Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne lagi spowodowane...sam nie wiem czym

olejbujaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio koledzy namówili mnie do gry w Metina2 Polskiego , wbijam i mam straszne lagi.Nie wiem dlaczego, internet powyzej 1 MB

Posiadam komputer Compaq CQ58

Dodaje zdjęcie moje sprzętu :)

Z czym może być problem ? 

post-980214-0-42983300-1417875125_thumb.png

Opublikowano

a gdy odpalasz metka spada ogólna wydajność kompa ? np wolniej działa ?

Opublikowano

Możliwe,że masz zawalony komputer śmieciami które ładnie ciągną ram itp.Zwłaszcza programy potrzebne do połączenia z internetem.Sam tak miałem

Opublikowano

Moja siostra posiada tego samego laptopa (Nie jest zawalony śmieciami, ma zainstalowane kilka starszych gier) i krótko mówiąc jest to wina procesora. Z tym prockiem więcej z niego nie wyciśniesz :)

"Co to szczęście? Powiedz mi gdzie go szukać? Chyba byłem już wszędzie. Gdzie jeszcze mam zapukać?"

Opublikowano

Mi to wygląda na zainfekowany komputer. Użyj Combofix niech dobrze przeskanuje.

Na tym procesorze nie powinieneś mieć lagów w Metinie.. Bez przesady

Skan kompa i aktualizacja biosa.

Opublikowano

Zainsaluj Avasta i zrób dokładny Skan.

Avast jest jednym z gorszych programów. Strasznie zamula procesor polecam malware bytes. Ten program zeksnuje CI lepiej

Opublikowano

ComboFixa już używalem.Ogólnie mam lagi w całym metinie2.Zostaje mi tylko zaktualizować Biosa 

Strasznie laguje, tylko w m1 ? czy ogolnie?

Ogólnie mam lagi.

Możliwe,że masz zawalony komputer śmieciami które ładnie ciągną ram itp.Zwłaszcza programy potrzebne do połączenia z internetem.Sam tak miałem

Nie mam zawalonego dysku właśnie.Mam dysk 500 gb i w tym jakieś 300 jest wolne.

Opublikowano

Przeskanuj system. Może to być równie wina aktualizacji? Czy podczas gry pobierała się jakaś aktualizacja dla systemu? Zobacz w procesach, który najwięcej obciąza komputer.

Opublikowano

Czym charakteryzuja sie te twoje lagi? Bo wiele osob myli pojecia.

Czy gra Ci sie zacina w taki sposob ze nie mozesz sie ruszyc (ciagle 0 fps)? Czy moze jak bijesz potworki badz piszesz z kims to mimo twojej akcji serwer nie reaguje? Opisz dokladnie to moze droga dedukcji dojdziemy do zrodla problemu :)

who cares?

Opublikowano

Czym charakteryzuja sie te twoje lagi? Bo wiele osob myli pojecia.

Czy gra Ci sie zacina w taki sposob ze nie mozesz sie ruszyc (ciagle 0 fps)? Czy moze jak bijesz potworki badz piszesz z kims to mimo twojej akcji serwer nie reaguje? Opisz dokladnie to moze droga dedukcji dojdziemy do zrodla problemu :)

Mam takie straszne ściny, np obrazem kamerą to dopiero po 2-3 sekundach się odmula.

Opublikowano

no to nie są lagi, a ściny po prostu :P

na pewno nie chodzi ci o ściny naturalne dla metina, jak np. wchodzi się w strefę gdzie jest dużo graczy (m1) lub gdy jesteś gdzieś sam na pustkowiu i nagle jakiś gracz przejeżdża obok?

jak dawno komputer po formacie?

od kiedy problem występuje? jak znasz konkretną datę, spróbuj zrobić przywracanie systemu do tego momentu, a nóż pomoże?

masz aktualne sterowniki do grafiki, płyty głównej?

czy żaden proces nie zamula ci komputera?

who cares?

Opublikowano

Z tym procesorem nie pograsz bez lagów w metka, to jakiś zabytek ADM, nie ma co tematu ciągnąć, procek do zmiany na minimum 1.8ghz+ ( Koszt 100zł) xD najlepiej intel pod metina:>

Opublikowano

możliwe że laptop jest zasyfiony kurzem, rozkręć go i użyj sprężonego powietrza, a jak nie chcesz sprężonym powietrzem to weź odkurzaczem go przeczyść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...