Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ceny na święta.

Husanks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar kupić komputer, przez rodziców ale oni mi nie pozwalają ,,bo poczekaj miesiąc kupisz sobie lepsze bo na święta to drożej''. Chciałbym się zapytać czy tak jest, i jakieś dowody na to że ceny (np kart graficznych, procesorów) nie spadną o np. 10% po świętach?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Obecnie to nawet chyba komputerem nie można nazwać. 2x1GB Ram taktowanie małe, MSI GT 610 low profile chłodzenie pasywne, Intel core 2 duo 2.8 ghz z tego co pamiętam, a zasilacz 235w z Dell'a :/

A chce sobie kupić I5 3,2 GHz, GTX 760/R9 280x, 8GB Ram 1600 mHZ i zasilacz markowy 550w za jakieś 2700 zł, no ale nie da sie ich przekonać a ja już poprostu nei wytrzymuje :v

Pozdrawiam.

Opublikowano

Obecnie to nawet chyba komputerem nie można nazwać. 2x1GB Ram taktowanie małe, MSI GT 610 low profile chłodzenie pasywne, Intel core 2 duo 2.8 ghz z tego co pamiętam, a zasilacz 235w z Dell'a :/

A chce sobie kupić I5 3,2 GHz, GTX 760/R9 280x, 8GB Ram 1600 mHZ i zasilacz markowy 550w za jakieś 2700 zł, no ale nie da sie ich przekonać a ja już poprostu nei wytrzymuje :v

Na święta niby przeceny, a tak naprawdę ceny idą w górę by sklepy mogły zarobić. Posłuchaj się lepiej rodziców, widocznie mają powód byś nie wydawał teraz pieniędzy :)

Opublikowano

Podaj jeszcze obudowę.

Wtępnie proponuje zakupić xeona za 150zł i 4gb ram ddr2 za 80zł do tego używany zasilacz 50zł i karta graficzna nowa/używana w miarę potrzeb.

Wyjdzie taniej o 2k a posłuży ci jeszcze długo.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Niee, raczej nie bede zmienial specyfikacji, zostane przy tej. Obudowa to Zalman Z3 OKNO

Wogóle, jak chciałeś być śmieszny to ci nie wyszło :<

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chciałem ci zaproponować tańsze rozwiązanie a o obudowe chodziło mi o tą co masz obecnie .

Chyba że nie chcesz wydać 700zł i grać na wysokich niż wydać 2700zł i grać na ultra >.<

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Tak wole tak zrobić, i jeszcze w dodatku starczy mi to na długi okres czasu+gwarancja.

Pozdrawiam.

Opublikowano

W sklepach internetowych (w zwykłych pewnie też) na święta zazwyczaj ceny są podnoszone, żeby później zrobić "mega" promocję i wrócić do normalnej ceny, więc jak najbardziej polecam Ci poczekać i kupić kompa po świętach

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...