Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o olx.pl :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na olx nie ma żadnej ochrony. To nie jest pośrednik jak allegro, tylko portal z ogłoszeniami. Dlatego radzą osobiście podjechać do sprzedawcy i wszystko załatwić.

Więc jeśli chcesz zamówić, to stanowczo odradzam.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Najlepiej umów się ze sprzedawcą o wystawienie na allegro, jako pośrednik będą reagować gdy coś nie będzie tak jak miało być więc o pieniądze możesz być spokojny. Olx jest elektroniczną wersją gazety z ogłoszeniami i portal nie bierze udziału w transakcjach .

21515.jpg

Opublikowano

Za pobraniem może Ci również wysłać ziemniaka i co? Niektórzy kurierzy nie pozwalają otwierać paczek przed daniem kasy...

Wtf, jak to nie... Każdy kurier musi pozwolić, żeby paczkę otworzyć przy nich. 

Najlepsze rozwiązanie to wystawienie na allegro, lub odebranie osobiście. 

Opublikowano

Nie polecam olx.pl .

Zamówiłem sobie kiedyś telefon Samsung s2 .

Wszystko za pobraniem i wgl .

Paczka przychodzi patrze jakieś to pudełko dziwne .

I wystawało ze środka farba do drukarki . 

I gość chciał za to 500 zł to pozdro .

Only allegro :) 

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem fajny opis odnośnie gwarancji:

Gwarancja 1 dzień na zakupiony sprzęt od daty wysyłki produktu.

ha-ha jak paczka idzie minimum 3 dni :D Lepiej Allegro

Opublikowano

Za pobraniem może Ci również wysłać ziemniaka i co? Niektórzy kurierzy nie pozwalają otwierać paczek przed daniem kasy...

To po prostu nie przyjmujesz i prosisz o odwiezienie paczki na pocztę... Tam zawitasz i załatwisz sprawę. Z drugiej strony kiedy płaciłem za pobraniem to nigdy nie miałem takiej sytuacji. Wydaje mi się, że kurier nie ma prawa nie pozwolić sprawdzić... Nie wiem, za 2h wróci mój brat z pracy to się go zapytam (jest kurierem) :D

Nie kupuj na olx, oszuści są wszędzie, kolega coś tam kupował (już nie pamiętam) za 300zł, wysłał hajs, kontakt się stracił, poszedł na policję, po zapewniali go, że odzyska pieniądze i pieniędzy nie ma do dziś... pół roku czeka, a od policji żadnego kontaktu. Jak nie trzeba to zawracają d***, a jak trzeba to nie potrafią nawet wysłać prośby/nakazu o wydanie informacji osobowych w tym ip i namierzyć oszusta.

Opublikowano

ja jakos kupilem 2 razy rzeczy za pobraniem, jedna za 80 zl druga za 270, wszytsko przyszlo tak jak mialo przyjsc 

przy odebraniu paczki mozesz sprawdzic co w niej jest przed odbiorem, nawet na niektorych paczakch tak pisze

a jak nie wysyla za pobraniem niech wystawi za allegro

wedlug mnie legit zalezy od sprzedawcy

­

Opublikowano

Za pobraniem, nawet jeżeli zapłacisz, nie sprawdzisz, a później okaże się, że przedmiot jest zniszczony lub coś w tym rodzaju możesz napisać protokół szkody, który wyjaśni sprawę. Brat robi w kurierce :)

Opublikowano

Nie wiem czy piszesz do mnie, nie potrafisz się określić, ale pisałem ogólnie :) Tzn. że nie pisałem odnośnie jego przypadku tylko ogólnie każdego przypadku, który płaci za pobraniem :)

Opublikowano

wiadomo nie polecam kupowac na olx placac przelewem, jak jest uczciwy to wystawi na allegro i masz juz jakas wieksza pewnosc

przelewem na olx? nigdy

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...