Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nada się obudowa?

Franio3321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ że nie jestem "ekspertem" od dziedziny składania komputerów, zaczerpnołem porad na forach o PC niestety obudowa

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-410-pure-black-at-x-ssd-bt-410-397103/ 

przedstawiona w zestawie jest niedostępna. Jako zamiennik może posłużyć obudowa

http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-czarna-matx-atx-okno-usb-3-0-605201/? 

Zmieszczą się wszystkie części płyta karta graf itd? 

Zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/dGyQFj/
Opublikowano

Z wejściem tego do obudowy raczej nie powinno być problemów z tego co zauważyłem, ale ciekawi mnie czy karta graficzna odpowiednio wejdzie na płytę ponieważ zajmuje 2 sloty i jest dosyć spora { wiadomo dobra rzecz musi trochę miejsca zajmować :p } ale czy ona nie zahaczy o coś to nie jestem pewien ale powinno być ok. Jakoś tam bardzo się nie znam ale coś niecoś wiem.

Całkiem możliwe że się mylę.

Ps. Fajny zestawik naprawdę fajny.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Obudowa jak najbardziej będzie ok, ale zestaw słabo dobrany. Płytka na b85, procek na 4590, karta na wersję od Asusa.

Tak btw. jak chcesz profesjonalnych porad to powinieneś takie tematy umieszczać w dziale komputery.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Pomyliłem działy, jeżeli ktoś chce coś dodać/ująć zapraszam - Zbliżają się święta a ja prezentu sobie nie wybrałem...

Co to wypowiedzi wyżej kompletnie nie rozumiem - likus twierdzi że zestaw dobry natomiast Nitex twierdzi że słabe dobranie, jeżeli ktoś ma zamienne części które będą tańsze (oczywiście nie kosztem spadku wydajności) lub nawet w tej samej cenie a lepsze, zapraszam do udzielania się w temacie.

Do moderacji:

Proszę o przeniesienie tematu do działu komputery.

Opublikowano

Pomyliłem działy, jeżeli ktoś chce coś dodać/ująć zapraszam - Zbliżają się święta a ja prezentu sobie nie wybrałem...

Co to wypowiedzi wyżej kompletnie nie rozumiem - likus twierdzi że zestaw dobry natomiast Nitex twierdzi że słabe dobranie, jeżeli ktoś ma zamienne części które będą tańsze (oczywiście nie kosztem spadku wydajności) lub nawet w tej samej cenie a lepsze, zapraszam do udzielania się w temacie.

Do moderacji:

Proszę o przeniesienie tematu do działu komputery.

Podałem Ci części na jakie masz zmienić, aktualnie Twój zestaw jest po prostu słabo opłacalny.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Tak jak pisałem jakoś bardzo się nie znam ale z tego co zrozumiałem z odpowiedzi @Nitex to jemu chyba chodzi o słabą kompatybilność {współpracę} sprzętów które wybrałeś i to może być fakt na tym się tak średnio znam. Myślę że tu znajdziesz dobrze dobrane części i odpowiedni opis: ccc

A tak z innej beczki to mój aktualny komp już trochę go mam jak go oceniasz @Nitex ?

CPU:Intel Core i3-3220
RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V 
GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit
HDD:Seagate 500GB SATA3
PSU: Corsair VS Series 450W 
Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST
CASE:SilentiumPC Brutus 410

Nie podawaj linków do innych for ;-)
334qlo8.jpg
Opublikowano

Tak jak pisałem jakoś bardzo się nie znam ale z tego co zrozumiałem z odpowiedzi @Nitex to jemu chyba chodzi o słabą kompatybilność {współpracę} sprzętów które wybrałeś i to może być fakt na tym się tak średnio znam. Myślę że tu znajdziesz dobrze dobrane części i odpowiedni opis: ccc

A tak z innej beczki to mój aktualny komp już trochę go mam jak go oceniasz @Nitex ?

CPU:Intel Core i3-3220
RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V 
GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit
HDD:Seagate 500GB SATA3
PSU: Corsair VS Series 450W 
Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST
CASE:SilentiumPC Brutus 410

Specem nie jestem ale widząc sam obrazek na morele http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7770-ghz-edition-1g-ddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-lite-11201-17-20g-536491/ sądzę że to nie jest karta najlepszych lotów, co do tematów na MPC dot. PC sprawdze i jak będę miał jakieś wątpliwości napiszę tutaj ;)

Opublikowano

Specem nie jestem ale widząc sam obrazek na morele http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7770-ghz-edition-1g-ddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-lite-11201-17-20g-536491/ sądzę że to nie jest karta najlepszych lotów, co do tematów na MPC dot. PC sprawdze i jak będę miał jakieś wątpliwości napiszę tutaj ;)

Znowu nie przesadzajmy, na tym sprzęcie komfortowo pogra w większość gier, także nowości.

KLIK!

Opublikowano

Dla mnie ta karta puki co starcza ale tak jak pisałem mam to już od około 2 może 3 lat a więc trochę już jest myślałem ostatnio nad zmianą na i5 i nad jakąś inną grafiką, ale dobra tu nie ja mam problem tylko założyciel tematu ja w jego temacie wypowiedziałem się tyle ile wiem. Więc może ktoś inny mu coś doradzi.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Wiesz co jeżeli ten zestaw który jak podejrzewam @Nitex złożył jest w polecanych na forum został przez wszystkich zaakceptowany i nikt nie ma do niego żadnych zastrzeżeń to możesz brać. Fajnie dobrane podzespoły i jak podejrzewam współpracują bez problemów a więc { powtórzę się } możesz brać.

334qlo8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...