konsekwentnie zbieram hajs (dobrze rozwinięty skylab) i sobie licytuje właśnie irisy na licytacji. Uzbierałem około 50k i zastanawiam się nad zakupem peta, ale wiem, że to nie będzie koniec wydatków w niego, chciałbym nim zacząć zbierać skrzynki i palladium. Niestety sam nie potrafię oszacować kosztów, gdyż nie do końca wiem jak to działa. Urki w LF3, osłony, napędy czy drony, raczej inwestować bym nie chciał, to sobie wylicytuje za kredyty. Nnastawiam się na PETa i tu mam kilka pytań.

1. Ile trzeba mieć uri , żeby kupić PET'a i zacząć go używać?
2. Po jakim czasie przynosi zyski?
3. W jaki sposób go lvlować i jak zrobić to szybko?
4. Ile uridium byłbym w stanie na czysto z niego mieć przy 3 godzinnym puszczeniu go na skrzynki. 

Opublikowano

1. 50k Uri na P.E.T.a + Jakiś mechanizm, np. do boxów na 3 levelu 37,5k Uri lub do zbierania palladium na 3 levelu 17,5k Uri

2. Po czasie gdy wbijesz petowi 8 level i kupisz jakiś mechanizm wymieniony w punkcie 1

3. Levele wbijasz mu na misjach z duża ilością PD oraz na Wrotach.

4. Po godzinie na boxach(zakładam, że wtedy masz już zbieracz na 3 levelu)

a ) Sam pet - około 4k uri

b ) Ty wegą lub sperahedem z full speed i pet - 8-10k uri

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Hm, czy Pet się opłaca ?

Moim zdaniem nie - co nie oznacza, że jest zbędny.

Ja bez Peta to już grać nie umiem  - a głównie ma zastosowanie w ataku na wroga i przy biciu samodzielnym kubika ;)

Jest też przydatny przy bicu szczególnie uciążliwych fal we wrotach.

Opublikowano

PET jest bardzo ważny. Bez niego gra jest można powiedzieć dwa razy trudniejsza. Troszkę jest drogi tak jak mechanizmy i protokoły których trochę trzeba ale zwraca się i warto :) premka do tego obowiązkowa wg mnie :)

Opublikowano

Zakupiłem go i powoli wbijam na ten 8 poziom i zbieram minimum na ten mechanizm na skrzynki. Szkoda, że go z 2 lvl'e wcześniej nie kupiłem, bo na misjach najłatwiej go lvl'ować, bo o wrotach nie mam co marzyć, a z biciem alienów też schodzi i jak za Kristallona dostaje do PET'a jakieś 2,5k, no to trochę biednie. 

Najpierw chce nim urkę trzepać, bo nie chce mi się samemu latać po skrzynkach, w międzyczasie będę sobie kupował wyposażenie żeby zrobić stare FE. Jeszcze 6 irisów, później pójdzie z górki. Mam nadzieję, że do końca roku wbije ten 8 lvl i te 6 irisów.

Opublikowano

powiem tak , wydałem na peta łącznie koło 2 mln uri mam wszystkie moduły i protokoly i bardzo się opłaca, do zbierania boxów, wysyłki surek(30 % więcej za surke), oraz szukacza z fukll radarem z wglądem na praktycznie całe ubery gdzie misja na 750 uber lordakii nie jest już wielkim problemem

Powrót do Darkorbit? Soon.

Opublikowano

Jakieś magiczne porady dla newbie? Robię wszystko co podstawowe, misje jak daje radę to robię. Mam 14 lvl, do 15 zostało jakieś 20kk, z czego z 5/6 misji po 2kk powinienem zrobić. Z tego co widzę wrota Alfa są w miarę proste, ale najpierw je muszę złożyć, a energie mam tylko z boxów (zostało chyba 14 części). Do 15 lvl'a, wbije 6 lvl PET'a później też jakoś pójdzie, na protokół do zbierania zbiorę bez problemu, ale to nadal nudna robota. Najchętniej już bym go wypuścił na zbieranie boxów, ale pewnie zanim to zrobię miną jakieś 2 tygodnie. Przydałaby się pomoc w misjach, ale przez miesiąc grania widziałem tylko jednego gracza, który był pomocny, reszta to jakieś pajace typu, polatamy se we 2 i pobijemy swoich., zobaczę w sumie jak mi bana na chat zdejmą, czy ktokolwiek by chciał pomóc.

Opublikowano

Został 1 lvl tylko do wbicia. Co do niego kupić oprócz Protokołu na boxy, żeby zbieranie było efektywne i ile mnie to wyniesie? Zauważyłem też, że niektóre PET'y strasznie szybko latają, a niektóre bardzo wolno, od czego to zależy?

Opublikowano

Został 1 lvl tylko do wbicia. Co do niego kupić oprócz Protokołu na boxy, żeby zbieranie było efektywne i ile mnie to wyniesie? Zauważyłem też, że niektóre PET'y strasznie szybko latają, a niektóre bardzo wolno, od czego to zależy?

Zależy do od prędkości twojego statku, tak mi sie wydaje :D

Opublikowano

Ok 8 wbity, mechanizm zbierania kupiony i jeden protokół +12%, ale zasięg tego zbierania to chyba jakiś żart. Bardziej wyobrażałem sobie, że stoję sobie na stacji bojowej, a PET sam mi lata po mapie. Powiedzmy, że może te z 4k uri na godzinę zbiorę, ale to jak z nim latam, bo inaczej nie idzie tego zbierać, czasem nie podlatuje do skrzynek, które sam widzę na mapie... Ile tych protokołów trzeba wrzucić, żeby on sam latał po tej mapie.

Opublikowano

Wiesz ja mysle ze lepiej najpierw w siebie zainwestować ... bo w peta idzie duzo urki... Mechanizmy + Odblokowywanie slotów ... najpierw w siebie inwestuj ;p jak bedziesz lepszy i szybciej bd robil wrota zarabial urke to wtedy idz w peta:p taka moja rada:d

2171114618649131505868.png

KLIKNIJ W OBRAZEK, i ZAGRAJ!

Opublikowano

oczywiście, że warto ten mały skubany bardzo dużo daje gdy już go ulepszysz tak 'fes' :D ale wpierw pomyśl nad rozwijaniem swojego konta w inny sposób.

KLIKNIESZ? <3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...