Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2,5k komp

orcit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje kompa do 2,5k 

Fajne by było żeby

bf3 4

cod bo1,2 mw 2 3 i inne częsc

chodziły na wysokich lub średnich

Nie potrzebuje dysku i nagrywarki

Najlepiej żeby wszystko było okablowane

a i czasami karty graficzne nie maja vga więc przejsciowka by była chyba potrzebna

wolałbym ograniczyc budżet

ale dodajcie lepsze chłodzenie do procka bo boxowe to smieci :D

A i można by było troche odchudzić wydatek?

mam starką kostke ram 2 gb wiec dokupic 4gb i by 6 starczyło chyba.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/rPxg1r/  zestaw za 2300.

jeśli chcesz, możesz zamienić na wydajniejszą r9 280x http://www.morele.net/karta-graficzna-club-3d-r9-280x-royal-queen-3gb-gddr5-1000-6000-2xmdp-hdmi-dvi-i-cgax-r928x7-617967/

jeśli nie, to kartę graf zostawić tą, zmienić obudowę na zalman z3 plus/ bez plus

lub wziąć dodatkową kość 4 gb ramu = razem byś miał 8. = wtedy bierzesz te http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

a good ramy usuwasz

sprawdź, czy kości które masz są ddr 3, jeśli tak, to ok, jeśli nie, to 4 gb możesz zakupić np za 4 miesiące :)

te gry co podałeś spokojnie pójdą na ultra ( ew do bf 4 nie wiem, ale myślę, że również da radę na spokojnie )

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

ale z karta r9 280x czy z tą pierwszą ?

te gry co podałeś spokojnie pójdą na ultra ( ew do bf 4 nie wiem, ale myślę, że również da radę na spokojnie )

a i będzie przy montażu wszystkie okablowanie pasty nałozone?

Opublikowano

ale z karta r9 280x czy z tą pierwszą ?

a i będzie przy montażu wszystkie okablowanie pasty nałozone?

weź zestaw od skurczyBIG'a, bo jest karta graficzna r9 280x, która jest jednak lepsza niż GTX 760 no i ma chłodzenie od MSI.

A ram dokupisz później. Lepiej teraz lepszą kartę graf, niż wziąć np gtx 760 i 8 gb ramu.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

A jak zamówię kompa +zmontowanie wszystkiego+zmontowanie dodatkowego chłodzenia

to wszystko będzie ?

Kable

pasta

itp?

A i jaka by była róznica fpsów np bf3 ultra

r9 280x . gtx760

i jest r9 trochę zadroga;/

wolałbym żeby odrazu było wejście vag bo nie chcę się męczyć z przejściówkami

Zestaw skurczybiga jest dobry tylko że z dostawą montażem komponentoów dodatkowym chlodzenie fera 2  i zamontowaniem jego to koszt około 2670zł

więć trochęza dużo

Opublikowano

Jakie usługi trzeba wziąść żeby było wszystko zamontowane + dodatkowe chłodzenie dodane

a i samemu trzeba pastę kupować i nakładać czy sami to zrobią? tego nie wiem ale jakie usługi powinny być

Chciałbym ten zestaw skuczybiga + chłodzenie fera 2 +nałozenie pasty pod procesor +montaż wszystkiego.

Nie wiem jakie usługi dac na morele więc chciałbym to odrazu w koszyku 

Proszę o zrobienie i dziękuje.

edit:

zdublowałem ;/ przepraszam 

Opublikowano

Jakie usługi trzeba wziąść żeby było wszystko zamontowane + dodatkowe chłodzenie dodane

a i samemu trzeba pastę kupować i nakładać czy sami to zrobią? tego nie wiem ale jakie usługi powinny być

Chciałbym ten zestaw skuczybiga + chłodzenie fera 2 +nałozenie pasty pod procesor +montaż wszystkiego.

Nie wiem jakie usługi dac na morele więc chciałbym to odrazu w koszyku 

Proszę o zrobienie i dziękuje.

edit:

zdublowałem ;/ przepraszam 

Wpisujesz kod rabatowy, który działa powyżej zamówienia 1500 zł i masz wysyłke za darmo, a złożenie komputera za 1 zł. Nie wiem jak inne chlodzenia, ale boxowe posiada już nałożona paste.

Opublikowano

Jaka karta by była dobra do 1000zł dobrej wydajności ? podobna do r9 280x

dobrze by było żeby była cicha i się nie przegrzewała

Opublikowano

Dajesz wszystkie podzespoły oprócz karty graficznej i wybierasz montaż i wpisujesz kod. 

Zamawiasz kartę graficzną z Allegro:

http://allegro.pl/msi-radeon-r9-280x-3gb-ddr5-pci-e-384bit-dvi-hdmi-i4836314101.html

Kartę będziesz musiał sam zamontować ale myślę że lepiej kupić prawie za 900 zł niż identyczną tylko zmontowaną za 1200. Nie kupuj chłodzenia to co podałem jest wystarczające, pastę oni sami nałożą, nie musisz kupować.

Procesor i7 4790k

Grafika MSI GTX 970

Płyta głowna MSI Z97 Gaming 5

Opublikowano

wolałbym na morele :/ może być trochę słabsza bo ja z montowaniem jestem kiepski

i czemu bez chłodzenia .boxowe to trochę lipne ,,podstawka pod kubek :D,, tak słyszałem

Opublikowano

Nie warto kupować karty za ponad 300 zł droższej tylko dlatego, że ją montują. Tu masz filmik jak zamontować jeśli sobie nie poradzisz poproś o pomoc jakiegoś znajomego.

https://www.youtube.com/watch?v=HYp5Vb56BaA

Do tego zestawu wystarczy takie chłodzenie.

Procesor i7 4790k

Grafika MSI GTX 970

Płyta głowna MSI Z97 Gaming 5

Opublikowano

Chodzi o to że nie chcę się bawić w montowanie i kupowanie z kilku stron produktów.

Wole troszkę słabszą kartę od tej r9 280x ,ale żeby były na morele i do 1050zł z montażem .

Opublikowano

jak nie umiesz montowac karty to idzesz do lokalnego salonu informatycznego i prosisz o montaż może 50-100 zł takie cos 

Opublikowano

Od Asusa bierz, ciche i chłodne.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...