Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Plugin BarMessages

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xxx

close pleas

________________________________________________________________________________________________________________________

WELCOME!!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

Fajny plugin ale widziałem podobny kod na bukkit.org 

Podobny czyli bo ja pisałem od podstaw !

________________________________________________________________________________________________________________________

WELCOME!!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

Mógłbyś dodać wiadomości przy wejściu/wyjściu gracza na serwer.

Ogólnie spoko plugin łap like.

Czekam na następne pluginy twojego autorstwa.

------------------------------------

Pozdrawiam Jeeb ;3

Jeżeli ci pomogłem zostaw like!

Opublikowano

Mógłbyś dodać wiadomości przy wejściu/wyjściu gracza na serwer.

Ogólnie spoko plugin łap like.

Czekam na następne pluginy twojego autorstwa.

------------------------------------

Pozdrawiam Jeeb ;3

hmm nom dodam w nastempnym uppdate pluginu!

WELCOME!!

Opublikowano
public class Main
  extends JavaPlugin
{
  int message;

public Main()
  {
    this.message = 0;
    this.message = 1;
  }

public void onEnable()
  {
    saveDefaultConfig();
    getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable()
    {
      public void run()
      {
        if (Main.this.message >= Main.this.getConfig().getStringList("Wiadomosc").size())
        {
          Main.this.message = 0;
          Main.this.message = 0;
        }
        else
        {
          Player[] onlinePlayers;
          int length = (onlinePlayers = Bukkit.getOnlinePlayers()).length;
          for (int i = 0; i < length; i++)
          {
            Player p = onlinePlayers[i];
            BarAPI.setMessage(p, String.valueOf(Main.this.getConfig().getString("prefix").replaceAll("&", "§")) + ((String)Main.this.getConfig().getStringList("Wiadomosc").get(Main.this.message)).replaceAll("&", "§"), 10);
            Main this$0 = Main.this;
            this$0.message += 1;
          }
        }
      }
    }, 0L, 20 * getConfig().getInt("Czas"));
  }
}

Za kazdym razem pobierasz wartosci z configu , to jest nie wydajne

Zmien to :)

Opublikowano

Bardzo fajny plugin. Ostatnio miałem podobny albo ten nie pamiętam i miałem problemy bo nie dało się ustawic wiadomości na zawsze tylko na 20s od wejścia na serwer.
Zaraz pobiorę i wrzucę na serwer oraz przetestuje i jak znajdę problemy to ci tu wyśle je.
Ps. Sądzę że plugin wrzucę na mój FanPage o pluginach :)

@Edit
Plugin spoko tylko nie ograniam za bardzo tego czasu :P Jest na 20 to po 10s znika i pojawia się za 10-15 sekund inna wiadomosć

531001454960877632167.png

Opublikowano

Bardzo fajny plugin. Ostatnio miałem podobny albo ten nie pamiętam i miałem problemy bo nie dało się ustawic wiadomości na zawsze tylko na 20s od wejścia na serwer.

Zaraz pobiorę i wrzucę na serwer oraz przetestuje i jak znajdę problemy to ci tu wyśle je.

Ps. Sądzę że plugin wrzucę na mój FanPage o pluginach :)

@Edit

Plugin spoko tylko nie ograniam za bardzo tego czasu :P Jest na 20 to po 10s znika i pojawia się za 10-15 sekund inna wiadomosć

To jest tak ustawione zeby były wiadomosci co chwile !

WELCOME!!

Opublikowano

Siema CokoSzambo! Bardzo dobry plugin z dev.bukkit ;).

Jaki CokoSzambo o co chodzi i jaki plugin z dev.bukkit? nie rozumiem mozesz mi dac jakis dowod ze plugin z dev.bukkit bo z tego co ja wiem to ja pisalem plugin !

UPPDATE 0.2

lepsza wydajnosc pluginu

dodalismy broadcast /barustaw wiadomosc # dziala jak broadcast !

dodalismy permmisje "brustaw.admin"

http://speedy.sh/4C8sm/BarMessages-v-0.2.jar

WELCOME!!

Opublikowano

Jaki CokoSzambo o co chodzi i jaki plugin z dev.bukkit? nie rozumiem mozesz mi dac jakis dowod ze plugin z dev.bukkit bo z tego co ja wiem to ja pisalem plugin !

UPPDATE 0.2

lepsza wydajnosc pluginu

dodalismy broadcast /barustaw wiadomosc # dziala jak broadcast !

dodalismy permmisje "brustaw.admin"

http://speedy.sh/4C8sm/BarMessages-v-0.2.jar
Dodaj jeszcze wsparcie dla API funnyguilds/WildSkript. Jeśli ktoś nie ma BarAPI to pobiera z ww. Plg
Opublikowano
public class Main
  extends JavaPlugin
{
  int message;

public Main()
  {
    this.message = 0;
    this.message = 1;
  }

public void onEnable()
  {
    saveDefaultConfig();
    getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(this, new Runnable()
    {
      public void run()
      {
        if (Main.this.message >= Main.this.getConfig().getStringList("Wiadomosc").size())
        {
          Main.this.message = 0;
          Main.this.message = 0;
        }
        else
        {
          Player[] onlinePlayers;
          int length = (onlinePlayers = Bukkit.getOnlinePlayers()).length;
          for (int i = 0; i < length; i++)
          {
            Player p = onlinePlayers[i];
            BarAPI.setMessage(p, String.valueOf(Main.this.getConfig().getString("prefix").replaceAll("&", "§")) + ((String)Main.this.getConfig().getStringList("Wiadomosc").get(Main.this.message)).replaceAll("&", "§"), 10);
            Main this$0 = Main.this;
            this$0.message += 1;
          }
        }
      }
    }, 0L, 20 * getConfig().getInt("Czas"));
  }
}

Za kazdym razem pobierasz wartosci z configu , to jest nie wydajne

Zmien to :)

Zauwaz tylko, że to jest praktycznie bez żadnej różnicy, że pobiera z configu. Config z pliku jest pobierany za każdym razem kiedy się wpise komende this.reloadConfig(), a jak sie wpisze this.getConfig().getInt(dasd) to jest to pobierane z listy. Z czego przy liście z 100k wartościami zajmuje to 0.1ms albo i nawet mniej.

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String cmd, String[] args)
  {
    if (cmd.equalsIgnoreCase("brustaw")) {
      if (sender.hasPermission("brustaw.admin")) {
        if (args.length == 1) {
          BarAPI.setMessage(args[0].replaceAll("&", "§"));
        }
        else {
          sender.sendMessage("§cPoprawne uzycie §a/brustaw <tresc>");
        }
      }
      else {
        sender.sendMessage("§cNie masz odpowiednich uprawnien §8(§7brustaw.admin§8)!");
      }
    }
    return false;
  }

Polecam ci to poprawić, bo to bedzie na tym Bar bedzie widać tylko pierwsza wiadomosc. ja polecam ci zrobić tak:

StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < args.length; i++)  //i z ++ na koncu informuje nas o tym, że po zakonczeniu petli ma dodawać 1 do i. A jakbyś zrobił ++i to by dodawało 1 do i przed petla
{
    sb.append(ChatColor.translateAlternate('&', args[i])); //szybciej dziala, niz jakbys dodawal cos do stringa
} 

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Zauwaz tylko, że to jest praktycznie bez żadnej różnicy, że pobiera z configu. Config z pliku jest pobierany za każdym razem kiedy się wpise komende this.reloadConfig(), a jak sie wpisze this.getConfig().getInt(dasd) to jest to pobierane z listy. Z czego przy liście z 100k wartościami zajmuje to 0.1ms albo i nawet mniej.

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String cmd, String[] args)
  {
    if (cmd.equalsIgnoreCase("brustaw")) {
      if (sender.hasPermission("brustaw.admin")) {
        if (args.length == 1) {
          BarAPI.setMessage(args[0].replaceAll("&", "§"));
        }
        else {
          sender.sendMessage("§cPoprawne uzycie §a/brustaw <tresc>");
        }
      }
      else {
        sender.sendMessage("§cNie masz odpowiednich uprawnien §8(§7brustaw.admin§8)!");
      }
    }
    return false;
  }

Polecam ci to poprawić, bo to bedzie na tym Bar bedzie widać tylko pierwsza wiadomosc. ja polecam ci zrobić tak:

StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < args.length; i++)  //i z ++ na koncu informuje nas o tym, że po zakonczeniu petli ma dodawać 1 do i. A jakbyś zrobił ++i to by dodawało 1 do i przed petla
{
    sb.append(ChatColor.translateAlternate('&', args[i])); //szybciej dziala, niz jakbys dodawal cos do stringa
} 

dzia tez cos tak myslałeM :) !

Dodaj jeszcze wsparcie dla API funnyguilds/WildSkript. Jeśli ktoś nie ma BarAPI to pobiera z ww. Plg

w jakim sensie wsparcie dla api ? ! mozesz

mi to wytumaczyc bo nie rozumija

WELCOME!!

Opublikowano

dzia tez cos tak myslałeM :) !

w jakim sensie wsparcie dla api ? ! mozesz

mi to wytumaczyc bo nie rozumija

Zrób tak, że plg może wykorzystać i BarAPI i api pluginu Funnyguilds. Podesle api potem
Opublikowano

Zrób tak, że plg może wykorzystać i BarAPI i api pluginu Funnyguilds. Podesle api potem

jak mozesz podeslij api bede ci wdzeczny !

WELCOME!!

Opublikowano

pomozecie!

WELCOME!!

Opublikowano

Plugin 1/10?
Dlaczego?
Ponieważ wyszło z 5 dobrych class od paska smoka u góry, to po co używać barapi...

Opublikowano

Nie mów że jest to twój plugin Bo nie jest :)

prosze cie mam dowody :*

Plugin 1/10?

Dlaczego?

Ponieważ wyszło z 5 dobrych class od paska smoka u góry, to po co używać barapi...

to poczontki pluginu czego sie spodziewales zobaczysz jak skoncze co to sie stanie :) !

WELCOME!!

Opublikowano

prosze cie mam dowody :*

to poczontki pluginu czego sie spodziewales zobaczysz jak skoncze co to sie stanie :) !

poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki

to cokobambo

nie jesteś programistą wiktorze.

Opublikowano

poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki poczontki

to cokobambo

nie jesteś programistą wiktorze.

jak to cokobambo jaki wiktor ?

WELCOME!!

Opublikowano

Plugin z*******y, tego szukałem od dłuższego czasu ale nie mogłem znaleźć łap plusa 

to prosze ! jezeli chcesz moge ci na pw dac uppdata premierowego !

WELCOME!!

Opublikowano

@ TiREX69

Jednak sa zasady jakiegos tam pisanias  i powinno sie je przestrzegac :)

ale wiesz kazdy robi jak uwaza i tak to ci nie laguje :) !

WELCOME!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...