Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o ocenę mojego sprzętu; czy dam radę streamować?

MalutkiKryszo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIEMANKO! ;)

Wczoraj zamówiłem sprzęt w sklepie morele.com, dokładniej całego PC'a na części. Wydałem na niego 2300zł + koszt systemu Windows 7. Przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła, ale już teraz chciałbym się was zapytać o bardzo ważną sprawę. Czy waszym zdaniem mój PC da radę streamować grę League of Legends na najwyższych detalach, z duża ilością fps' ów na tym sprzęcie? Oczywiście w czasie streamowania na komputerze oprócz gry będą włączone takie programy jak Spotify (żeby leciałą muzyka w tle). No i sam OBS. Chodzi mi o to, czy ten sprzęt, który zaraz podam utrzyma te wszystkie rzeczy naraz tak, żeby gra się nie zacinała. Rozumiem, że wszystko zależy też od mojej prędkości internetu. Ale to akurat mam w miarę dobre, wiec nie musze się o to martwić. Internecik śmiga, zarówno download jak upload. Ale przechodząć do rzeczy... Sprzęt, który zamówiłem:

Procesor: -Intel Core i5-4460, 3.20GHz w wersji BOX,

Płyta główna: -ASRock H81M,

Grafika: -MSI R9 270X Gaming,

RAM: -8GB Crucial 1600MHz CL8

Dysk: -Seagate Barracuda 500GB lub WD Blue 1TB (zapomniałem co zamówiłem xD)

Zasilacz: -Fortron 460-60 HCN 460W

Przy okazji pytanko czy na tym sprzęcie dałbym radę nagrywać też gry takie jak np. Lol, CS:GO programem Action na w miarę dobrych detalach i z dużą ilością FPS? :)

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Puki nie spróbujesz to się nie dowiesz. Dla mnie CS GO pójdzie na pierwszym lepszym ziemniaku.

Karta niby tania ale na to co widziałem jest dobrej jakości.

Lola dla mnie będziesz Streamował nawet bez problemu. Zależy teraz tylko od internetu.

Opublikowano

Powinno ujść a w najgorszym przypadku zmienisz ustawienia graficzne gier na mniejsze.

Ale potrzebujesz jeszcze dobrego internetu czyli conajmniej 2 MB/S Wysyłu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...