Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zacząć

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś pobrałem Nostale i mam parę pytań . 

1. Jaką Klase najlepiej wybrać ( jakie skile pakować ) ?

2. Jak tu zarobić ?

3. Mogę mieć innego zwierzaka ?

4. W tej grze można coś ugrać nie wydając kasy ?

Opublikowano

1. Jeżeli 1 raz grasz to łucznik ;>

2.Resell/eventy/rajdy glacowe.

3.Tak.

4. Da sie.. kolega powyżej widocznie ma problem z zarobkiem i nie wie ze są różne metody na osiągnięcie "wszystkiego"

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

1. Wszystkie klasy równie dobre, sam wybierz. A skili na normie za dużo nie kupuj.

2. BB, eventy, resell, różne dropy itp.

3. Tak

4. Tak

giphy.gif

Opublikowano

1. Jeżeli 1 raz grasz to łucznik ;>

2.Resell/eventy/rajdy glacowe.

3.Tak.

4. Da sie.. kolega powyżej widocznie ma problem z zarobkiem i nie wie ze są różne metody na osiągnięcie "wszystkiego"

Nie chce mi się chodzic rajdy czy dropic piorek skoro mogę kupić golda za 100zł i być ustawiony

Sorry ta gra to pay 2 win

­

Opublikowano

1. Jaką Klase najlepiej wybrać ( jakie skile pakować ) ? 

2. Jak tu zarobić ?

1. Na starcie eliminujecie pozostałe klasy, co dla mnie jest totalną głupotą. 

Łucznik - Według mnie najlepsza klasa, lecz najdroższa spośród trzech dostępnych. 

Mag - Najtańsza i równie dobra co łucznik klasa, lecz aby dobrze nią grać, trzeba opanować pewne techniki. Po prostu trudna klasa. 

Miecznik - Ta klasa nie jest zła pod względem cen, ale również trzeba opanować pewne techniki jako tank. 

2. Niedługo zacznie się event świąteczny i będzie można na nim bardzo owocnie zarobić. Ressel to kupowanie taniej i sprzedawanie drożej :) Rajdy glacowe to rajdy na mapie Glacernon dla gildii, tutaj rodziny. Ogień, woda, światło, mrok. Oczywiście jako zarobek polecam piórka, ale to na wyższym lvl. 

3. Na początku jest tutorial jak je zdobywać. Zwykłe potwory chodzące po mapach, jeśli znaczek na to wskazuje, możesz złapać, jeśli masz 1 lub więcej poziomów większych od niego. Są też pety eventowe i te dostępne w IS. 

4. Ta gra wymaga czasu, a Item Shop powoduje tylko o wiele szybsze zdobycie golda. Jeśli ogarniesz grę i będziesz brał ją na poważnie, dużo osiągniesz.

Opublikowano

Nie chce mi się chodzic rajdy czy dropic piorek skoro mogę kupić golda za 100zł i być ustawiony

Sorry ta gra to pay 2 win

Kupienie golda nie jest P2W tylko jest kupieniem golda na Allegro. Golda nie sprzedaje ci GF :D

Opublikowano

Kupienie golda nie jest P2W tylko jest kupieniem golda na Allegro. Golda nie sprzedaje ci GF :D

To co sadzisz o petach z nm, też je da się w grze zdobyć? Zwoje? Wszystko jest z nm, dzieki nm jest DUŻO ŁATWIEJ coś osiągnąć niż bez, bez wydania kasy na tą grę nie osiagnie sie nic w porównaniu do osoby co kupi nawet golda na allegro za tę 50zł czy 20 (ok. 18 kk)

­

Opublikowano

Nie załadowalem nic w tą gre i wyszedłem z 80lvl'em, spk'ami+13 i 3 krzakami normami bez twojego isu wiec? jesli nie potrafi zarabiac to nie pisz komus ze sie nie da ;)

btw. wyeliminowalem te klasy poniewaz nie na kazdym serwerze "mag" jest najtanszy... np na enigmie maga i woja trudniej utrzymac niz luka ;>

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Na początku nie,  mag jak i wojownik są tanie pod względem eq na początek, do 63lvl. Prawda, później trudno znaleźć przedmioty dla maga i wojownika, bo po prostu co raz rzadko ludzie własnie ich wybierają :)

Opublikowano

To co sadzisz o petach z nm, też je da się w grze zdobyć? Zwoje? Wszystko jest z nm, dzieki nm jest DUŻO ŁATWIEJ coś osiągnąć niż bez, bez wydania kasy na tą grę nie osiagnie sie nic w porównaniu do osoby co kupi nawet golda na allegro za tę 50zł czy 20 (ok. 18 kk)

Jeśli wiesz jak grać nie musisz nic wydawać, nie tak dawno zrobiłem postać na Finesi i mam Woodie 40% (ją kupiłem akurat za kasę, którą miałem z S2 po przez wymianę), Varika 50%, Poska, Dywanik i 12kk w kieszeni w dodatku postać ma 56lvl.

Opublikowano

Jeśli wiesz jak grać nie musisz nic wydawać, nie tak dawno zrobiłem postać na Finesi i mam Woodie 40% (ją kupiłem akurat za kasę, którą miałem z S2 po przez wymianę), Varika 50%, Poska, Dywanik i 12kk w kieszeni w dodatku postać ma 56lvl.

myslisz ze taki newbie bedzie wiedzial o co chodzi z reselem? to jedyny sensowny sposob zarobku w tej zniszczonej grze przez nm

no, ile jeszcze za wymiane masz? bo cos nie sadze bys tylko wr mial, ale mnie to guwno obchodzi, gra jest p2w, powie ci to wiekszosc graczy nt

­

Opublikowano

myslisz ze taki newbie bedzie wiedzial o co chodzi z reselem? to jedyny sensowny sposob zarobku w tej zniszczonej grze przez nm

no, ile jeszcze za wymiane masz? bo cos nie sadze bys tylko wr mial, ale mnie to guwno obchodzi, gra jest p2w, powie ci to wiekszosc graczy nt

Nigdy nie resellowałem, nie potrafię i z wymiany miałem tylko wróżko bo ją tylko chciałem. Nie wiem po co ciągniesz temat jeśli nie masz bladego pojęcia o NT. Ok przyznam pod względem Scrolli eq i sp jest P2W (można je kupić od innych graczy ale i tak jedyny sposób by je zdobyć to NM) ale reszta wcale nie jest P2W. 

Opublikowano

Nigdy nie resellowałem, nie potrafię i z wymiany miałem tylko wróżko bo ją tylko chciałem. Nie wiem po co ciągniesz temat jeśli nie masz bladego pojęcia o NT. Ok przyznam pod względem Scrolli eq i sp jest P2W (można je kupić od innych graczy ale i tak jedyny sposób by je zdobyć to NM) ale od  wszystkim innym nie.

eq? no zwoje skad sa? pety? no chyba mi nie powesz ze takie fibi jest dobre, ile to jest grinfu golda?

jakis jeszcze argument? bo poki co wmawiasz mi "jesli jestes doswiadczony to poradzisz sobie" a mowimy o newbie

­

Opublikowano

eq? no zwoje skad sa? pety? no chyba mi nie powesz ze takie fibi jest dobre, ile to jest grinfu golda?

jakis jeszcze argument? bo poki co wmawiasz mi "jesli jestes doswiadczony to poradzisz sobie" a mowimy o newbie

Napisałem, że pod względem Scrolli eq i sp gra jest P2W, czytaj ze zrozumieniem. Co do petów z eventów możesz dostać zacne pety, Serafin (nadal nie mogę se wybaczyć jego sprzedaży) jest super tankiem, Dynia PD ma świetny DMG, Navy daje buffa i wcale nie tak słabego i wszystkie te pety są z Eventów. 

Opublikowano

Tak, jeśli chodzi o scrolle eq i sp gra stawia graczy nie płacących na straconej pozycji, ale mimo wszystko zamiana skrzyń na losowe zmniejszyła P2W według mnie.

Opublikowano

Witam , dziś pobrałem Nostale i mam parę pytań . 

1. Jaką Klase najlepiej wybrać ( jakie skile pakować ) ?

2. Jak tu zarobić ?

1.Na początek radzę Ci Maga. Skille - Kula ognista (ulepszony na wybuch),aura regeneracji (ulepszony),spadający głaz,słup ognia (ulepszony),wchłanianie (zamiana pz na mp,ulepszony) + radzę wróżkę ognia.

2.Przeczytaj całe tematy - http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board218-pytania-i-wskaz%C3%B3wki/board71-archiwum/board329-inne/92356-unikalne-sposoby-na-zarobek/

http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board218-pytania-i-wskaz%C3%B3wki/board71-archiwum/board329-inne/42335-zarobek/

3.Zwierzaki można schwytać,jeśli masz o 1 lvl większy od niego i jest pokazana sakiewka t6n6xsszjah0.png

Następnie zwierzak musi posiadać mniej więcej 50% 8isv6sg94bh7.gifJeśli próba się nie uda,próbuj dalej :D

4.Da się (wróć do odpowiedzi z numerkiem "2" i za pomocą tych sposób możesz spokojnie ogarnąć nie wydając kasy reallnej).

Mam nadzieję,że pomogłem ;)

Opublikowano

ekhm ja zauwazylem ze ludzie coraz czesciej wybieraja klase maga lub woja.

udane sp5 i 6 zmienily grywalnosc z wiekszosci lucznikow na bardziej podzielony wybor klasy. ;p

Opublikowano

Jak przywołać peta ;d ? bo odesłałem go i teraz nie wiem jak go przywołać . Dajmy że zacznę gre magiem to w jakie skille pakować itp ?

Opublikowano

Żeby przyzwać peta musisz wejść do minilandu swojego i tam on siedzi razem z innymi złapanymi petami, klikasz na niego i wybierasz opcję towarzysz. Na magu weź skille tornado, słup ognia, ognista kula czy jakoś tak i lodowy pocisk. Do 36 spokojnie wystarczą, a na 36 będziesz miał już sp. 

Opublikowano

SP ? a jak wejść do minilandu ;p ? sora za takie głupie pytania ale jestem nowy ;d

''Karta specjalisty'' daje Ci nowe skille, zmienia wygląd itp. ;d

Do minilandu klikając x2 razy na dzwonek powrotu do ml, albo w nosville tam koło kurczaków masz wejście :D

giphy.gif

Opublikowano

A takie pytanie , jest jakiś klawisz czy coś który powoduje zbieranie itemow z ziemi ? bo klikanie na nie denerwuje mnie już ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...