Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pukawka.pl czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co myślicie o opcji nielimitowana ilość slotów w pukawce i czy opłaca się to wybrać.

A jeśli to co sądzicie o nielimitowana liczba ramu ?

Opublikowano

Im więcej slotów to chyba lepiej prawda? Obyś tylko miał graczy na serwerze aby sloty zostały wypełnione. Nie wiem ile ta opcja kosztuje ale chyba jest opłacalna jeżeli masz pewność że będzie dużo graczy.

Dużo ramu to też dobra opcja, mniej lagów i lepsza grywalność.

Kappa.

Opublikowano

Osobiście nie polecam tego brać chyba że bierzesz naprawdę dużo ramu. Mam tam serwer postawiony i chciałem przy 1GB ustwić 10 slotów a pisało że standard to 7 ale gdy ustawiłem te 10 to lagi były takie że o luju! kupiłem 700MB i ustawiło mi się automatycznie na 11 slotów przy czy już więcej nie brałem bo bym miał znów lagi. 

531001454960877632167.png

Opublikowano

Opłaca się to wybrać pod względem, gdy na serwer przyjdzie Ci spora ilość graczy, ale od razu nie masz pewności, że będzie u Ciebie na serwerze dużo graczy ale w sumie wykup te nielimitowane sloty zawsze warto zadbać o graczy ;) 

Co do tego Ramu, to zawsze przydatna rzecz i opłacalna tak samo, jak z tymi slotami. 

Opublikowano

Ja osobiście polecam ci FiberHost dostajesz 200 MB RAMU za 1.55 zl za slot oraz 1.70 zl za nielimitowany RAM . Maja bardzo estetyczny ItemShop oraz wypłaty na konto bankowe .

Oczywiście Pukawka nie jest złym hostingiem i również ci go polecam .

Opublikowano

To jest tak że minimum na slot trzeba 100 ramu a najlepiej troche więcej i jeżeli bierzesz serwer 50 slotów to jakieś 6GB ramu musi być inaczej przy jakiś 40 graczach będą lagi trzeba pamiętać, że czym mniej pluginów tym mniej zżera ramu. Mam nadzieje, że pomogłem :>

Opublikowano

Witam. Co myślicie o opcji nielimitowana ilość slotów w pukawce i czy opłaca się to wybrać.

A jeśli to co sądzicie o nielimitowana liczba ramu ?

Zależy co chcesz zrobić?

Dla małych serwerów do 30 slotów lepsza jest opcja Max bez limitu ramu. Wtedy ramożene mody działają bez problemu.

Dla dużych serwerów lepsza jest opcja Ram, bo przy dużych serwerach statystycznie potrzeba mniej ramu na slot.

DoriiSuperPies poraz kolejny oczerniasz inne hostingi. Jesteś gotów to udowodnić? Bo jak nie przestaniesz to będziesz musiał to udowodnić. Nie jesteś anonimowy.

Czy Enderchest.pl wie co wyprawiasz na forum?

kondziu98 nie opowiadaj faramoznów.

ustawiło mi się automatycznie na 11 slotów przy czy już więcej nie brałem bo bym miał znów lagi.

Najmniej ile można kupić to 930 MB ramu co odpowiada 6 slotom po 155 MB na slot.

Nie mogłeś kupić 700 MB, a już na pewno samo Ci się nic nie ustawiło na 11 slotów.

Przy ofercie ram jest ustawiane 155 ram na slot i tyle slotów jest domyślne ustawienie.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...