Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry, a nie drogi procesor do komputera.

1921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko macie polecić jakiegoś intela do komputera ? z rozsądną ceną, aby nie przepłacić :) Gdybyście mogli prześlijcie jakieś dobre aukcje z stron typu allegro, na priv :)

PS. Czy karta GeForge GT 430 1GB wyrabiała by przy grach typu far cry 4 przynajmniej na minimalnych?

1921.png

Opublikowano

Sprecyzuj budżet, podaj resztę sprzętu.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Może tak z 500 złotych to mogę dać, podawajcie też dobre karty graficzne, no ale ok już podaję resztę.

Procesor : Intel Pentium ® Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz

Ram : 3,00GB

System : win7 64bit

coś jeszcze podać?

1921.png

Opublikowano

Nie wiesz nawet, jakie ma MOBO, a podajesz Xeony. Poza tym jest pod LGA771, nie 775. 

Ten RAM ma opis aukcji, więc pewnie jest gdzieś na allegro i zakończy się na 130-140zł. 

Poza tym 7950 i stary Xenek ? 

500zł już brzmi rozsądnie. Napisz, jaki masz aktualnie zasilacz, dysk (czy jest pod S-ATA?). 

Opublikowano

Nie wiesz nawet, jakie ma MOBO, a podajesz Xeony. Poza tym jest pod LGA771, nie 775.

Ten RAM ma opis aukcji, więc pewnie jest gdzieś na allegro i zakończy się na 130-140zł.

Poza tym 7950 i stary Xenek ?

500zł już brzmi rozsądnie. Napisz, jaki masz aktualnie zasilacz, dysk (czy jest pod S-ATA?).

Co do mobo jest mod na xeony pod lga 771 by działy na mobo lga 775 więc to nie problem

Co do karty hd 7870 to chyba Max dla tego xeona, z tym się zgodzę

Ale to i tak najsesowniejsze rozwiązanie w tym budżecie

Podaj model płyty bo nie każdy chipset obsługuje każdego xeona

­

Opublikowano

Panowie taki jest problem, że ja u mnie żadnego zasilacza nie widzę, a komputer chodzi xD

1921.png

Opublikowano

Panowie taki jest problem, że ja u mnie żadnego zasilacza nie widzę, a komputer chodzi xD

Kabla zasilającego z gniazdka nie przypinasz chyba do płyty głównej, mhm ?  ;)

Odkręć boczny panel i znajdź nazwę firmy oraz model na naklejce. 

Opublikowano

Szkoda żeby bez zasilacza "chodził"

Odkręć bok obudowy i szukaj skrzynki z której wychodzie duża ilość kabli. To jest zasilacz.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...