Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podstawy administracji TS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym użytkownikiem/administratorem TSa, którego testowo postawiłem na kompie i chciałem ogarnąć podstawy administrowania serwerem TSa.

Przejrzałem poradniki tu zawarte i przydały się lecz chciał bym aby ktoś w prosty sposób wytłumaczył mi zasadę działania opcji pod "advanced permissions".

4791143800_1418071295_thumb.jpg

1 to domyślam się..

2  czym różni się globalny od Wirtualnego ?

A przede wszystkim czy jest gdzieś opis dokładny uprawnień ?

Może jak by ktoś chciał i miał cierpliwość to zapraszam na mój ts - podpowiedzieć mi z grubsza o co chodzi ...

Pozdrawiam

wlprzemek.png

Opublikowano

Dzięki przyda się.

Nie mogę zrozumieć tylko tego

"Grand","Negate","Skip" ?

Wytlumaczcie to jakoś łopatologicznie :)

wlprzemek.png

Opublikowano

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Może na przykładzie tzn przy informacji serwera, co się stanie przy zaznaczonych wartościach ?

1 [wartość] zaznaczony ptaszek to możne grupa przeglądać info

2 [pomiń] ??

3 [negate] ??

4 [nadaj]  tu wartość ???

więc jest różnica gdy nie zaznaczę żganego ptaszka a tym jak bym zaznaczył pomiń ?

8159553400_1418153013_thumb.jpg

wlprzemek.png

Opublikowano

Jeśli chcesz to akurat robię ts od podstaw dla mpc. Jutro zabieram się za permissions bo ygląd już mam. Chce all na tip top teraz zrobić i go zautomatyzować. Jak chcesz napisz pw a ja Ci jutro podam dokladna godzineii wbijesz to Cie poucze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Jak zrobić aby przy ustawieniach Whisper wyciszało użytkowników na kanale aby słychać było osobę połączoną poprzez whispera na innym kanale tak jak to jest przy Voice ???

Teraz jest tak iż będąc na osobnych kanałach gdy do mnie np ktoś mówi dzięki whisperowi to wszystkich słyszę z taką samą siłą i nie wycisza użytkowników, jak to zmienić aby zasada działania była taka jak z Voisem na kanale???

wlprzemek.png

Opublikowano

Nie rozumiemy się, na kanale działa wszystko prawidłowo a mi chodzi o sytuacje gdzie na dwóch kanałach są np po 4 osoby i po jednej z nich łączy Whisper ale gdy jedna z nich mówi do drugiej to nie wycisza mówiących na tym samym kanale i wszyscy się przekrzykują w tym momencie jak mówi klient z Whispera

wlprzemek.png

Opublikowano

Tak, zrozumiałem to dobrze, tak to działa, jeżeli bd np, kanał A i kanał B a na tych kanałach po 2 userów i np, user z kanału A będzie mówił po przez whisper do kanału B, to wyciszy userów, którzy słyszą tą osobę oraz mówią w tym samym momencie.

Opublikowano

Hmm tylko mi chodzi o odwrotność jak dobrze rozumiem bo chciał bym aby jak do mnie mówi koleś z innego kanału to u mnie w tym czasie wycisza tych co rozmawiają na moim kanale :D

wlprzemek.png

Opublikowano

Też tak podejrzewałem lecz to niestety nie działa, działa to tylko na kanale jeżeli jesteśmy tym samym tak jak Voice

I jeszcze zapytam czy różni się opcja Główny Mówca od Voice ?

wlprzemek.png

Opublikowano

Weź używaj angielskich nazwa, bo tak to nie ogarniam o co chodzi. xD

W przypadku priority speakera dzieje się tak, że gdy on mówi innych wycisza.

Voice daje samo prawo do mówienia, że tak powiem. :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...