Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera - Jakie wybrać pliki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu tworzę serwer do Metina. Zależy mi aby serwer, które utworzę był czysty (czyt. nie z gotowych plików). Jedyne pliki jakie znalazłem to 34083 czyste. Niestety nie wiem jakiego clienta i skąd pobrać do tych plików :(

Znacie jakiś czysty client pod te pliki ? I czy są dostępne jakieś nowsze pliki serwerowe czyste ( nie muszą być polskie ) ?

Rekrut
Opublikowano

To takie pytanko przy okazji ? Większość serwerów zrobiona jest na plikach 34k czy 40k ? Bo już mi sie we łbie pierdoli jak patrze na te pliki :< Powinienem potem poszukać 40k plików czy 34k obsługują wszystkie nowe dodatki ?

Rekrut
Opublikowano

Może ktoś powiedzieć czy dobrze rozumiem ? Bo własnie szukając po internecie czym sie różnią pliki 34 k od 40k itd. natknąłem sie na wiadomośc o tym, że te wszystkie pliki 34k,40k etc mają ten sam source tylko osoba kompilujacą wybrała sobie numer dla swojej "paczki" a zawartość to już zależy tylko i wyłącznie od modów dodanych do tych plików ...

Opublikowano

To takie pytanko przy okazji ? Większość serwerów zrobiona jest na plikach 34k czy 40k ? Bo już mi sie we łbie pierdoli jak patrze na te pliki :< Powinienem potem poszukać 40k plików czy 34k obsługują wszystkie nowe dodatki ?

wiekszość jest na 34k i 2k89, 34k ma pety, alchemie, kostiumy itp. (btw. konwertujesz do txt)

weź terenzo, lub aliosa

alios ma 2089

terenzo 34k

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Jak na początek pliki terenzo są bardzo dobre i mają game 34k na którym możesz mieć aktualne nowości, 34k to nie jest source, game 40k ma sporo błędów i średnio Ci polecam już bardziej 34k lub 2089 które jest bardzo dobrze sprawdzone a jeżeli ogarniasz język C++ to jak najbardziej czyste source i skompiluj sobie game wtedy każdy błąd łatwo naprawić. Co do plików zawsze game możesz zmienić więc to nie problem. 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...