Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała sieć wifi

wasylief

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę w domu stworzyć sobie małą sieć wifi mam komputer stacjonarny. Nie mam o tym zbyt dużo pojęcia i dlatego tu piszę o pomoc. Mam internet z gniazda telefonicznego, czyli standardowe z Orange. Teraz pytanie jaki router muszę kupić aby wszystko śmigało tak do 100zł? Drugie pytanie czy jeśli będę miał już ten dobry router to czy będzie on potrzebował połączenia z komputerem za pomocą kabla (do portu WAN?) czy wystarczy, że router będzie podłączony z gniazdem telefonicznym i przy komputerze będzie adapter Wifi?

Opublikowano

Co do pierwszego pytania. Nie wiem czy za 100zł coś dobrego kupisz :s Ale nie wypowiadam się, bo cenami routerów już dawno się nie interesuję.

2.Jeśli dobrze zrozumiałem, to wystarczy Ci router z wbudowanym Access pointem ( innymi słowy router z WiFi). No i chyba nic więcej. Kabel telefoniczny do portu WAN w routerze i śmiga. I oczywiście karta wifi w kompie, jesli nie masz.

Opublikowano

Chodzi Ci o takie podlączane urządzenie (np. Tp-link) przez usb? Bo jesli tak, to ja mam tak samo i działa ale musisz miec oczywiscie sterownki zainstalowane do tego adaptera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...