Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Otoz wgrałem kilka diffów do Game terenzo zamieniłem pózniej z oryginalem i tu zaczynaja sie problemy :O Otoz nadalem chmod 770 i zresetowalem maszyne lecz teraz nie uruchamiają się ch1 itp pisze przy nich np: auth [game] gdy sprawdzam komenda ps.

IDcncno.png

Opublikowano

Nadawaj prawa roota 0777 podaj sysser channelu 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

nie może połączyć z portem 15000 od bazy danych spróbuj go zmienić na inny

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

Miałem taki sam problem pobierz sobie game 34083 z neta i sobie podmien nie zapomnij o CHMOD 777 i będzie Ci działać serw a potem jak będziesz wgrywal diffy to po 1 diffie bo jak wgrasz kilkanaście diffow naraz to Ci padną channele i nic Ci nie będzie dzialac i zwróć uwagę jakie diffy wgrywasz bo niektóre mogą wywalić Ci serva xD Jak pomoglem daj like i sory za te błędy ortograficzne ale pisałem z tela.

Opublikowano

Miałem taki sam problem pobierz sobie game 34083 z neta i sobie podmien nie zapomnij o CHMOD 777 i będzie Ci działać serw a potem jak będziesz wgrywal diffy to po 1 diffie bo jak wgrasz kilkanaście diffow naraz to Ci padną channele i nic Ci nie będzie dzialac i zwróć uwagę jakie diffy wgrywasz bo niektóre mogą wywalić Ci serva xD Jak pomoglem daj like i sory za te błędy ortograficzne ale pisałem z tela.

Nie pomogło dalej mi wywala to samo.

IDcncno.png

Opublikowano

Niemożliwe usuń stare game całkowicie i wgraj nowe 34083 nadaj CHMOD 777 i wpisz w maszynie reboot

Opublikowano

Niemożliwe usuń stare game całkowicie i wgraj nowe 34083 nadaj CHMOD 777 i wpisz w maszynie reboot

Usunąłem, wkleiłem nowe nadałem chmod 777 reboot i dalej te same błędy. Gdy chce wbic do gry stoi na Zostaniesz połączony z serwerem.

IDcncno.png

Opublikowano

To już niewiem coś musiałeś zepsuć.

No nie wiem wczoraj tylko edytowałem/usuwałem zbędne questy lecz po tym serwer działał :> Następnie wgrałem kilka diffów i tu zaczyna się problem :<

IDcncno.png

Opublikowano

A w sysser channeli jakie masz błędy?

Wszędzie to samo :

SYSERR: Dec  7 11:35:03 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:03 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)
SYSERR: Dec  7 11:35:06 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:09 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:12 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:15 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:18 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:21 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:24 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:27 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:30 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:33 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:36 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:39 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:42 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:45 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:48 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Dec  7 11:35:51 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

IDcncno.png

Opublikowano

Czekaj

Jeżeli zmieniłeś port DB na inny to zmień na stary zrób reboot i spróbuj ponownie jeżeli to nie pomoże to zostaje Ci od nowa postawienie serva.

Opublikowano

Czekaj

Jeżeli zmieniłeś port DB na inny to zmień na stary zrób reboot i spróbuj ponownie jeżeli to nie pomoże to zostaje Ci od nowa postawienie serva.

To już robiłem ^^ Następnym razem będę musiał uważać gdy będę coś zmieniał w game ;< Trzymaj kilka + za pomoc :)

IDcncno.png

Opublikowano

Jak następnym razem będziesz coś robił w game to zrób jego kopie.

Miałem kopie ;d Wgrywałem ją lecz nic to nie dawało ;> Na czystych plikach wgram game z diffami to sprawdzę czy problem leżał w nich ;d

IDcncno.png

Opublikowano

To już masz odpowiedź: )

No ale sprawdzałem ją i niby wszystko było w porządku ;d Możliwe że coś przeoczyłem ^^ No nic za późno :< Zrobiłem kopie to wgram sobie na serwer. Takie pytanie mam czy jest diff na backdoor ? Bo jak wklejałem to bajty się nie zgadzały.

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...