Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak dźwięku

Małpa

Pytanie

Opublikowano

Hej!

Wrócił mi laptop z naprawy, bo klawiatura nie działała, teraz nie ma dźwięku (wcześniej był). Działa tylko jak podepnę słuchawki, bez nich ani rusz. 

2fqQbA7.png

Pokazuje mi, że gra i tańczy, ale ja nic nie słyszę :x

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainstaluj właściwe sterowniki ze strony producenta laptopa

realtekowe domyślne instalują tylko lamerzy ( serwisowi pewnie nei chciało się szukać )  czyli pierwsze lepsze jakie im wpadną w łapy... na dodatek sa praktycznie zawsze gówniane i w większości laptopów nie działają bo brak przełączenia na głośniki laptopa które robią firmowe sterowniki

p.s. masz HP albo Della ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zainstaluj właściwe sterowniki ze strony producenta laptopa

realtekowe domyślne instalują tylko lamerzy ( serwisowi pewnie nei chciało się szukać )  czyli pierwsze lepsze jakie im wpadną w łapy... na dodatek sa praktycznie zawsze gówniane i w większości laptopów nie działają bo brak przełączenia na głośniki laptopa które robią firmowe sterowniki

p.s. masz HP albo Della ?

Przepraszam cię, ale nie krytykuj programów np. REALTEK bo obażasz tym użytkowników którzy z nich korzystają, a pełne sterowniki są bardzo dobre sam z nich korzystam zamiast tego napisz że chodzi o serwis, bo to że instalują pierwsze lepsze to prawda i najczęściej są one też OKROJONE!

Hej!

Wrócił mi laptop z naprawy, bo klawiatura nie działała, teraz nie ma dźwięku (wcześniej był). Działa tylko jak podepnę słuchawki, bez nich ani rusz. 

463981418140456369478.png

Pokazuje mi, że gra i tańczy, ale ja nic nie słyszę :x

Tutaj masz tylko głośność i nic więcej nie dowiesz się czy komputer wogóle je wykrywa.

Odnajdź program REALTEK na pasku start (przy zegarze z godziną rozwiń pasek aby było wszystko widać a jak masz rozwinięty to szukaj) taki pomarańczowy głośnik. Jak nei ma poszukaj w panelu sterowania albo w start wszystkie programy. Jak nie ma to panie nie masz głównych sterowników dźwięku. Pobierz je będą się nazywać REALTEK HIGH DEFINITION (AUDIO albo MANAGER).

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

nie ma i nie istnieje coś takiego jak pełne sterowniki i jak widać nie masz pojęcia o elektronice i sterownikach do chipsetów zwłaszcza dźwiękowych 

Realtec HD Audio to KODEKI z uniwersalnym sterownikiem który może działać ale i wcale nie musi, to zależy to już tylko od systemu Windows i czy chipset jest kompatybilny z systemowymi sterownikami, czasem od directX czasem od niewiadomo czego

sterowniki działają tylko i wyłącznie na karcie której chipset będzie zgodny ze specyfikacją sterownika  i dopiero one umożliwiają działanie kodeków

do cholerki jasnej zakodujcie sobie w tej łepetynie tak prosta rzecz że kodeki  nie mają nic wspólnego ze sterownikami. kodeki działają na każdej karcie dźwiękowej ale bez sterowników ( kompatybilnych albo oryginalnych do chipsetu ) nie będzie dźwięku w systemie i żadem menedżer czy panel karty dźwiękowej Realteca nie spowoduje działania dźwięku mimo że będzie normalnie dźwięk

czyli jak napisałem , strona formowa laptopa i ściągnąć sobie sterowniki do tej karty dźwiękowej, opcjonalnie dowiedzieć sie jaki to chipset i ściągnąc sobie sterowniki do CHIPSETU a nie kodeki ! 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...