Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Półrocze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,mam do was pytanie.Jesli będę miał jedną jedynke długopisem na półrocze (chemia) to oznacza że już na pewno nie zdam? Czy moge normalnie zaczac pracowac i normalnie zdac bez poprawki w 2 semestrze? Licze na pomoc błagam was.

Opublikowano

Dokładnie jak napisał kwiatmix, będziesz musiał zaliczyć pierwszy semestr prawdopodobnie do lutego a w miedzyczasie uczyć się do bieżących kartkówek/sprawdzianów, także lepiej spręż tyłek i powalcz o tą dwójkę.

Opublikowano

Będziesz mógł napisać sprawdzian z pierwszego semestru.   jak masz oceny przykładowe 

1 , 1 , 2 , 1  = 1  będziesz musiał mieć przynajmniej tróje , przykładowo 1 , 1 , 2 , 1 , 3 = 2

Opublikowano

ogólnie to tak :) bo liczy się końcowa ocena. Tylko że semestry są później sumowane na koniec, czyli jak będziesz miał  2 na drugi semestr a z pierwszego 1 to siedzisz. Więc lepiej popraw pierwszy albo miej na drugi semestr minimum 3, więc dobrze ci powiedzieli, musisz się poprawić :)

Opublikowano

Tak musisz mieć 3 na drugi to zdasz :) ogólnie oficjalnie jak się zawala pierwszy semestr to się go później poprawia. 

Ale jak napisałeś z ta jedynką zdasz tylko drugi semestr miej 3

Opublikowano

Są dwie opcje.

Zaliczasz pierwszy semestr lub uczysz się w drugim na 3 ;)

Zależy jaki macie system w szkole.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

System jest ten sam nie ma lepszego albo gorszego, tak jest wszędzie, nie może być w każdej szkole inaczej.

Zaskoczę Cię, jest inaczej, a przynajmniej w mojej, otóż jeśli nie zdasz 1szego semestru, od razu dostajesz ołówkiem na samym POCZĄTKU drugiego semestru banie na koniec, także... :P

Lepiej spytaj się nauczyciela bo nigdy nic nie wiadomo, to ewt. powie Ci co masz poprawić i tyle ;)

Opublikowano

To że jest wystawiana ocena na drugie półrocze ołówkiem to tylko planowanie z góry, bo zawsze tą ocenę możesz poprawić.

Wiadomo że nauczyciel widzi też jak ktoś się uczy i skoro miał pałę w pierwszym semestrze to nie wstawi mu ołówkiem szóstki w drugim.

To tylko planowane wyniki które zawsze mogą się zmienić. Ale tak czy tak jak masz jedynkę z pierwszego półrocza to musisz mieć w drugim na koniec tróje żeby zdać, zapytaj się sam w szkole a się przekonasz. Ogólnie nauczyciele są tego zdania że uczeń ma poprawić tą ocenę z pierwszego semestru.

Opublikowano

U mnie wygląda to tak. Nie musisz zaliczać pierwszego semestru, ale w drugim musisz mieć same pozytywne oceny, gdzie wychodzi gładka 2. Moim zdaniem lepiej tak czy siak próbować coś poprawiać, ponieważ nauczycielka/nauczyciel widzi że się starasz, ale nie wychodzi.

Opublikowano

To że jest wystawiana ocena na drugie półrocze ołówkiem to tylko planowanie z góry, bo zawsze tą ocenę możesz poprawić.

Wiadomo że nauczyciel widzi też jak ktoś się uczy i skoro miał pałę w pierwszym semestrze to nie wstawi mu ołówkiem szóstki w drugim.

To tylko planowane wyniki które zawsze mogą się zmienić. Ale tak czy tak jak masz jedynkę z pierwszego półrocza to musisz mieć w drugim na koniec tróje żeby zdać, zapytaj się sam w szkole a się przekonasz. Ogólnie nauczyciele są tego zdania że uczeń ma poprawić tą ocenę z pierwszego semestru.

Mówię Ci jak u mnie jest, a Ty piszesz co innego -___-

U mnie w szkole było, jest i będzie tak, że jeśli nie zdasz 1szego semestru, to możesz nawet mieć same 6stki w drugim wygrać k***a olimpiadę międzynarodową, czy ki c**j, ale nauczyciele są tacy, że Ci nie dadzą 2ji, chyba, że jesteś w ostatniej klasie to Ci dadzą... żebyś spierdalał... Ewt. jak masz banie tylko z jednego przedmiotu na semestr, to nakurwiasz cyrograf z diabłem(czyt. nauczycielem)jeśli masz pozytywne oceny w drugim, że zobowiązujesz się do nadrobienia zaległości i będziesz miał z*******e oceny w następnej klasie... Zależy to tylko i wyłącznie od nauczyciela. U każdego jest inaczej i tyle...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...