Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak?

LuKi504

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się dobrze uczyc i systematycznie odrabiać lekcje ladnie pisac itp. Mimo ze gram duzo na komputerze?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Albo to, albo to. Nie ma w życiu tak łatwo. xD

Chyba że jesteś jakimś superinteligentym dzieciakiem lub masz superpamięć fotograficzną, to wtedy ok.

Ewentualnie możesz zrezygnować ze snu.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie można się dobrze uczyć od tak. Na to potrzeba czasu. Przede wszystkim dobrze jest uważać na lekcjach, zwykle dużo się z nich wynosi. Jeżeli ja mam się uczyć czegoś konkretnego, na jakiś sprawdzian czy coś, to odstawiam wszystkie gry i mam przed sobą tylko Facebooka (najczęściej znajomi wtedy też się uczą). A wszystko inne wyłączam, bo wtedy nie kusi aż tak bardzo :) .
Dobrze jest też przypomnieć sobie jakiś tam materiał już po sprawdzianie czy czymś innym, wtedy ponoć zapamiętujesz to o 70% bardziej efektywnie :) .

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

A ile bede mial czasu na gry?

Tak jak @Ariness napisał, nie można mieć wszystkiego. Jeżeli masz się czegoś nauczyć, to się uczysz i nie myślisz o grze, dopóki się nie nauczysz. Jeżeli jest taki dzień, kiedy nie musisz się specjalnie uczyć, to automatycznie masz więcej czasu na granie. Oczywiście, jeżeli uczysz się z dnia na dzień :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Po temacie stwierdzam że jesteś w gimbie gdzie można jechać spokojnie na 3/4 bez nauki tylko z samych lekcji w tech/lo już tak łatwo nie ma czasem nie będzie czasu na grę albo wyjście z znajomymi bo tu projekt na rysunek(tech. Budowlane) techniczny tutaj rysunek z projektowania tutaj sprawdzian z matmy i jeszcze książkę z polskiego przeczytać :/

Opublikowano

Do której klasy chodzisz w ogóle? Bo moim zdaniem plan pracy w gimnazjum i liceum dużo się od siebie różni.

Opublikowano

A ile bede mial czasu na gry?

Głupie pytanie.. Skąd mamy wiedzieć w ciągu ilu godzin, dni zapamiętasz materiał, którego się uczyłeś na choćby kartkówkę? Usiądź i się ucz zamiast zadawać głupie pytania. 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

W sumie ciężko na Twoje pytanie odpowiedzieć ;d

Ale tak na prawdę to wystarczy słuchanie ze zrozumieniem na lekcji następnie można raz powtórzyć w domu, a na koniec przed lekcją i powinno wystarczyć.

Ja osobiście w 2 gimbazie poświęcam 20-30min na lekcje czasami w ogóle ;d A co roku i tak mam pasek na świadectwie :P

Zawsze pamiętaj żeby z nauczycielem mieć jak najlepsze stosunki czyli być na każde zawołanie itd. mówiąc w skrócie podlizuj się tak żeby tego nie zauważyła :D

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Nie stawiaj komputera na pierwszym miejscu, powinieneś bardziej nastawić się na naukę a resztę czasu na gry.

Bo widać jesteś bardziej tym przejęty ile ci zostanie na grę niż na naukę a to błąd, powinieneś myśleć odwrotnie.

A z czasem ci się to zwróci jak już będziesz bardziej pewny i dobrze się uczył możesz więcej czasu sobie poświęcić na granie.

Więc jak napisałem nigdy nie patrz na komputer.

Opublikowano

Jak nie teraz to później. Tylko im później tym bardziej żałować będziesz. Jak zawalasz w gimnazjum to w liceum/technikum będziesz miał spore problemy z choćby matematyką :)

Jak "załapiesz dystans" do komputera i nie będziesz miał co robić to uwierz mi, że sam weźmiesz zeszyt/książkę i zaczniesz się uczyć. Wiem to z doświadczenia :P

Opublikowano

Po szkole sobie graj na komputerze (taki mały odpoczynek) a od 20 do 21:30 zacznij się uczyć i odrabiać lekcje potem grzecznie spać.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Raczej materiał lepiej być na bieżąco, odrobić lekcje po szkole, pouczyć się i mieć święty spokój na resztę czasu, tak zawszę się nie chce później zabierać za naukę.

Opublikowano

Wszyscy mówią że nie da się grać i uczyć ,a to gówno prawda.

Przez całe gimnazjum z ręką na sercu uczyłem się może do 2/3 sprawdzianów, wszystko co umiałem to wynosiłem z lekcji , a przy kompie spędzałem po 4 godzinny dziennie.Sam test gimnazjalny napisałem najgorzej z matmy na 63%.

W szkole średniej kończy się dobre , ale tak czy siak jak słuchasz na lekcji to na 3 z każdego przedmiotu musisz potrafić czy chcesz czy nie.

Ogólnie nie jestem fanem ściąg , ale jeżeli chodzi o przedmioty które nie przydadzą Ci się w przyszłości dajmy na to że jestem mat-fiz to np na biologię możesz robić sobie ściągi inaczej rzecz ma się do fizyki to radzę się wtedy uczyć bo co to za fizyk który przez całą średnią szkołę rył wszystko z kartki.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...